EUROLYGA 2023

D. Saboniui – liaupsės ir NBA prognozės iš Amerikos

Domantas Sabonis Lietuvoje sulaukė daugybės pagyrimų, kai per pasirengimą Europos čempionatui parodė brandų krepšinį. Devyniolikmetis sulaukė įvairių krepšinio specialistų pagyrimų, jam atsistoję plojo sirgaliai, o Jonas Kazlauskas išreiškė nuostabą – pradžioje treneris vylėsi, kad debiutantas bent netrukdytų per treniruotes, bet vėliau ėmė girti jo tvirtą žaidimą.

Rinktinėje plušantis D.Sabonis sulaukė pagyrimų iš JAV.<br>G.Šiupario nuotr.
Rinktinėje plušantis D.Sabonis sulaukė pagyrimų iš JAV.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 19, 2015, 5:38 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 10:38 PM

Liaupsių D.Sabonis sulaukia ir iš už Atlanto.

Gonzaga Bulldogs“ sunkiojo krašto puolėją cbssports.com įtraukė tarp dešimties pajėgiausių studentų lygos šios pozicijos krepšininkų. Amerikiečiai jam skyrė penktąją vietą.

„Jis gali būti geriausiu daug žadančiu krepšininku, kuris, veikiausiai, rungtynes pradės nuo suolo. D.Sabonis ir vėl žais apie 25-30 minučių per rungtynes ir liks už vyresnėlių Przemeko Karnowskio ir Kyle'o Wiltjero“, – apie žaidimo laiką rašė „NBA draft“ ekspertas Samas Vecenie.

Jis pabrėžė, kad D.Sabonis nusipelnė daugiau žaidimo laiko. S.Vecenie pabrėžė, kad lietuvis turi puikius instinktus perdavimui, gerą sudėjimą ir judesius.

„Dabar jo geriausias įgūdis – gebėjimas kovoti dėl kamuolių. Motorinis judėjimas ir krepšinio IQ jam leidžia turėti gerą statistiką. Jis taip pat gali gerai gintis žaidžiant du prieš du, atakuoti veidu į krepšį“, – rašė cbssports.com

S.Vecenie pabrėžė ir D.Sabonio minusus. Vienas jų – ūgis. Anot eksperto, 208 cm ūgio D.Saboniui trūksta centimetrų.

„Jis negali apginti zonos po krepšiu. Jam gali būti sunku NBA baigti atakas“, – rašė S.Vecenie.

Bet jis pabrėžė, kad D.Saboniui pakanka įgūdžių ir talento, kad savo pavardę NBA naujokų biržoje išgirstų pirmajame rate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.