EUROLYGA 2023

Treniruotes pradėjęs M. Nicola: „Kursime laiminčią komandą“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda nelaukė, kol susirinks visi krepšininkai ir anksti pradėjo pasirengimą naujajam sezonui. Marcelo Nicola Vingio parke stebėjo šešis pagrindinės komandos krepšininkus. Lietuvos rinktinės stovykloje dar yra penki žaidėjai. Į Jono Kazlausko galutinį dvyliktuką patekti mėgina Adas Juškevičius, Deividas Gailius, Artūras Gudaitis, Žygimantas Janavičius ir Antanas Kavaliauskas.

M.Nicola stebi rinktinėse žaidžiančius auklėtinius ir linki jiems sėkmės.
M.Nicola stebi rinktinėse žaidžiančius auklėtinius ir linki jiems sėkmės.
„Lietuvos ryto“ treniruotė.
„Lietuvos ryto“ treniruotė.
„Lietuvos ryto“ treniruotė.
„Lietuvos ryto“ treniruotė.
„Lietuvos ryto“ treniruotė.
„Lietuvos ryto“ treniruotė.
„Lietuvos ryto“ treniruotė.
„Lietuvos ryto“ treniruotė.
„Lietuvos ryto“ treniruotė.
„Lietuvos ryto“ treniruotė.
„Lietuvos ryto“ treniruotė.
„Lietuvos ryto“ treniruotė.
Daugiau nuotraukų (7)

lrytas.lt

Aug 19, 2015, 4:23 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 11:00 PM

Naujasis ekipos gynėjas 25 metų 187 cm ūgio argentinietis Nicolas Laprovittola dar dirba su Argentinos rinktine.

„Tai normali situacija komandose, kurios turi gerus žaidėjus, vilkinčius rinktinių marškinėlius. Turime jų laukti ir dirbti su tais žaidėjais, kurie yra. Iš rinktinių grįžę krepšininkai turės greičiau prisitaikyti, bet tai nėra problema. Tikiuosi, kad visi jie pateks į pagrindines rinktinių sudėtis. Būčiau laimingas, nes tai reikštų, kad jie – labai geri žaidėjai. Žaidimas Europos čempionate būtų puiki patirtis“, – apie lietuvius kalbėjo M.Nicola.

Prie jo stovyklos jau prisijungė Marius Runkauskas ir Rokas Giedraitis. Abu krepšininkai buvo tarp kandidatų į Lietuvos rinktinę, bet J.Kazlauskas prieš draugišką turnyrą Kaune atsisveikino su debiutantais.

M.Nicolai artėjantis sezonas – ypatingas. 44 metų specialistas pirmą kartą sezoną pradės vyriausiojo trenerio amplua. Praėjusį sezoną „Lietuvos ryto“ vairą jis perėmė iš vilčių nepateisinusio Virginijaus Šeškaus ir įrodė, kad yra vertas klubo pasitikėjimo.

„Laimėti, – tikslą nurodė M.Nicola. – „Lietuvos rytas“ – klubas, norintis laimėti, tad turime kurti laiminčią komandą. Nereikia nuo to bėgti, bet viską darysime žingsnis po žingsnio. Reikia suburti komandą ir žaisti taip, kaip žaidžia komanda. Mūsų laukia daug rungtynių. Turime apie jas galvoti atskirai. Negalime susitelkti vien balandžiui ar gegužei, sezono pabaigai.“

M.Nicola teigė, kad naujajame sezone sieks gražiu ekipos žaidimu ir pergalėmis pritraukti daugiau sirgalių.

„Turiu asmeninį tikslą, kokį turi ir klubas – matyti pilną areną ir žiūrovus, kurie mėgausis pergalėmis“, – sakė M.Nicola. Jis savo krepšininkams pristatė naujuosius asistentus – Aurimą Jasilionį ir ispaną Alberto Blanco.

Ambicijų neslepia ir Kšyštofas Lavrinovičius. 35 metų veteranas džiaugiasi, kad šiemet „Lietuvos rytas“ įsigijo pajėgių krepšininkų.

„Pastiprinimas – didelis. Turime jaunų ir talentingų krepšininkų, kurie įrodė, kad gali žaisti gerai. Jie gali komandą tempti į priekį, – kalbėjo K.Lavrinovičius. – Dabar svarbiausia susižaisti ir suprasti trenerio sistemą. Turime tik vieną tikslą – viską laimėti.“

Kartu su K.Lavrinovičiumi fizinio pasirengimo specialisto Marto Skrabulio nurodymų klausėsi ir Mindaugas Lukauskis, Julius Jucikas, Gediminas Orelikas.

Su „Lietuvos ryto“ krepšininkais treniravosi ir Edvinas Šeškus, Paulius Dambrauskas ir Karolis Guščikas. Šie krepšininkai yra išnuomoti kitiems klubams.

„Lietuvos ryto“ komanda šią savaitę treniruosis Vilniuje, o pirmadienį išvyks į Druskininkus. Čia jie bus savaitę ir sužais pirmąsias draugiškas rungtynes su „Astana“ klubu.

Lietuvos vicečempionai naujam sezonui ruošis ir žaisdami dvejuose turnyruose, kurie vyks Alytje ir Klaipėdoje.

Alytuje „Lietuvos rytas“ sužais su Rygos VEF ir Panavėžio „Lietkabelio“ komandomis. Mačai vyks rugsėjo 12-13 dienomis.

Draugiško turnyro kitoje grupėje žais Alytaus „Dzūkija“, Klaipėdos „Neptūnas“ ir Gdynės „Asseco“ klubai.

Rugsėjo 24-27 dienomis „Lietuvos rytas“ žais tradiciniame Vlado Garasto taurės turnyre Klaipėdoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.