EUROLYGA 2023

Estai draugiškas rungtynes laimėjo, belgai – pralaimėjo

Ketvirtadienį draugiškas rungtynes žaidė dvi komandos, kurios per Europos pirmenybes bus vienoje grupėje su Lietuvos krepšininkais. Estai nesunkiai nugalėjo islandus, o belgai po atkaklios kovos pralaimėjo gruzinams.

M.Lojeski savaitės pradžioje atvyko į rinktinę ir jau sužaidė mačą.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
M.Lojeski savaitės pradžioje atvyko į rinktinę ir jau sužaidė mačą.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Aug 21, 2015, 10:04 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 4:35 PM

Turnyras Ruane (Prancūzija). 1-asis turas. Belgija – Gruzija 68:70. M.Lojeski 18, P.A.Gillet 10/Z.Pačulia 17, B.Buržanadze ir J.Pullenas po 13, V.Sanikidze 11.

Belgijos rinktinėje pirmą kartą žaidė tik šios savaitės pradžioje atvykęs Mattas Lojeski. Natūralizuotas amerikietis iškart parodė, ką gali duoti komandai, ir vien per pirmąjį kelinį pelnė 10 taškų.

Paskui M.Lojeski apsiramino, o belgai lygioje kovoje patyrė nesėkmę. Tiesa, paskutinėmis akimirkomis persverti rezultatą galėjo Samas Van Rossomas, bet jo tolimas metimas tikslo nepasiekė.

Gruzijos rinktinė vis dar žaidė be sveikstančio Tornikės Šengelios. Tiesa, komandos medikai tvirtina, jog T.Šengelia jau gali treniruotis visa jėga ir nėra jokios grėsmės, kad jis nerungtyniaus Europos čempionate.

Turnyras Taline. 1-asis turas.

Estija – Islandija 85:65. S.S.Vene 19, G.Arbetas 14, R.Veidemanas 12/H.Palssonas 17, H.Baringssonas 14.

Estijos rinktinės treneris Tiitas Sokkas vis dar tausojo savo sūnų Tanelį Sokką, kuris gydosi nugaros traumą. Tačiau turnyro šeimininkai ir be šio įžaidėjo lengvai nugalėjo islandus. Estijos komandoje trečiose rungtynėse iš eilės rezultatyviausiai žaidė Kauno „Žalgirio“ puolėjas Siimas Sanderis Vene. Jis pelnė 19 taškų.

Islandijos ekipoje trūko geriausio krepšininko Jono Stefanssono, kartu su Mindaugu Kuzminsku rungtyniaujančio Malagos „Unicaja“ klube.

Nyderlandai – Filipinai 89:62. R.Schaftenaaras 15, H.Norelis 12, Ch.Kloofas 11/C.Abueva 12. Olandai sutriuškino vieną Azijos čempionato favoričių Filipinų rinktinę, bet pergalė buvo sudėtingesnė negu galima spręsti pagal rezultatą. Po dviejų kėlinių europiečiai pirmavo tik 39:38, bet po pertraukos susikaupė ir trečiąjį ketvirtį laimėjo net 29:4.

Labai pasyviai žaidė ryškiausia Filipinų rinktinės žvaigždė natūralizuotas amerikietis Andray Blatche‘as. Jis pelnė tik 7 taškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.