EUROLYGA 2023

J. Valančiūno alga išsipūs, o kas laukia D. Motiejūno?

Jonas Valančiūnas jau padėjo parašą ant sutarties su „Toronto Raptors“ klubu ir nuo kito sezono taps daugiausia NBA uždirbančiu lietuviu istorijoje. Ant J.Valančiūno sutarties įrašyti ketveri metai ir 64 milijonai JAV dolerių. Ar „Houston Rockets“ marškinėlius vilkintis Donatas Motiejūnas gali irgi tikėtis dosnaus klubo pasiūlymo?

D.Motiejūno likimas „Rockets“ klube nėra aiškus.<br>P.Mantauto nuotr.
D.Motiejūno likimas „Rockets“ klube nėra aiškus.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-21 09:52, atnaujinta 2017-10-19 16:46

Thedreamshake.com pabrėžė, kad D.Motiejūno situacija Hjustone – gerokai sudėtingesnė nei J.Valančiūno Toronte. Nors praėjusio sezono dėl traumos nebaigęs 24 metų 213 cm ūgio krepšininkas ir sulaukė gausybės liaupsių dėl patobulėjusio žaidimo, jo kelią sunkina „Rockets“ sudėtis.

„Perpildytos priekinės linijos narių D.Motiejūno ir Terrence'o Joneso ateitis Hjustone – neaiški“, – rašė thedreamshake.com.

Pasak amerikiečių, būtent tarp D.Motiejūno ir T.Joneso ir gali kilti didžiausia dvikova. Abu žaidėjai turi savų pliusų ir minusių.

Thedreamshake.com pabrėžė, kad T.Jonesas šiuo metu yra geresnis žaidėjai, bet D.Motiejūnas turi daugiau galimybių augti, o jo vaidmuo „Rockets“ komandoje – aiškesnis.

Ir D.Motiejūnas, ir T.Jonesas į NBA žengė 2012 metais. Abu pasirašė ketverių metų sutartis.

Pasak thedreamshake.com, jeigu D.Motiejūnas ir T.Jonesas per artėjantį sezoną pademonstruos galingą žaidimą, jie gali sulaukti labai dosnių kitų klubų pasiūlymų, su kuriais „Rockets“ negalėtų varžytis.

Tadką gali daryti Hjustono klubas?

Danny Emermanas pateikė tris „Rockets“ žingsnių variantus:

Vienam – pratęsimas, kitam – keitimas

Tai – viena finansiškai agresyviausių strategijų ir ji gali pažeisti „Rockets“ ekipą. Klubas gali iškeisti vieną žaidėjų į šaukimą NBA naujokų biržoje ar jauną įžaidėją, bet tuomet ekipa prarastų centimetrus.

Viena didžiausių šios strategijos dalių – gauti naudos iš žaidėjo, kuris galiausiai išeis. Pratęsti sutartį su „D-Mo“ ar T.Jonesu anksčiau nei vėliau – tinkamiausia išeitis. Asmeniškai iškeisčiau T.Jonesą, kuris, veikiausiai, turi daugiau vertės. D.Motiejūnas turi daugiau potencialo.

Leisti abiems žaidėjams žengti į laisvųjų agentų rinką

Šiuo atveju Darylas Morey („Rockets“ generalinis direktorius) naująjį sezoną stebėtų itin akylai. Juk jam reikėtų įvertinti ir nuspręsti, kurį žaidėją pasirinkti. Turėdamas daugiau informacijos jis jaustųsi patogiau, kai didelę sutartį siūlytų D.Motiejūnui arba T.Jonesui.

Šis planas – optimalus, nes per sezoną D.Morey galės įvertinti, ar Samas Dekkeris ir Montrezlas Harrellas jau gali tvirtai žaisti NBA priekinėje linijoje. Blogoji pusė – „Rockets“ gali prarasti abu žaidėjus.

Iškeisti abu

Itin rizikingas sprendimas, kurį priėmęs D.Morey visą pasitikėjimą skirtų Clintui Capelai ir M.Harrellui. Aš tiesiog svarstau, bet „Rockets“ gali abu žaidėjus iškeisti į „Phoenix Suns“ klubą. Už tai gautų Markieffą Morrisą, kuris nori žaisti Hjustone bei keletą naujokų biržos šaukimų.

„Rockets“ gautų augantį sunkiojo krašto puolėją M.Morrisą, kuris neseniai pratęsė sutartį. Primenu, kad mano idėjos yra paremtos gandais ir asmenine nuomone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.