EUROLYGA 2023

Ispanų įžvalgos: ko verta Lietuvos krepšinio rinktinė?

Lietuvos krepšinio rinktinė tikrai varžysis Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalyje, o pagrindiniame Jono Kazlausko penkete žais Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Jonas Mačiulis, Paulius Jankūnas ir Jonas Valančiūnas. Tokias išvadas padarė Ispanijos krepšinio lygos interneto svetainės „Acb.com“ analitikai, pažvelgę į Lietuvos komandą.

Lietuvos rinktinei ispanai prognozuoja kelionę į ketvirtfinalį.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos rinktinei ispanai prognozuoja kelionę į ketvirtfinalį.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2015, 8:10 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 2:18 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Pasak „Acb.com“, viena Lietuvos rinktinių stipriųjų pusių – ilgas ir geras atsarginių suolelis. Be to, Lietuvos rinktinei stabilumo po krepšiu suteikia Jonas Valančiūnas, o J.Kazlausko ekipa visuomet turi aiškų planą ir gerai ginasi. Varžovams padėtį apsunkina ir agresyvus spaudimas perimetru.

Ispanai neabejoja, kad Lietuvos rinktinė įveiks D grupę. Būtent žaidimas Latvijoje irgi priskiriamas prie stipriųjų pusių – juk lietuviai žais beveik namuose.

Kita vertus, Lietuvos rinktinė yra ir pažeidžiama. Pasak ispanų, užmiršti į rinktinę atvykti negalėjusių Donato Motiejūno, Darjušo Lavrinovičiaus ir Lino Kleizos negalima. Situaciją sunkina ir Martyno Pociaus sprendimas atsitraukti.

Ir nors draugiškų rungtynių maratone lietuviai patyrė vos vieną pralaimėjimą, ji dar nėra atradusi žaidėjo, kuris paskutinę sekundę atliktų itin svarbų metimą, o to tikrai trūksta. Ispanai pastebėjo, kad Lietuvos rinktinė vis dar turi keblumų organizuodama atakas, o iš toli mėto nestabiliai.

Komandai taip pat kyla problemų, kai jai nepavyksta visiškai atlikti derinio.

„Acb.com“ pažvelgė į visus Lietuvos rinktinės žaidėjus.

Mantas Kalnietis

Svarbus, bet į rinktinę atvyko po beveik tuščio sezono. Kol kas prastai pasirengęs fiziškai, yra problemų atakuojant.

Adas Juškevičius

Jam nepavyksta nukreipti savęs keliu, kuriuo eina visa komanda. Bet jis drąsus, gerai meta ir gerai žaidžia vienas prieš vieną.

Lukas Lekavičius

Mažas, bet greitas. Jis turi charakterį ir įdomiai žaidžia kaire ranka, net jeigu tai ir atsiliepia statistikai. Gerai žino savo vaidmenį komandoje.

Žygimantas Janavičius

Gerai ginasi, bet turi problemų mesdamas iš toli. Klausimų kelia ir kamuolio valdymas.

Renaldas Seibutis

Jokios srities specialistas, bet užtat turi gabumų visose srityse. Techniškai geras žaidėjas, kuris patogiau jaučiasi viduryje, o ne toli nuo krepšio.

Mindaugas Kuzminskas

Turėtų būti vienas geriausių, bet niekaip nepavyksta. Tapo paties susikurtos aplinkos auka.

Deividas Gailius

Intensyvus, atsidavęs ir lengvai besiveržiantis po krepšiu. Jis atvyko po gerų metų Klaipėdos „Neptūne“. Gerai kovoja dėl kamuolių, daug bėga.

Jonas Mačiulis

J.Kazlauskas visiškai pasitikėdamas gali jį pastumti į ketvirtojo numerio poziciją. Išlieka konkurencingas ir intensyviai žaidžiantis krepšininkas.

Artūras Milaknis

Debiutuoja ir rinktinėje turi pereinamąjį vaidmenį, daug dirba tolimais metimais. Rimtai pagerino fizinę būklę ir atvyksta su didžiuliu pasitikėjimu.

Paulius Jankūnas

Vaidmenį jam suteikė rinktinės praradimai. Skiria daug dėmesio kovai dėl kamuolių, bet galima tikėtis prasto žaidimo skaitymo.

Domantas Sabonis

Nuostabiai kovoja dėl kamuolių. Jis gerai valdo kamuolį ir gali žaisti plačiau. Moka gerai perduoti kamuolį ir taip suteikia erdvės.

Artūras Gudaitis

Šiemet progresavo į nuostabų žaidėją, bet neturi aiškių idėjų, nejaučia, kada reikėtų agresyviai žaisti. Be to, jis gali nukentėti dėl kalbų su J.Kazlausku.

Antanas Kavaliauskas

Naudingiausias LKL sezono žaidėjas. Savo trūkumus kompensuoja geru žaidimu du prieš du. Dažnai naudojasi kūnu ir gerai jaučiasi po krepšiu.

Robertas Javtokas

Nepaisant amžiaus, jo fiziniai gebėjimai vis dar puikūs. Gali užbaigti atakas, turėti įtakos varžovams, tinkamas greitiems keitimams.

Jonas Valančiūnas

Po gero pasirodymo pasaulio čempionate ir dar vieno solidaus sezono „Toronto Raptors“ klube J.Valančiūnas be jokių diskusijų į Europos čempionatą keliauja kaip rinktinės lyderis. Ramus ir tylus, bet su charakteriu „centras“ iš Utenos pagerino savo įgūdžius. Jis po krepšiu žaidžia susitelkęs ir atsidavęs. Jis gerai žaidžia du prieš du, saugiai meta baudas.

Kita vertus, J.Valančiūnui trūksta pažangos žaidžiant greitą krepšinį. Svarbu, kad praradus aukštaūgių jis susirūpintų pražangomis.

Primename, kad J.Kazlauskas nėra išsirinkęs dvyliktuko. Apie į rinktinę neįtraukiamą žaidėją jis turėtų paskelbti antradienio vakarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.