EUROLYGA 2023

J. Kazlausko sprendimas – kuriam žaidėjui bus parodytos durys?

Jonas Kazlauskas antradienio vakarą ketina paskelbti žaidėją, kurį išbrauks iš Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatų sąrašo. Į „Akropolio“ taurės turnyrą Graikijoje jau išskris tik keturiolika krepšininkų.

J.Kazlauskas turės priimti sprendimą.<br>Justino Stacevičiaus nuotr.
J.Kazlauskas turės priimti sprendimą.<br>Justino Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 25, 2015, 11:07 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 1:20 AM

J.Kazlauskas sprendimą turėtų priimti po antradienio vakarinės treniruotės. Į Graikiją lietuviai išskrenda rugpjūčio 26-ąją,  trečiadienį.

Realiausi kandidatai palikti rinktinę – gynėjai Adas Juškevičius, Žygimantas Janavičius ir vidurio puolėjas Artūras Gudaitis.

Pastarasis sužaidė vos trejas draugiškas rungtynes, o Kaune vykusį „Huawei Cup 2015“ turnyrą praleido dėl ligos.

A.Gudaičio šansus sunkina ir tai, kad vidurio puolėjo pozicijoje yra trys galingi vyrai – Jonas Valančiūnas, gerai rungtyniaujantis Antanas Kavaliauskas ir rinktinės kapitonas Robertas Javtokas.

Krepšininkas save bandė ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, tačiau čia tvirtas pozicijas užima Paulius Jankūnas ir Domantas Sabonis. Iš bėdos šioje pozicijoje pagelbėti galėtų ir Mindaugas Kuzminskas.

Tuo metu gynėjai A.Juškevičius ir Ž.Janavičius pralaimi konkurencinę kovą Lukui Lekavičiui. Abu žaidėjai nesulaukė tiek daug laiko pasireikšti kontrolinėse rungtynėse, kol L.Lekavičius naudojosi jam suteikiamais šansais ir savo žaidimu įrodė esantis vertas būti rinktinėje.

Žiūrint tik į statistiką, A.Gudaitis per trejas rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 7,7 taško ir atkovodavo 4,7 kamuolio.

Ž.Janavičius per penkerias rungtynes pelnydavo tik po tris taškus, tačiau su Mantu Kalniečiu buvo geriausias pagal rezultatyvius perdavimus – vidutiniškai po 3,8 per rungtynes.

A.Juškevičius išsiskyrė mažiausiai – per ketverias sužaistas rungtynes pelnydavo po kiek daugiau nei šešis taškus, tačiau daugiau aikštelėje nieko nesukurdavo.

Likę rinktinės kandidatai yra beveik ramūs, kad vyks į Graikiją, kur mūsiškiai kausis su Turkija, Nyderlandais ir Graikija.

Europos krepšinio čempionatas prasidės rugsėjo 5-ąją. Tądien Europos vicečempionė Lietuva susigrums pirmame turnyro mače su Ukraina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.