EUROLYGA 2023

Vaikiškos įžaidėjų klaidos – spaudimas J. Kazlauskui apsispręsti

Aibę klaidų pažėrusi Lietuvos krepšinio rinktinė ir vėl paliko sirgalius skėsčioti rankomis. Pralaimėjimu su gerbėjais Lietuvoje atsisveikinę krepšininkai nesėkme pradėjo ir „Akropolio“ turnyrą, sukeldami daug abejonių dėl pasirengimo.

J.Kazlauskui nepavyksta apsispręsti, kurį antrąjį įžaidėją rinktis. O gal į čempionatą ims tris?<br>T.Bauro nuotr.
J.Kazlauskui nepavyksta apsispręsti, kurį antrąjį įžaidėją rinktis. O gal į čempionatą ims tris?<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Aug 28, 2015, 12:47 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 12:20 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Krepšinio specialistas Linas Kvedaravičius įsitikinęs – teisti rinktinę dar per anksti, tačiau neslepia, kad toks nesėkmingas žaidimas kelia svarbius klausimus.

„Pralaimėjimas kroatams (59:72) buvo susijęs su nuovargiu. Rinktinės žaidėjai sakė, kad buvo didelis krūvis. Tos klaidos buvo dėl nuovargio. Dabar jau matėme tipines klaidas“, – sakė L.Kvedaravičius.

Lietuvos rinktinės krepšininkai ketvirtadienį turkams pralaimėjo 53:71. Ketvirtajame kėlinyje lietuviai vos sukrapštė 4 taškus ir sugebėjo per rungtynes padaryti net 23 klaidas. Tiek klaidų komanda nedarė net per pirmuosius draugiškus mačus.

„Mūsų įžaidėjai padarė keturias ar penkias klaidas prie centro linijos. Jie kamuolius prarado vaikiškose situacijose. Tie praradimai virto taškais ir tos klaidos neramina“, – kalbėjo L.Kvedaravičius.

Reikia greičiau spręsti

Jis įsitikinęs – nervingas situacijas aikštėje kuria ne tik kibus varžovų žaidimas. Jonas Kazlauskas savo komandoje vis dar turi 14 krepšininkų, tad du paskutinieji bus atkabinti po turnyro. Į dvyliktuką patekti mėginančiame būryje – ir trys įžaidėjais. Mantas Kalnietis yra tikras dėl savo vietos, o Lukas Lekavičius ir Žygimantas Janavičius tokios ramybės sau leisti negali.

„Įžaidėjai yra išbalansuoti. Jie laukia sprendimo ir aš manau, kad tas sprendimas turėtų būti kuo greitesnis. Tai leistų žaidėjams jaustis komandoje. Galbūt taip išvengtume tokių nervingų sprendimų, kokie buvo. Dvyliktuko sprendimas turėtų būti kuo greitesnis“, – kelis kartus pabrėžė L.Kvedaravičius.

Kokią schemą pasirinks J.Kazlauskas nuspėti sunku, tačiau egzistuoja ir variantas, kad strategas gali į Europos čempionatą vežtis abu jaunus įžaidėjus. Tuomet rinktinei „sudie“ turėtų tarti Artūras Gudaitis ir Deividas Gailius.

„Matėme, kad J.Kazlauskas mėgino R.Seibutį išmėginti įžaidėjo pozicijoje. Ne viskas pavyko, nes turkai kibiai gynėsi. Ta gynyba mums buvo neparanki. Po tokio vaizdo tas trijų įžaidėjų vežimas į čempionatą atrodo logiškai, bet tai sumažintų pasirinkimą tarp aukštesnių žaidėjų“, – svarstė L.Kvedaravičius.

Jis teigė, kad patarti J.Kazlauskui būtų pernelyg sunku ir siūlė palaukti. „Likę mačai atsakys į klausimą“, – teigė L.Kvedaravičius.

Kelionės sukėlė nepatogumų

Rungtynėse su Turkija rezultatyviausias buvo Jonas Valančiūnas, pelnęs 14 taškų, bet aukštaūgis dar nerodė A klasės krepšinio. Lietuvos rinktinės lyderis vėliausiai prisijungė prie komandos, o tada dar išvyko į Torontą, kur pasirašė naują sutartį su „Toronto Raptors“ klubu.

„Jo pasiruošimas – banguotas. Jo nebuvimas komandoje sukelia tam tikrus nepatogumus ir komandai, ir treneriui. Žaidimas su Jonu ir be jo – skiriasi kardinaliai. Be to, J.Valančiūnas dar nėra pasiekęs tos formos, kokios tikimasi“, – sakė L.Kvedaravičius.

Apie tai, kad daugiau nori iš J.Valančiūno kalbėjo ir J.Kazlauskas. Treneris taip pat nebuvo patenkintas, kad komandos draugai pernelyg dažnai metė kamuolį ketverių metų 64 milijonų JAV dolerių sutartį pasirašusiam 23 metų 211 cm ūgio vidurio puolėjui.

„Kai į komandą atvyksta megažvaigždė, pasirašiusi didžiulę sutartį, tai daro įspūdį žaidėjams. Atrodo, kad aikštėje atsiranda tas, kuris gali viską išspręsti. Beliktų tik įvesti kamuolį. Taip nėra. Prieš Lietuvą žaidžia kiti patyrę krepšininkai ir jie žino, kaip dengti. Tas mąstymas kiša koją, – kalbėjo L.Kvedaravičius. – Turime gerų krepšininkų, kurie patys gali baigti atakas, tad tas dairymasis į Joną, sukausto jį patį.

Kadangi jis nėra toje formoje, kokios reikia, jam ne viskas pavyksta. Žaidėjams reikėtų nurimti, o Jonas palaipsniui suras savo vietą aikštėje.“

Ramina aistras

Lrytas.lt skaitytojai po rungtynių su Turkija geriausiu žaidėju išrinko Renaldą Seibutį, bet aukštų balų šykštėjo visiems. Prie prasčiausiai įvertintų atsidūrė Mindaugas Kuzminskas, kuriam ir vėl nepavyko parodyti gero krepšinio, nors pasirengimo starte jis jautėsi lyg žuvis vandenyje.

„Prisiminkime ir praėjusius čempionatus. Jis nėra stabilus žaidėjas. Mindaugo žaidimas banguoja. Tai reikia išgyvendinti. Jis jau pakankamai patyręs, kad susitvarkytų su jauduliu. Norėtųsi tokių bangų išvengti“, – sakė L.Kvedaravičius.

Jis mano, kad pernelyg išgyventi dabar nereikia – rinktinė atsidūrė nedidelėje duobėje, bet dar turi laiko taisyti klaidas. Lietuvos rinktinės laukia dar du draugiški mačai: penktadienį su olandais ir šeštadienį su graikais. 2015 metų Europos krepšinio čempionatas prasidės rugsėjo 5-ąją.

„Mačas su olandais turėtų būti lengvesnis. Gal pasimėgausime krepšiniu, ko dabar trūksta. Dabar viskas vyksta per negaliu ir kančias. Rinktinei trūksta pasitikėjimo, o jos tikrai reikėtų prieš čempionatą“, – sakė jis.

Lietuvos ir Nyderlandų rinktinių dvikova – 19 valandą. Mačo eigą sekite portale lrytas.lt. Per rungtynes ir po jų kviečiame vertinti rinktinės žaidėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?