EUROLYGA 2023

Dešimt Lietuvos rinktinės dvikovų: ką sakė J. Kazlauskas?

Ruošdamasi Europos pirmenybėms Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė šią vasarą sužaidė 10 draugiškų rungtynių. Mūsų šalies krepšininkai iškovojo 7 pergales ir patyrė 3 pralaimėjimus. Taip Lietuvos rinktinės repeticijos atrodė žvelgiant vyriausiojo trenerio Jono Kazlausko akimis.

J.Kazlauskas per rinktinės pasirengimą nepasitenkinimo žaidimu neslėpė.<br>T.Bauro nuotr.
J.Kazlauskas per rinktinės pasirengimą nepasitenkinimo žaidimu neslėpė.<br>T.Bauro nuotr.
J.Kazlauskas per rinktinės pasirengimą nepasitenkinimo žaidimu neslėpė.<br>T.Bauro nuotr.
J.Kazlauskas per rinktinės pasirengimą nepasitenkinimo žaidimu neslėpė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 31, 2015, 11:59 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 5:19 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Liepos 29 d. Klaipėda. Lietuva – Australija 80:68

Rezultatyviausi: A.Gudaitis 11, A.Kavaliauskas ir M.Kuzminskas po 10.

J.Kazlauskas: „Džiaugiuosi, kad pirmas blynas neprisvilo. Žinoma, yra daug taisytinų dalykų. Pirmąsias rungtynes žaidėme su stipriais varžovais, mūsų komandoje yra daug naujų krepšininkų, kuriems reikia sutvarkyti psichologiją. Blogai, kad pirmoje pusėje tritaškių metėme daugiau nei dvitaškių, bet manau, kad ši statistika pasitaisys atvykus Jonui Valančiūnui“.

Liepos 31 d. Šiauliai. Lietuva – Australija 92:85

Rezultatyviausi: L.Lekavičius ir M.Kuzminskas po 14, J.Mačiulis 10.

J.Kazlauskas: „Sunkiai įsibėgėjome: žaidėme lėčiau, neatkovojome kamuolių. Tačiau ketimai žaidimą pagyvino. Šįvakar pabariau Žygimantą Janavičių, nes jis varžovams spaudžiant varytis kamuolį leido Rokui Giedraičiui. Tai – įžaidėjo darbas. Kai aikštėje būna Mantas Kalnietis, man ramiau. Nereikia patarinėti ir šokinėti – žinau, ką jis gali. Bet jam dar reikia priprasti prie krūvių“.

Rugpjūčio 8 d. Alytus. Lietuva – Suomija 78:71

Rezultatyviausi: P.Jankūnas 11, M.Kuzminskas 9.

J.Kazlauskas: „Pradžioje žaidėme įprasta sudėtimi ir viskas buvo gražu. Bet šiandien mūsų tikslas buvo pažiūrėti, kas yra kas. Po keitimų vaizdas nebebuvo toks gražus, žaidimas tapo padrikas. Deja, ne visi krepšininkai yra lygiaverčiai. Negaliu sakyti, kad man liko daug klaustukų, bet jei pakviečiau į rinktinę, turiu suteikti progą. Durys atviros visiems, žaidėjai gali pakeisti mano nusistatymą“.

Rugpjūčio 12 d. Kėdainiai. Lietuva – Austrija 86:71

Rezultatyviausi: A.Milaknis 18, J.Valančiūnas 14, R.Giedraitis 12.

J.Kazlauskas: „Sąlygos buvo ypatingos, aikštė tapo slidoka, todėl atsirado baimė gauti traumą. Dėl triukšmingo palaikymo net buvo sunku patarti į aikštę įleistiems jauniems krepšininkams. Todėl mūsų žaidimui kartais trūko minties. Bandėme naujas gynybos sistemas, bet nepasakyčiau, kad jos pasiteisino“.

Rugpjūčio 17 d. Kaunas. Lietuva – Turkija 86:74

Rezultatyviausi: P.Jankūnas 14, L.Lekavičius 11, J.Mačiulis 10.

J.Kazlauskas: „Apie 90 proc. laiko buvau patenkintas. Tik pabaigoje buvo blogų sprendimų ir puolant, ir ginantis. Paskutines penkias minutes kai kurie krepšininkai žaidė neužtikrintai. Žinoma, tai dar nėra Europos čempionatas, todėl nei mes, nei varžovai nerodome tikrojo veido, o šiandien patikrinau tuos, dėl kurių nebuvau tiksliai apsisprendęs“.

Rugpjūčio 18 d. Kaunas. Lietuva – Makedonija 68:62

Rezultatyviausi: A.Kavaliauskas 15, A.Milaknis 13, P.Jankūnas 10.

J.Kazlauskas: „Makedonai mus išmušė iš ritmo. Galbūt galvojome, kad viskas klostysis daug lengviau. Jie ardė mūsų derinius, o mes priimdavome blogus sprendimus. Nežaidėme kaip komanda, bandėme kuo greičiau mesti, blogai judėjome. Pavyko tik spaudimas ginantis – dėl to varžovai darė daug klaidų. Man pačiam dar reikia išsiaiškinti, kaip panaudoti krepšininkus. Juk su kai kuriais dirbu pirmą kartą“.

Rugpjūčio 19 d. Kaunas. Lietuva – Kroatija 59:72

Rezultatyviausi: R.Seibutis 16, D.Sabonis 8.

J.Kazlauskas: „Varžovai visose pozicijose buvo už mus pranašesni. Atrodė, kad buvome visai nepasiruošę: kamuolys krito iš rankų, klydome lygiose vietose. Tikėjomės, kad visą laiką sunkiai dirbsime, ir negalvojome, kad išvažiuos Jonas Valančiūnas, o kitus aukštaūgius išguldys virusas. Mantui Kalniečiui vis dar trūksta laiko, o kito lyderio šiuo metu neturime. Todėl labai laukiame, kada grįš J.Valančiūnas“.

Rugpjūčio 27 d. Atėnai. Lietuva – Turkija 53:71

Rezultatyviausi: J.Valančiūnas 14, R.Seibutis 12, M.Kalnietis 7.

J.Kazlauskas: „Pradžia buvo graži, bet po pirmųjų keitimų įžaidėjai padarė keletą klaidų ir žaidimas tapo padrikas. Jautėmės lyg gavę pagaliu per galvą. Per pertrauką sutvarkėme žaidimą, bet paskui vėl prasidėjo klaidos. Grįžus Jonui Valančiūnui, per daug žiūrime į jį. O jis dar nėra tos formos, kurios norėtume. Kitų paaiškinimų neturiu. Be to, kai kurie žaidėjai jaučia įtampą dėl to, kad nežino, ar pateks į dvyliktuką“.

Rugpjūčio 28 d. Atėnai. Lietuva – Nyderlandai 94:72

Rezultatyviausi: M.Kuzminskas 18, A.Milaknis 17, P.Jankūnas 11.

J.Kazlauskas: „Jonui Valančiūnui reikia laiko, kad po NBA sezono priprastų prie europietiško krepšinio, o mums reikia laiko, kad priprastume prie jo. Kartais mums geriaus žaisti be Jono. Bet turime kažką aukoti, nes čempionate jis bus lyderis. Daug nerimo kelia kova dėl atšokusių kamuolių po savo krepšiu. Neturiu didelių priekaištų aukštaūgiams, bet savo užduočių neatlieka antrosios linijos krepšininkai, neatitveriantys varžovų gynėjų“.

Rugpjūčio 29 d. Atėnai. Lietuva – Graikija 62:67

Rezultatyviausi: J.Mačiulis 15, J.Valančiūnas 13, P.Jankūnas 7.

J.Kazlauskas: „Gerai, kad žaidėme su stipriais varžovais jų aikštėje. Pradžioje juos pervertinome, bet paskui pradėjome žaisti taip, kaip sutarėme, ir rungtynės grįžo į normalias vėžes. Esame jauna komanda, kuri turi kilti. Turime didinti derinių atlikimo greitį, negalima išsigąsti varžovų, reikia mažinti klaidų skaičių. Per rungtynes su graikais jau pagerinome kovą dėl atšokusių kamuolių. Tai rodo, kad galime spręsti ir kitas problemas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.