EUROLYGA 2023

Kaunas taps „Žalgirio“ dalininku ir jau atseikėjo 2 mln. eurų

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo vadovui Pauliui Motiejūnui ir komandos gerbėjams – geros rudeninės naujienos, kurios palengvins ekipos finansinę naštą. Nuo šiol miesto savivaldybė taps klubo dalininke ir jau atrėžė nemenką finansinio pyrago pagalbos kąsnį.

„Žalgirio“ ekipos finansinė situacija gerėja.<br>P.Mantauto nuotr.
„Žalgirio“ ekipos finansinė situacija gerėja.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir krepsinis.net inf.

Sep 2, 2015, 12:18 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 10:11 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

„Iki šiol „Žalgiris“ buvo traktuojamas kaip privatus krepšinio klubas, todėl finansinė parama iš savivaldybės biudžeto sulaukdavo ne tik pagiriamųjų žodžių. Savivaldybei tapus mažąja klubo dalininke, atsiveria galimybės skaidriau skirstyti lėšas „Žalgirio“ paramai. Būtent toks buvo vienas iš mūsų rinkiminių įsipareigojimų kauniečiams“, – teigė Lietuvos socialdemokratų partijos Kauno miesto skyriaus pirmininkė, Seimo narė Orinta Leiputė.

Paskutinį vasaros penktadienį Kauno savivaldybėje nuspręsta „Žalgiriui“ skirti 2 mln. eurų paramą.

Tai netgi didesnė suma nei kalbėta pirminėse diskusijose. Savivaldybė galės kontroliuoti šių lėšų panaudojimą ir dalyvaus klubo valdyme.

Dar svarbiau tai, kad valdančiosios koalicijos partneriai sutarė plėsti paramos apimtis ir kitoms sporto šakoms.

„Akivaizdu, kad daugelį metų „Žalgiris“ atsiriekdavo liūto dalį sporto finansavimui skiriamų lėšų, o kitiems klubams ir kitoms sporto šakoms tekdavo neproporcingai maža parama. Siekiame, kad tokios disproporcijos išnyktų, todėl svarbu lygiagrečiai didinti finansavimą visiems sportininkams. Politinis sutarimas tam yra, tad kitais metais sporto paramai skiriamos lėšos išaugs“, – proporciškumą tarp krepšinio ir kitų sporto šakų akcentuoja Socialdemokratų frakcijos seniūnas Židrūnas Garšva.

Praėjusioje kadencijoje savivaldybei buvo siūlyta įsigyti „Žalgirio“ klubą ir taip prisidėti prie jo valdymo bei lėšų skirstymo, bet tuomet siūlymams pritarta nebuvo.

2014-ųjų sezone „Žalgiris“ gavo 1 mln. eurų paramą iš savivaldybės ir beveik 500 tūkst. eurų paramą iš savivaldybei pavaldžių įmonių. Daugiausiai lėšų skyrė UAB „Kauno švara“, UAB „Kauno vandenys“ ir AB „Kauno energija“.

Daugelis politikų teigė, kad tokia praktika buvo žalinga, nes šios įmonės savo pelną privalo investuoti į paslaugų kokybės didinimą ir komunalinių mokesčių mažinimą kauniečiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.