EUROLYGA 2023

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė turi naują trenerį

Mantui Šerniui nusprendus susitelkti karjerai Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klube, Lietuvos moterų krepšinio rinktinė turės naują vedlį.

M.Šernius dvejus metus vadovavo Lietuvos moterų krepšinio rinktinei, bet šiemet nusprendė susitelkti karjerai Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ vyrų klube.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Šernius dvejus metus vadovavo Lietuvos moterų krepšinio rinktinei, bet šiemet nusprendė susitelkti karjerai Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ vyrų klube.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Samulėnas tapo Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treneriu.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Samulėnas tapo Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treneriu.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Kęstutis Rimkus

Sep 2, 2015, 5:21 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 8:55 PM

Keturiolika metų vyrų krepšinyje praleidęs R.Samulėnas greitai palypėjo karjeros laiptais dirbdamas su moterimis.

Marijampolės „Sūduvos“ krepšininkių treneris tapo ir Lietuvos rinktinės strategu, kai vakar jo kandidatūrą palaimino Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomasis komitetas.

„Man tai nebuvo naujiena, nes pokalbis su LKF prezidentu Arvydu Saboniu vyko anksčiau, – sakė 51 metų kaunietis. – Pasiūlymas buvo netikėtas, nes galvojau, kad yra labiau patyrusių moterų krepšinio ternerių.

Aš moterų krepšinyje esu tik trečiuosius metus. Tačiau aš nebijau iššūkių.“

A.Sabonio vienmetis R.Samulėnas yra žaidęs Kauno „Žalgirio“ dublerių komandoje, o Lietuvai atkūrus nepriklausomybę ragavo legionieriaus duonos Lenkijoje.

Nuo 1999 iki 2008 metų jis dirbo A.Sabonio krepšinio mokyklos treneriu, o paskui du sezonus treniravo Kauno komandas „Triobet“ ir „Aisčius“.

Po stotelių Tbilisio „Sokhumi“ (Gruzija) ir „Palangos“ komandose, R.Samulėnas pasuko į moterų krepšinį. Pastaruosius dvejus metus jo treniruojamos Marijampolės „Sūduvos“ krepšininkės laimėjo LMKL sidabrą.

Šią vasarą R.Samulėnas buvo vienu asistentų M.Šerniaus treniruojamoje Lietuvos moterų rinktinėje, kuri Europos čempionate Vengrijoje ir Rumunijoje užėmė aštuntąją vietą.

„Rezultatai buvo neblogi, tad ruošiuosi tęsti gerus M.Šerniaus darbus ir per atrankos varžybas siekti patekti į 2017 metų Europos čempionatą,“ – sakė R.Samulėnas.

Europos atrankos varžybose lietuvės žais A grupėje su Latvijos ir Slovėnijos komandomis.

Tik grupių nugalėtojos ir šešios iš devynių atrąsias vietas grupėse užėmusių komandų pateks į 2017 metų žemyno čempionatą, kuris vyks Čekijoje.

Atrankos kovos vyks nebe vasarą, kaip pastaraisiais metais, bet lapkričio ir vasario mėnesiais.

„Formatas nėra dėkingas, nes yra abejonių – ar užsienio klubai išleis žaidėjas. Man ir pačiam reikėtis derinti darbą su klubu. Tikiuosi, kad klubai išleis.

Kiek kalbėjau su žaidėjomis, dauguma jų liks rinktinėje, o gal ateis ir naujų,“ – sakė R.Samulėnas.

Būtent pakitęs Europos pirmenybių atrankos tvarkaraštis tapo kliūtimi tęsti darbą M.Šerniui, kuris Lietuvos moterų rinktinę treniravo pastaruosius dvejus metus.

32 metų treneris vadovauja ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ vyrų komandai.

„Pasvalio klubas šiemet žais FIBA Europos taurės varžybose, o moterų atrankos varžybos vyks rudenį ir pavasarį. Kirsis rungtynių datos. Nebegaliu būti dvejose vietuose, – aiškino M.Šernius. – Vis dėlto pagrindinis pajamų šaltinis man yra Pasvalio klubas, o su moterų rinktine dirbdavau vasarą.

Po šių metų paskutiniųjų Europos čempionato rungtynių sakiau merginoms: kol jūsų akys žibės, aš būsiu jūsų treneriu. Bet tada dar nežinojau, kad Pasvalio komanda žais Europoje. Kartais gyvenimas parodo kitą kelią.“

Šių metų Europos pirmenybėse M.Šerniaus treniruojama ekipa iškovojo 5 pergales ir patyrė 5 pralaimėjimus.

Nors Lietuvos galėjo didžiuotis pergale prieš Rusijos rinktinę, pralaimėjimas ketvirtfinalyje 66:68 Baltarusijai sugriovė svajonę siekti medalių, o paskui sekusi nesėkmė mače su Turkija užkirto kelią į olimpinį atrankos turnyrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.