EUROLYGA 2023

V.Chomičius: „Gera proga parodyti, kas diktuoja krepšinio madas“

Valdemaras Chomičius, kaip ir dauguma Lietuvos krepšinio sirgalių, dar ir šiandieną puikiai pamena 1995-ųjų Europos krepšinio čempionato finalą. Jis pats vilkėjo Lietuvos rinktinės marškinėlius, kai ši 90:96 pralaimėjo Jugoslavijai.

V.Chomičius džiaugiasi, kad mače su italais lietuviai pakėlė bures.<br>G.Šiupario nuotr.
V.Chomičius džiaugiasi, kad mače su italais lietuviai pakėlė bures.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2015, 8:46 AM, atnaujinta Oct 15, 2017, 6:48 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

„Tai mes turėjome daug galimybių tapti Europos čempionais, bet finalas baigėsi ne mūsų naudai (emocingame finale Lietuva pralaimėjo tuometės Jugoslavijos rinktinei 90:96. – Red.). Dabar yra gera proga parodyti, kas diktuoja madas krepšinyje“, – „Lietuvos rytui“ sakė V.Chomičius.

Lietuvos rinktinė ketvirtfinalyje per pratęsimą 95:85 nugalėjo Italijos komandą, o su serbais pusfinalyje žais penktadienį 22 valandą. Finale nugalėtojo jau laukia prancūzus palaužę ispanai.

Nuo 2001 metų Lietuva pasaulio čempionatų, Europos čempionatų ir olimpiadų ketvertuose yra jau 10 kartą.

V.Chomičiaus komentaras „Lietuvos rytui“:

„Lietuvos rinktinės burės pagaliau išsiskleidė, ir laivas pradėjo lėkti ketvirtfinalio rungtynėse su Italija. Nuo pirmųjų minučių buvo matyti, kad Lietuva žaidžia su labai didele energija.

Lietuva žaidė drąsiai, gynėsi agresyviai. Šįkart buvo daug gerų perdavimų, gerų sprendimų aikštėje – aš rungtynes stebėjau su kompanija ir „kaifavau“.

Per kontrolines rungtynes ir grupės varžybas Europos čempionate komanda dar ieškojo savęs, Jonas Kazlauskas išmėgino daug krepšininkų.

Tačiau rungtynėse su Italija mūsų rinktinė rėmėsi septyniais žaidėjais ir tai buvo teisinga – jie pajuto, kaip pasinaudoti savo galimybėmis. Kiekvienas aikštėje atsiskleidė šimtu procentų. Buvo matyti, kad italų žaidimas buvo gerai išanalizuotas. Mes neleidome jiems žaisti mėgstamo krepšinio – italai nebegalėjo laisvi mesti tritaškių ir greitai bėgti į atakas. Mūsų puolimas šįkart buvo parengtas taip, kad nebereikėjo patiems žaisti vienas prieš vieną.

Pusfinalyje laukia dviejų krepšinio mokyklų akistata. Ir Serbijoje, ir Lietuvoje krepšinis yra tarsi religija. Būtų gerai, kad Lietuvos krepšininkai prisimintų 1995 metų Europos čempionato Atėnuose finalą.

Tai mes turėjome daug galimybių tapti Europos čempionais, bet finalas baigėsi ne mūsų naudai (emocingame finale Lietuva pralaimėjo tuometės Jugoslavijos rinktinei 90:96. – Red.). Dabar yra gera proga parodyti, kas diktuoja madas krepšinyje.

Šių metų Serbijos komandoje pilna žvaigždžių. Daug žaidėjų yra savo klubų lyderiai. Tikiu, kad mūsų žaidėjų nusiteikimas bus dar rimtesnis negu mače su Italija.

Būdamas treneris niekada nesakau vienam žaidėjui, kad štai dabar žaisime per tave visas rungtynes. Turės dirbti visa komanda ir pasinaudoti kiekviena serbų klaida, nes antrojo šanso laimėti nebus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.