EUROLYGA 2023

Iššūkis D. Motiejūnui: ar lietuvis šoks į NBA žvaigždyną?

Nors Donatas Motiejūnas vis dar gyja po operacijos ir sezoną pradės vėliau nei kiti komandos nariai, JAV jau tikimasi „Houston Rockets“ puolėjo šuolio į viršų. „Sports Illustrated“ sudarė sąrašą NBA krepšininkų, kurie jau šį sezoną gali prasimušti į pajėgiausios lygos pasaulyje žvaigždyną.

D.Motiejūnui prognozuojamas šuolis į NBA žvaigždyną. Ar jis juo pasinaudos?<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Motiejūnui prognozuojamas šuolis į NBA žvaigždyną. Ar jis juo pasinaudos?<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-23 19:46, atnaujinta 2017-10-14 07:10

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Į jį pateko ir 25 metų 213 cm ūgio D.Motiejūnas, kurio pastarasis sezonas nutrūko dėl traumos.

„Kai jaunas NBA žaidėjas žengia žingsnį nuo potencialaus ir daug žadančio iki produktyvumo ir gero žaidimo, galima išvysti gražų vaizdą. Praėjusį sezoną matėme, kaip tokie žaidėjai, kaip Jimmy Butleris, Draymondas Greenas, Gordonas Haywardas ir Khrisas Middletonas ( tai – tik keletas iš visų) pakėlė savo žaidimą į kitą lygį.

Kas pasirengęs žengti žingsnį šį sezoną?“, – klausimą iškėlė žurnalistas Jaredas Dubinas.

„Sports Illustrated“ sudarė šešių potencialių kandidatų sąrašą – po vieną kiekvienai pozicijai. Tiesa, D.Motiejūnas sąraše turi ir šalimais esantį konkurentą – prie jo pavardės įrašytas komandos draugas Terrence'as Jonesas.

„Vienas iš šių vyrukų veikiausiai kitą sezoną pradės šalia Trevoro Arizos ir Dwighto Howardo. Kitam atiteks prasmingas vaidmuo, pakylant nuo suolo“, – situaciją apibrėžė „Sports Illustrated“.

„T.Jonesas turi daugiau patirties žaidžiant su D.Howardu (1617 minučių per pastaruosius dvejus metus, lyginant su 790 D.Motiejūno minučių), bet „Rockets“ žaidė šiek tiek geriau, kai Dwightas ir Donatas (žurnalistas D.Motiejūną pavadino „Donuts“ („Donut“ angliškai – spurga), – Red.) kartu dalijosi aikštę. Per šimtą atakų „Rockets“ varžovus pranoko 3,5 papildomų taškų, kai jie buvo aikštėje“, – rašė „Sports Illustrated“.

D.Motiejūnas praėjusį sezoną sužaidė 55 mačus, o T.Jonesas – 33. Abiems krepšininkams sezoną sugadino traumos.

„Kai T.Jonesas gijo, D.Motiejūnas suspindėjo kaip vienas efektyviausių NBA ginklų po krepšiu. Žaisdamas baudos aikštelėje jis rodė gerą supratimą ir vikrumą“, – pabrėžiama „Sports Illustrated“.

J.Dubinas pabrėžė, kad D.Howardas po krepšiu pritraukia labai daug pagalbos ir taip palieka erdvės Jamesui Hardenui bei kitiems, todėl prie jo pridėti galingą arsenalą turintį D.Motiejūną gal ir nebūtų geriausias sprendimas.

„Atsakymas į klausimą, kuris iš šių žaidėjų turėtų suspindėti kitą sezoną, veikiausiai priklausys nuo to, kuriam pavyks pagerinti metimą šuolyje. Keista, bet abu žaidėjai praėjusį sezoną sumažino bandymų mesti iš vidutinio nuotolio procentą, o būtent tai ir sudaro vieną rimčiausių „Rockets“ problemų puolime“, – teigiama straipsnyje.

„Sports Illustrated“ pabrėžė, kad geriau pasirodęs žaidėjas turėtų užsitikrinti ir gerą atlyginimą ateinantiems sezonams.

„Sports Illustrated“ nuomone, puikią progą į elitą patekti turi „Minnesota Timberwolves“ įžaidėjas Ricky Rubio, „Orlando Magic“ gynėjas Victoras Oladipo, „Milwaukee Bucks“ puolėjas Giannis Antetokounmpo, „Miami Heat“ vidurio puolėjas Hassanas Whiteside'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.