EUROLYGA 2023

Nemoka pralaimėti? Įsiutęs serbų treneris kūrė sąmokslo teorijas

Su dideliais lūkesčiais Europos čempionatą pradėję ir netikėtai be medalių likę serbai – įsiutę. Serbijos rinktinė iki pat pusfinalio užtikrintai žygiavo be pralaimėjimų, tačiau tuomet itin karštose rungtynėse 64:67 pralaimėjo Lietuvos krepšininkams. Į mažąjį finalą nusiųsti serbai žaidė prieš šeimininkus prancūzus ir šie Lilyje varžovus nugalėjo 81:68.

Serbų treneris A.Džordževičius įsitikinęs, kad rinktinei trukdė ir FIBA.<br>G.Šiupario nuotr.
Serbų treneris A.Džordževičius įsitikinęs, kad rinktinei trukdė ir FIBA.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-23 15:36, atnaujinta 2017-10-14 07:47

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Viena realiausių pretendenčių į medalius liko be jų, o į Serbiją sugrįžęs ekipos treneris Aleksandras Džordževičius kirto FIBA organizacijai. 48 metų specialistas, laikomas vienu svarbiausių serbų pergalių kalviu, per spaudos konferenciją Belgrade kėlė ir sąmokslo teorijas.

„Savaime suprantama, kad FIBA nėra suinteresuota, kad Serbija kovotų dėl medalių. Juk kokią finansinę naudą iš Serbijos gauna Europos krepšinis? Mūsų federacijos biudžetas – 2 milijonai eurų, todėl negalima daug nuveikti, kad pagerintume savo santykius su FIBA, teisėjais ir taip toliau“, – kalbėjo A.Džordževičius.

Treneris pareiškė, kad mėgino išsiaiškinti, ar FIBA ketina pasirūpinti, jog serbai toli nenueitų. Treneris leido suprasti, kad organizatoriau patys mėgino sudėlioti finalo poras.

„Po šių rungtynių priėjau prie Gorano Radonjičiaus ir paklausiau, ar jie nori, kad mes nežaistume turnyre. Nutiko tam tikri dalykai ir mes reaguosime. Mes jiems siųsime vaizdo įrašą. Serbijos rinktinė keturiuose mačuose turėjo tą patį teisėją. Graikas Christodoulou yra puikus teisėjas, bet man jo paskyrimas -nėra aiškus. Man neaišku ir kodėl ispanas teisėjas vadovavo mūsų pusfinalio rungtynėse. Neaišku ir tai, kodėl jie atėmė iš sportininkų progą kovoti dėl medalių, bet visa tai mūsų iššūkį padaro tik dar didingesnį“, – aiškino A.Džordževičius.

Treneris teigė, kad Serbijos rinktinės kapitonui Tony Parkeris pasakė: „Jūs čia žaidžiate kasmet, tačiau niekada nesulaukiate pagarbos.“

A.Džordževičius pareiškė, kad dabar rinktinė su dvigubu užsidegimu žais olimpinės atrankos turnyre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.