EUROLYGA 2023

Po žygio „EuroBasket“ – pakilusios J. Valančiūno akcijos

Europos krepšinio čempionate buvo apstu talentų iš NBA, o vienas jų – Pau Gasolis – tapo naudingiausiu turnyro žaidėju. Su pajėgiausios lygos krepšininkais varžėsi ir vienintelis Lietuvos rinktinėje buvęs NBA atstovas Jonas Valančiūnas, italus džiugino nuostabiai pasirodęs Danilo Gallinari.

J.Valančiūno statistika Europos čempionate.
J.Valančiūno statistika Europos čempionate.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2015, 1:41 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 3:24 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

„Bleacher Report“ po Europos čempionato kovų pažvelgė į NBA talentų akcijas.

Be jokios abejonės jas pasikėlė „Chicago Bulls“ marškinėlius vilkintis P.Gasolis. Jis atvedė Ispaniją iki aukso ir čempionatą baigė rezultatyviausių žaidėjų sąrašo viršūnėje.

Apžvalgininkai nutarė, kad šeimininkų prancūzų žvaigždės Tony Parkerio akcijų kreivė krito žemyn.

„Keturiolika sunkių ir prakaitą sunkiančių sezonų galiausiai paveikė T.Parkerį. Jis atrodė daug lėtesnis. Jis nebuvo labai efektyvus, ypač per paskutinius penkis prancūzų mačus. Jam sunkiai sekėsi pataikyti ir iš vidutinio nuotolio. Jeigu praėjęs sezonas nebuvo ženklu, tai gal „EuroBasket 2015“ pirmenybės turėtų būti. T.Parkerio kaip vieno geriausių įžaidėjų krepšinyje statusas gali būti pažeistas“, – apie bronzą iškovojusį prancūzą rašė bleacherreport.com.

Apžvalgininkams pro akis neprasprūdo ir Lietuvos rinktinei ne vieną pergalę dovanojusio Jono Valančiūno žaidimas. Naują ketverių metų ir 64 milijonų JAV dolerių sutartį pasirašęs 23 metų 211 cm ūgio aukštaūgis paliko įspūdį – ties jo akcijų kreive parašyta „kyla“.

„J.Valančiūnas pasirodymą užbaigė liūdna gaida. Lietuvos rinktinė skaudžiai pralaimėjo Ispanijai, o jis prieš mačo pabaigą surinko penkias pražangas. Tačiau bendras J.Valančiūno žaidimas Europos čempionate buvo solidus. Lietuvos rinktinės aukštaūgis vidutiniškai pelnė 16 taškų ir atkovojo 8,4 kamuolio. Žaidimas nugara į krepšį buvo aštrus. J.Valančiūnas po klaidinančių judesių taškus pelnė ir sukdamasis į kairę, ir – į dešinę. O kai gynėjas atsitraukdavo, jis mesdavo atsisukęs į krepšį.

Jis taip pat pastoviai baigdavo atakas, kai žaidė du prieš du.

Tiesa, J.Valančiūnas keletą kartų Europos čempionate buvo pričiuptas ir tiesiog „išmaudytas“ gynyboje. Kita vertus, „Raptors“ sirgaliai turėtų būti įkvėpti to, ką matė Europos krepšinio čempionate“, – rašė bleacherreport.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.