EUROLYGA 2023

T. Parkeris atlyžo: padėti šaliai atsisakęs J. Noah – ne priešas

Prancūzijos krepšinio rinktinės ir NBA klubo „San Antonio Spurs“ žvaigždė Tony Parkeris prieš čempionatą laikė nedidelę nuoskaudą, kad „Chicago Bulls“ žaidėjas aukštaūgis Joakimas Noah atsisakė padėti savo šalies ekipai per Prancūzijoje vykusį „EuroBasket“ finalinį etapą. Tačiau po pirmenybių T.Parkeris atlyžo – apie J.Noah jau kalbėjo ramiau, tačiau prasitarė, kad „Bulls“ krepšininkui bus sunku sugrįžti į rinktinę.

Tony Parkeris.<br>APF nuotr.
Tony Parkeris.<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-24 22:28, atnaujinta 2017-10-13 23:11

Prieš dvejus metus Europos krepšinio čempionatą laimėjusi ir šiemet trečiąją vietą iškovojusi  Prancūzija gali būti rami – jos žvaigždė T.Parkeris šią savaitę patvirtino, kad jokių skambių ir nemalonių žinių jis nepraneš – ir toliau liks nacionalinės ekipos vėliava bei sieks iškovoti kelialapį per papildomą atranką į Rio de Žaneiro olimpiadą.

Tačiau kalbėdamas apie pagelbėti šiemet atsisakiusį J.Noah stengėsi būti korektišku, bet sakiniai bylojo, kad tarp šių krepšininkų yra prabėgusi juoda katė.

„Jūs juk negalite liepti J.Noah kad jis neatstovautų rinktinei, jis to pats užsimanys. Niekas to padaryti negali. Jei jis sumanys sugrįžti – tam nebus keliama jokių barjerų. Galiu pasakyti, kad su juo tikrai yra patogų žaisti komandoje – jis labai aukšto lygio žaidėjas, greitai pritampantis prie keliamų reikalavimų.

Kitą vertus, dabar mes po šio čempionato pamatėme, kad turime labai konkurencingą ekipą, o J.Noah vietoje šiemet puikiai kovojo Rudy Gobertas ir Joffrey Lauvergne“, – pasakojo T.Parkeris.

Tai ne pirmas kartas, kai J.Noah nepadeda savo šalies ekipai. Tai jis darė 2009 metais ir 2010-siais. Po to jis vykdavo į varžybas su komanda, o šįkart – vėl atsisakė.

Prancūzijos krepšinio rinktinės strategas Vincent'as Collet pastoviai turi problemų su šio žaidėjo nenorais padėti nacionalinei komandai.

„Visą laiką pesimistiškai žiūrėjau į šį reikalą. Ne kartą turėjome užversti šį puslapį, bet vis jį atsiverčiu“, – dažnai apie J.Noah nuotaikų kaitas kalbėjo V.Collet.

Grasiausias Prancūzijos krepšininkas taip pat prasitarė, kad Jo šalies krepšinio federacija norėtų rengti Rio de Žaneiro olimpiados vieną iš trijų atrankos turnyrų.

„Bet apie tai turi kalbėti federacija. Aš pats būčiau už šią idėją. Mes įrodėme, kad Prancūzijoje yra mėgstamas krepšinis“, – užbaigė T.Parkeris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?