EUROLYGA 2023

Iš G. Krapiko lūpų – prašymas suprasti L. Lekavičiaus situaciją

„Pirmoms rungtynėms ir įsivaizdavau tokį rezultatą“, – sakė Gintaras Krapikas, po to, kai pasveikino varžovus su geru žaidimu. Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį pradėjo Lietuvos čempionų titulo gynybą ir tai padarė pergalingai. „Žalgiris“ išvykoje 78:64 nugalėjo „Šiaulių“ krepšininkus, bet sirgalių ilgai nelinksmino – varžovai ne kartą buvo pavojingai priartėję ir netgi pirmajame kėlinyje turėjo persvarą.

L.Lekavičiui, pasak G.Krapiko, reikia palaikymo ir supratimo, kad krepšininkas atsistatys šiek tiek vėliau.<br>G.Šiupario nuotr.
L.Lekavičiui, pasak G.Krapiko, reikia palaikymo ir supratimo, kad krepšininkas atsistatys šiek tiek vėliau.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-01 21:27, atnaujinta 2017-10-12 09:17

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

„Nervų išvengti nepavyko. Vieni greičiau, kiti ilgiau užtruko, kol užtruko. Dabar dirbsime toliau ir gerinsime savo žaidimą“, – sakė G.Krapikas.

„Žalgirio“ treneris teigė, kad svyravimus žaidime sukėlė ir komandos naujokai, tarp kurių – ne tik legionieriai, bet ir pagrindinis įžaidėjas Mantas Kalnietis, gynėjas Renaldas Seibutis.

„Turime tris naujus žaidėjus iš užsienio. Be to, šiame sezone ateityje bus labai svarbūs M.Kalnietis ir R.Seibutis. Norėjau pažiūrėti, kaip jie atrodys skirtingose padėtyse, – apie eksperimentus kalbėjo G.Krapikas. – Reikės atsirinkti optimalius penketus, todėl dabar visaip bandžiau. Bus mačų, kai reikės įtemptos pabaigos, kad pamatytume, kas su kuo žaidžia geriau. Nesakau, kad numačiau tokį scenarijų, bet „Šiauliai“ suteikė gerą galimybę išmėginti žaidėjus sunkiose sąlygose.“

Vienas sidabrinės rinktinės narių Lukas Lekavičius gero žaidimo neparodė. Jis pelnė du taškus.

Ar krepšininkas – pavargęs po dvikovų Europos čempionate?

„Reikėtų į tai žiūrėti atlaidžiau. Jam psichologiškai buvo lengviau, kai jis pernai atėjo į „Žalgirį“ ir galėjo žaisti be jokio spaudimo. Jis žaidė, kaip moka ir supranta, nes niekas iš jo labai daug nesitikėjo, o dabar sezoną jis pradėjo, kaip Europos vicečempionas ir rinktinės narys. 21 metų vyrui nėra taip lengva apdoroti viską, kas nutiko per metus, – kalbėjo G.Krapikas. – Manau, kad trenerių ir komandos draugų pagalba jam – būtina, nes reikia nuimti įtampą. Tada turėsime L.Lekavičių tokį, koks jis bus ir buvo.“

G.Krapikas atskleidė, kad šiek tiek nerimauja, jog anksti sezoną pradėję Lietuvos rinktinės nariai vienu metu nepradėtų pervargti ir jų žaidimo kreivė nekristų žemyn.

„Tai – didžiausia galvosūkis. Tai jauni sportuojantys vyrai, tad negalvoju apie tai, kad dabar jie gali būti pervargę. Matėme, kad jų rezultatas – geras. Mantą ir Seibutį keičiau ne dėl to, kad jie pavargo, o dėl to, jog norėjau atlikti daugiau keitimų, išlaikyti tempą“, – sakė G.Krapikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.