EUROLYGA 2023

Prienų krepšinio didvyris į gimtinę grįžo gelbėjimo misijai

Virginijus Šeškus vėl jaučiasi lyg žuvis vandenyje. Į gimtuosius Prienus sugrįžęs krepšinio specialistas atsisakė pelningesnės sutarties kitur, tačiau išgelbėjo paties rankomis kurtą klubą ir jau trečiadienį vadovavo pirmosioms Prienų-Birštono „Vytauto“ ekipos rungtynėms su Panevėžio „Lietkabeliu“.

V.Šeškus po šuolio į „Lietuvos rytą“ sugrįžo į Prienus.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus po šuolio į „Lietuvos rytą“ sugrįžo į Prienus.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus po šuolio į „Lietuvos rytą“ sugrįžo į Prienus.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus po šuolio į „Lietuvos rytą“ sugrįžo į Prienus.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus po šuolio į „Lietuvos rytą“ sugrįžo į Prienus.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus po šuolio į „Lietuvos rytą“ sugrįžo į Prienus.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Martynas Suslavičius

Oct 1, 2015, 5:53 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 10:46 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

„Draugai ir rėmėjai man pasakė: „Jeigu tu negrįžti į Prienus, mes neremsime komandos.“ Aš supratau, kad Prienai gali griūti, – portalui lrytas.lt apie trapią klubo situaciją kalbėjo V.Šeškus. – Aš tiek daug ekipai atidavęs. Net žmona bara,  bet aš kitaip negaliu. Juk tą klubą nuo 1990-ųjų kūrėme. Jeigu Prienai būtų kritę į NKL, nebūtume ekipos matę kokius dešimt metų.“

Jam pavyko laimėti pirmąjį mačą. „Vytautas“ 87:68 nugalėjo Panevėžio klubą.

Išvydo suskilusią geldą

Kai treneris po 2013–2014 metų sezono sulaukė Vilniaus „Lietuvos ryto“ pasiūlymo prisijungti, jis sutiko nedvejodamas ir paliko žydėjusią Prienų komandą. Per pastaruosius ketverius metus gimtinėje V.Šeškus su Prienų komanda iškovojo du LKL bronzos medalius, dukart užėmė ketvirtąją vietą, o paskutiniame sezone skambiausiai aidėjo LKF taurės turnyre. Tuomet V.Šeškaus komanda nukovė Kauno „Žalgirį“ ir Vilniaus „Lietuvos rytą“ bei laimėjo trofėjų.

Sugrįžęs į Prienus jis jokio blizgesio nerado.

„Kaip animaciniame filmuke: grįžta senelis, o ten – sugriuvusi trobelė, iš trobelės – senelė, o prieš ją – suskilusi gelda, – pasakojo V.Šeškus. – Grįžau nelengvu laiku. Klubas turėjo daug skolų.“

Tęstinumas – itin svarbu

Būtent finansinius reikalus V.Šeškus ir ėmė tvarkyti pirmiausia.

„Viskas taip įtempta, kad net negalėjau pajusti, ko išmokau Vilniuje. Nežinau, ar pasikeičiau, nes daugiau nei mėnesį buvo daugybė darbo. Esu įpratęs Prienuose visiems padėti, tvarkyti klubo reikalus“, – pasakojo treneris.

Naują 2015–2016 metų sezoną V.Šeškus pasitinka su šviežiomis idėjomis, o jo komanda – tvirtu pagrindu. Sirgaliams ir vėl reikės mokytis naujo komandos vardo, kurį prieniškiai dažnokai keitė: „Rūdupis“, „Prienai“, „TonyBet“, vėl „Prienai“. Šįkart tai – Prienų-Birštono „Vytauto“ klubas. V.Šeškus teigė, kad šis pavadinimas – ilgam.

„Dabar nebus taip, kad baigsis sezonas ir nežinosi, ką rasi kitą kartą. Turime ilgalaikę sutartį, ir tai reiškia tęstinumą. Mūsų pavadinimas keitėsi dažnai. O tai, kad kitąmet turėsime tą patį pavadinimą, tuos pačius žmones, bus labai naudinga. Utenoje, Klaipėdoje yra stabilumas, ir komanda kasmet vis gerėja. Tai – labai svarbu“, – sakė V.Šeškus.

Priimtų kitokius sprendimus

Ar V.Šeškus į Prienus sugrįžo pasikeitęs?

„Kad aš praėjusį sezoną buvau lyg ne aš. Net draugai ir žmona sakydavo, kad aš kažkoks pasikeitęs“, – svarstė V.Šeškus.

Praėjęs sezonas treneriui žadėjo daug. Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo trenerio ženkliuką prie kostiumo prisisegęs treneris mėgino prasimušti į platesnius vandenis, tačiau suvaldyti vieno didžiausių Lietuvoje krepšinio klubų jam nepavyko.

V.Šeškui neteko visą sezoną vadovauti „Lietuvos ryto“ komandai, tačiau per tą laiką jis spėjo pasisemti idėjų ir patirties.

„Padariau labai daug klaidų. Dabar kokius 50 procentų sprendimų priimčiau kitaip. Gal ir žaidėjus mėginčiau keisti, – kalbėjo treneris. – Bet praėję metai man nebuvo labai blogi. Juk pasiekėme ir pergalių.“

Nori išlikti savimi

Šiandien jis dažnai girdi klausimų, ar ir dabar sutiktų vadovauti „Lietuvos rytui“. Treneris neabejoja – svarstytų ilgiau, bet atsisakyti pasiūlymo negalėtų.

„Tas bandymas buvo svarbus. Sprendimą tik priėmiau labai greitai. Net neapsvarsčiau visko. Dabar tikrai elgčiausi santūriau, apsvarstyčiau detales, sėsčiau prie derybų stalo. Aš tada galvojau paprastai: kas bus, tas bus. Be to, nesu toks pasipūtęs, kad nesutikčiau su tokiu pasiūlymu“, – pasakojo V.Šeškus.

Treneris vis pagalvoja apie asmenines permainas, bet savasties prarasti nenorėtų. Išvykęs į Vilnių strategas nosies neužrietė – liko toks pat paprastas ir visų mėgstamas.

„Yra aspektų, kuriuos norėčiau pakeisti, bet apie juos kalbėti nenoriu. Tačiau iš viso kažko keisti nenoriu, nes nebūčiau savimi. Žinote, esu toks, koks esu, ir toks pasiekiau nemažai. Per pastaruosius ketverius metus su Prienais tikrai stebinome Lietuvą. Su visais tais lietuviais buvo tiek netikėtų pergalių“, – svarstė treneris.

Vienas sezonas – atsigauti, kitas – pergalėms

Tačiau praeitis – praeitimi. Trečiadienį prasidėjo naujasis LKL sezonas ir Prienų-Birštono „Vytautui“ reikia nuveikti daug. Pirmiausia – įrodyti, kad klubas atsigavo, o tada – išsikuopti. Praėjusio sezono šmėklos ir susvyravęs rėmėjų dosnumas mintis apie gerą pirmąjį šuolį nuvijo šalin.

„Šis sezonas mums bus labai sunkus. Mėginsime kovoti, bet dabar turime labai daug skolų. Norėčiau, kad šis sezonas būtų sėkmingas, o kiti metai būtų skirti kovoms. Jeigu liks suburti rėmėjai, turėsime tikrai gerą ekipą. Nesakau, kad šiemet ji – bloga, tačiau dabar turime ir aplinkinių problemų. Vizija tokia: šie metai skirti išsivalyti, o jeigu visi žmonės liks, kitąmet pagal finansus būtume kietas riešutėlis visiems“, – pasakojo treneris.

V.Šeškus pabrėžė, kad ir dabartinės komandos nurašyti negalima, sudėti ginklų jis neketina. Kaip seksis? Treneris atsakyti negali – tokios pajėgios LKL jis senokai neregėjo.

„Šiais metais bus taip, kad komandos ir šeštąja vieta džiaugsis. Praėjusį sezoną turėjome daug silpnesnius „Prienus“, „Nevėžį“ ir „Mažeikius“. Bet dabar pažiūrėkite, kas darosi. Komandos gerai pasirengusios. Tas pats „Nevėžis“ įsižais. Manau, kad šis sezonas bus įtemptas, ir kiekvienas taškas bus svarbus“, – tikino V.Šeškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: diskusija po pirmojo prezidento rinkimų turo