EUROLYGA 2023

A.Kavaliauskas: „Galiu užtikrinti – niekada nežaisiu „Žalgiryje“

Pirmąjį spalio savaitgalį Vilniuje vyko jau tradicinės sporto mugės renginiai.

A.Kavaliauskas praėjusią vasarą pratęsė sutartį su Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda.<br>M.Kulbio nuotr.
A.Kavaliauskas praėjusią vasarą pratęsė sutartį su Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda.<br>M.Kulbio nuotr.
A.Kavaliauskas praėjusią vasarą pratęsė sutartį su Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda.<br>M.Kulbio nuotr.
A.Kavaliauskas praėjusią vasarą pratęsė sutartį su Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

VKM ir Lrytas.lt inf.

Oct 4, 2015, 10:57 AM, atnaujinta Oct 12, 2017, 1:03 AM

Šeštadienį įsisiūbuoti festivaliui padėjo jame apsilankę „Lietuvos ryto“ žaidėjai Antanas Kavaliauskas ir Kšyštofas Lavrinovičius, kurie atsakinėjo į gerbėjų klausimus tiesiogiai bendravo su krepšinio mėgėjais.

A.Kavaliauskas susirinkusiems vilniečiams pademonstravo su Lietuvos rinktine šį rugsėjį iškovotą Europos čempionato sidabro medalį ir sulaukė klausimo apie Kauno „Žalgirį“.

„Galiu užtikrinti, niekada nežaisiu Kauno „Žalgiryje“, – visiškai rimtu veidu atsakė A.Kavaliauskas.

Praėjusią vasarą 31 metų vidurio puolėjas pratęsė sutartį su „Lietuvos rytu“, nors tokias pat sutarties sąlygas jam pasiūlė „Žalgiris“.

Sirgaliai įvertino A.Kavaliausko sprendimą – per pirmąsias LKL rungtynes Vilniuje su Alytaus „Dzūkija“ iškėlė plakatą su barzdotojo krepšininko atvaizdu ir užrašu „Ačiū už ištikimybę“.

Šeštadienį bendraudamas su jaunimu „Lietuvos ryto“ komandos kapitonu išrinktas A.Kavaliauskas atsakinėjo ir rimtai, ir juokaudamas.

„Kaip vyko kapitono rinkimai? Šitą sąlygą buvau įtraukęs į sutarties detales, todėl dėl to papildomų problemų nekilo,“ – šypsojosi aukštaūgis.

Vilniaus krepšinio mokyklą (VKM) baigęs A.Kavaliauskas prisiminė su bendraamžiais iškovotus titulus ir padrąsino jaunuosius krepšininkus: „Tikrai smagu prisiminti iškovotas taures, mokyklą, komandos draugus ir trenerius. Tada mano pelnomų taškų vidurkis buvo 7–8. Aš nejuokauju.“

JAV studijavęs ir didžiąją karjeros dalį užsienyje žaidęs A.Kavaliauskas į „Lietuvos rytą“ atėjo 2014 metų pradžioje.

„Kai po ilgos pertraukos lėktuvu leidausi Vilniuje, pamačiau dangoraižius ir pamaniau, ar tik nebūsiu supainiojęs reisų. Lietuvos sostinė per pastaruosius 15 metų labai pasikeitė, ir į gerąją pusę. Linkiu kantriai dirbti ir siekti savo tikslo, kito kelio nėra. Labai džiaugiuosi, kad sostinėje vėl sukurta krepšinio piramidė. Man, kaip vilniečiui, labai svarbu, kad krepšinio mokyklas bebaigiantys žaidėjai neišeitų į gatves, bet turėtų progą žaisti „Lietuvos ryto“ dublerių „Perlas-MRU“ komandoje. Stenkitės, kovokite dėl pergalių ir netrukus susitiksime jau aukščiausiojoje lygoje,“ – jauniems krepšinio mėgėjams kalbėjo A.Kavaliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.