EUROLYGA 2023

M. Nicola įvardino, ko norėtų iš N. Lapravittolos ir J. Juciko

„Lietuvos ryto“ treneris M.Nicola.<br>M.Kulbio nuotr.
„Lietuvos ryto“ treneris M.Nicola.<br>M.Kulbio nuotr.
Panevėžyje užaugęs M.Lukauskis šįkart sieks pergalės „Lietuvos ryto“ komandai.<br>M.Kulbio nuotr.
Panevėžyje užaugęs M.Lukauskis šįkart sieks pergalės „Lietuvos ryto“ komandai.<br>M.Kulbio nuotr.
Vienas „Lietuvos ryto“ lyderių – G.Orelikas.<br>M.Kulbio nuotr.
Vienas „Lietuvos ryto“ lyderių – G.Orelikas.<br>M.Kulbio nuotr.
LKL rungtynėse „Lietuvos rytas“ 91:67 pranoko „Lietkabelį“.<br>M.Kulbio nuotr.
LKL rungtynėse „Lietuvos rytas“ 91:67 pranoko „Lietkabelį“.<br>M.Kulbio nuotr.
LKL rungtynėse „Lietuvos rytas“ 91:67 pranoko „Lietkabelį“.<br>M.Kulbio nuotr.
LKL rungtynėse „Lietuvos rytas“ 91:67 pranoko „Lietkabelį“.<br>M.Kulbio nuotr.
LKL rungtynėse „Lietuvos rytas“ 91:67 pranoko „Lietkabelį“.<br>M.Kulbio nuotr.
LKL rungtynėse „Lietuvos rytas“ 91:67 pranoko „Lietkabelį“.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

lrytas.lt

2015-10-04 15:53, atnaujinta 2017-10-11 23:50

Panevėžio“ Lietkabelio“ komanda priešinosi pusantro kėlinio, bet, kai Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai sureaguliavo taikiklius, intriga LKL rungtynėse Panevėžyje išgaravo.

Antrojoje mačo dalyje įsibėgėjęs Antano Kavaliausko ir Nicolaso Laprovittolos „du prieš du“ veikė labai sklandžiai ir vilniečiai pasiekė pergalę 91:67 (19:19, 26:10, 22:20, 24:18).

A.Kavaliauskas pelnė 19 taškų ir buvo rezultatyviausias „Lietuvos ryto“ komandoje, kuri sekmadienį atliko net 28 rezultatyvius perdavimus.

Gediminas Orelikas prie pergalės pridėjo 18 taškų ir 13 atkovotų kamuolių.

Netoli dviženklio dublio buvo ir Mindaugas Lukauskis. „Lietuvos ryto“ puolėjas į gimtojo miesto komandos krepšį įmetė 11 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

„Strigome, kai nežaidėme maksimaliai. Padarėme klaidų, bet vis dar esame treniruočių procese, – sakė „Lietuvos ryto“ treneris Marcelo Nicola. – Tai buvo gera pergalė, nes „Lietkabelis“ stipri taktiškai komanda, dažnai naudojusi aikštės gynybą.“

Tai buvo pirmasis oficialus mačas „Lietuvos ryto“ gretose Juliui Jucikui. „Jis žaidė ne todėl, kad traumuotas yra Artūras Gudaitis, bet todėl, kad nusipelnė žaisti savo sunkiu darbu per treniruotes. Jis – geras žaidėjas. Turime penkis žaidėjus, ir vienas iš jų tikriausiai nežais kažkuriame mače. Bet Julius yra stiprus ir kietas žaidėjas,“ – sakė M.Nicola.

Jis šįkart nebuvo labai patenkintas Nicolaso Lapravittolos žaidimu. „Tikiu, kad jis žais geriau. Jis, kaip ir Adas Juškevičius ir Žygimantas Janavičius yra mūsų įžaidėjas. Kai įžaidėjai stringa, stringa visa komanda. Kai jie nejaučia ritmo, visa komanda patenka į bėdą, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ treneris iš Argentinos. - Bet, žinoma, jam dar reikia laiko. Nicolas yra išmintingas vaikinas ir jis prisitaikys.“

„Lietkabeliui“ 18 taškų pelnė ir 11 kamuolių atkovojo Artūras Valeika, praėjusį sezoną žaidęs „Lietuvos ryte“.

Šiame mače vilniečiai žaidė be kelių žaidėjų.

Žygimantas Janavičius dėl pėdos, Artūras Gudaitis dėl piršto traumos, o Marius Runkauskas dėl karščiavimo negali padėti LKL vicečempionams šiuo metu.

Tai buvo antroji Marcelo Nicolos treniruojamo „Lietuvos ryto“ pergalė LKL pirmenybėse. Starte vilniečiai 81:69 namie pranoko Alytaus „Dzūkija“.

Gintaro Kadžiulio treniruojamas „Lietkabelis“ patyrė antrą pralaimėjimą.

* * *

Rungtynių statistika

Panevėžio „Lietkabelis“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ 67:91 (19:19, 10:26, 20:22, 18:24). „Lietkabeliui“ daugiausia taškų pelnė: A.Valeika 18 (11 atk. kam.), B.Woodas 17, J.Kazukauskas 12, J.Love'as 9/Lietuvos rytui“: A.Kavaliauskas 19 (8/9 dvit.), G.Orelikas 18 (13 atk. kam. 4/5 tritaškių), M.Lukauskis (8 rez. perd.) ir R.Giedraitis po 11, N.Laprovittola 10 (7 rez. perd.), K.Lavrinovičius ir J.Jucikas po 8, A.Juškevičius 6.

Kitose LKL rungtynėse sekmadienį Antano Sireikos treniruojamas Utenos „Juventus“ klubas paskutinėmis sekundėmis 72:70 palaužė „Šiaulius“, o Klaipėdos „Neptūnas“ Alytuje 67:62 įveikė „Dūzkiją“.

* * *

Rungtynių Panevėžyje eiga:

4-asis kėlinys

38 min. Edvinas Šeškus pasirodė „Lietuvos ryto“ komandoje po daugiau nei pusmečio pertraukos oficialiose rungtynėse.  Vilniaus ekipos treneris įleido paskutinį atsarginį žaidėją, nes pranašumas nebekelia jokių abejonių. 35 min. Pustuštėje „Cido“ arenoje aistrų vis mažiau. „Lietuvos rytas“ kontroliuoja rungtynių eigą (78:58), puikiai žaisdamas „du prieš du“.

33 min. A.Kavaliauskas renka taškus, „Lietuvos rytas“ didina pranašumą.

3-iasis kėlinys

26 min. D.Gailius lieka be taškų šiose rungtynėse ir prametė net iš po krepšio. Tiesa, prastas „Lietuvos ryto“ naujoko žaidimas pernelyg nekenkia komandai. Vilniečiai priekyje 56:44. 23 min. Nors aukštai pagavęs kamuolį A.Valeika įkrovė į krepšį ir surengė gražiausią mačo ataką, „Lietkabelio“ sirgaliams džiaugtis anksti. „Lietuvos rytas“ vis dar priekyje 49:37.

2-asis kėlinys

20 min. „Lietuvos rytas“ iki pertraukos pataikė 8 tritaškius iš 16. „Lietkabelis“ – tik vieną iš 7.

17 min. Prasidėjo „Lietuvos ryto“ snaiperių šou. M.Lukauskis, N.Laprovittola, A.Juškevičius, G.Orelikas pataikė po tritaškį antrojo kėlinio pabaigoje ir vilniečiai staiga atitrūko 45:29. 16 min. A.Kavaliausko ir G.Oreliko dvitaškiais „Lietuvos rytas“ įsiveržė į priekį (30:27) 14 min. Dviejų vidurio puolėjų – A.Valeikos ir J.Juciko dvikova labai karšta ir lygi. J.Jucikas jau pelnė 10 taškų, bet „Lietuvos rytas“ atsilieka 26:27. 12 min. „Lietuvos ryto“ komandos žaidime daug klaidų. Tuo tarpu „Lietkabelio“ krepšininkai įsibėgėjo. Po A.Valeikos dvitaškio jie priekyje 23:19. 

1-asis kėlinys

9 min. Po Jermaine'o Love'o tritaškio rezultatas tapo lygus – 19:19. Pirmasis mačo ketvirtis taip ir baigėsi. 6 min. „Lietkabelis“ atsigauna. Panevėžiečiai laimėjo atkarpą 7:2 ir sumažinę skirtumą (9:13) privertė „Lietuvos ryto“ trenerį M.Nicolą paprašyti minutės pertraukėlės.

4 min. Gediminas Orelikas labai aktyviai pradėjo rungtynes ir pelnė 11 iš 13 pirmųjų „Lietuvos ryto“ taškų. Vilniečiai iškart pabėgo į priekį 13:5.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.