EUROLYGA 2023

„Senas“ rusų treneris R.Kurtinaitis lyginamas su NBA strategu

Lietuvos krepšinio specialistas 55-erių Rimas Kurtinaitis Rusijoje su Maskvos srities „Chimki“ krepšininkais jau dirbs šeštąjį sezoną iš eilės – nė vienas iš dabartinių šios valstybės aukščiausio ešelono komandų strategų taip ilgai su vienu klubu šiuo metu nedirba. „Aš matau daug panašumų tarp „Chimki“ ir NBA klubo „San Antonio Spurs“, – kalbėjo Maskvos srities ekipos vadovas Pavelas Astachovas.

R.Kurtinaitis tiki, kad jo vedamas klubas Eurolygoje taps vienu iš lyderių.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Kurtinaitis tiki, kad jo vedamas klubas Eurolygoje taps vienu iš lyderių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2015, 6:13 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 5:10 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Šį sezoną Rusijos vicečempionė „Chimki“ komanda sieks aukščiausių tikslų – „prisipirkusi“ garsių žaidėjų, Maskvos srities klubas nori šiemet ne tik mesti iššūkį galingiausiam Rusijos „armijos dariniui“ – Maskvos CSKA krepšinio ekipai, bet ir sėkmingai sužaisti Eurolygoje.

„Prieš šį sezoną mūsų užduotis buvo į komandą prisivilioti kelis žaidėjus, kurie sustiprintų sudėtį – dabar ji yra patirties ir jaunystės lydinys. Mums reikėjo geriausio Rusijos įžaidėjo Aleksejaus Švedo, juodkalniečio Marko Tedorovičiaus ir, žinoma, slovėno Zorano Dragičiaus, kuris taip pat žaidė NBA. Iš esmės, mūsų selekcinis darbas susidėjo iš to, kad liktų tas ekipos branduolys, kuris laimėjo Europos taurę, tačiau pasipildytų patirtį turinčiais, tačiau vis dar jaunais krepšininkais“, – savo klubo internetiniam puslapiui teigė P.Astachovas.

- Šis sezonas R.Kurtinaičiui ekipoje bus šeštasis iš eilės – tai šių dienų rekordas: nė vienas VTB lygoje ekipas treniruojantis treneris ar Rusijos specialistas taip ilgai vienoje komandoje neužsilaikė. Ar sutinkate su tuo, kad šių metų „Chimki“ – stipriausia per visą klubo istoriją?, – žurnalistas paklausė Maskvos srities komandos vadovo.

– Be abejo, susirinko šįkart stipriausia sudėtis. Tai labai gerai, kad Rimas taip ilgai treniruoja komandą. Jei imtume NBA, tai kaip pavyzdį galima pateikti „San Antonio Spurs“ ekipos istoriją, kuri asocijuojasi su vienu žmogumi – Greggu Popovichumi. Jis ilgai dirbdamas su savo komanda pasiekė itin daug lygoje. Tikiuosi, kad R.Kurtinaitis su klubu pasieks maksimalių aukštumų, viskas pas jį dar priekyje.

- „Chimki“ ne vienerius metus yra viena iš rezultatyviausių komandų. Ar jums nesinori, kad ekipa žaistų labiau gynybinį krepšinį?

– Tai jau klausimas treneriui. Tačiau daugeliui patinka mūsų žaidimas, klubo stilius. Jis yra ne tik efektingas, bet ir efektyvus. Asmeniškai aš galvoju, kad mums nereikia atsisakyti nuo R.Kurtinaičio žaidimo modelio, juolab, kad jis duoda teigiamų vaisių.

- Komanda reguliariame sezone įveikia CSKA. Bet kai ateina laikas žaisti lemiamas kovas – beviltiškai pralaimi. Kodėl?

– Priežastys būna įvairios kaskart. Dabar mes einame tuo keliu, kad rodytume rezultatą ne tik reguliariame sezone, bet ir per atkrintamuosius mačus. Todėl mes ir pasirašėme sutartis su stipriais žaidėjais, kad jie pasiektų reikiamų rezultatų artėjant kitai vasarai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.