EUROLYGA 2023

Patrauklioji rinktinė: Lietuvai – NBA žvaigždžių pasiūlymas

Lietuvos krepšinio rinktinė Europos čempionate ne kartą sulaukė specialistų ir sirgalių kritikos, bet sugrįžo aidint plojimams ir pagyroms. Puikaus pripažinimo sidabriniai kariai sulaukė ir Prancūzijoje, kur pirštu į Lietuvos krepšininkus bedė ne tik Europos elitas, bet ir amžinoji gigantė JAV rinktinė.

Lietuvos rinktinė sulaukė JAV pasiūlymo draugiškoms rungtynėms.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos rinktinė sulaukė JAV pasiūlymo draugiškoms rungtynėms.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Oct 6, 2015, 4:23 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 5:25 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Dar prieš nesėkmingai pasibaigusį Lietuvos rinktinės finalą su Ispanija šalies krepšinio federaciją (LKF) pasiekė JAV rinktinės pasiūlymas.

Aukščiausio lygio NBA amerikiečius, kurių priešakyje turėtų būti ir LeBronas Jamesas, surinkti nusprendusi JAV prieš 2016 metų Rio de Žaneiro žaidynes norėjo susitikti su Lietuva.

„Turime ne tik amerikiečių, bet ir brazilų oficialius kvietimus. Pasiūlymą stovyklauti pateikė ir Argentinos krepšinio federacija. Deramės su tais pačiais ispanais, tik reikės žiūrėti, kaip viskas susidės“, – pasakojo LKF generalinis sekretorius M.Špokas.

Lietuvos krepšininkai susitiktų su aiškiu amerikiečių dvyliktuku. JAV rinktinė jau anksčiau skelbė, kad planuoja iškart paskirti aiškią sudėtį, kad kitiems nereikėtų vargti ir, kaip jie minėjo, netektų gėdinti krepšininkų.

Lietuvos krepšinio sirgaliai savo dievaičius tikrai išvys ir namuose, o rungtynių gali būti – nemažai.

Stebi kitus

„Greičiausiai mūsų krepšininkai norės daugiau pažaisti namuose. Galbūt didesnę mačų dalį rengtume čia. Tai nuspręs treneris, bet reikės pasikalbėti su medicinos personalu, nes reikės aklimatizuotis. Turime sudėti visą ciklą. Galimybių yra daug, bet reikia, kad treneriai pasakytų, ko nori“, – sakė M.Špokas.

Rio de Žaneiro žaidynėse vietą jau turi Lietuva, Ispanija, Argentina, Venesuela, Kinija, Nigerija, Australija, JAV ir šeimininkė Brazilija. Kitos – tarp kurių Prancūzija, Serbija, Italija, Puerto Rikas, Kanada – žais atrankoje. Atrankoje varžysis dar trys komandos, kurios gaus vardinius kvietimus.

LKF planuoja neskubėti sutarti dėl draugiškų dvikovų.

„Mes jau dabar turime pakankamai varžovų, kurie norėtų sužaisti. Tie patys draugai australai, kuriems čia patinka. Gal ne šalis, bet infrastruktūra ir galimybė žaisti kartu. Norime sužinoti, kas kokioje grupėje žais, nes yra didelė tikimybė, kad čia su australais sužaisime dvejas draugiškas, tada už Atlanto, o tada dar grupėje būsime. Treneriai turėtų susidėlioti varžovus“, – sakė M.Špokas.

Atrankoje varžysis 18 rinktinių, tarp kurių – ne viena Lietuvai tinkanti varžovė. Būtent ši situacija gali kliudyti norams, nes suderinti grafikus – sudėtinga.

„Turime stiprų susitarimą su prancūzais, kurie gali ir atvykti, ir priimti. Bet mes jau žinome, kada maždaug pradėsime ruoštis, o jie – ne, nes neaišku, kur net atranka vyks. Suprantu jų nerimą ir lūkesčius, nes atranka gali būti ne Europoje. Jie to nenori“, – kalbėjo M.Špokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.