EUROLYGA 2023

Penki lietuviai pradėjo kovas Italijos krepšinio lygoje

Lietuvos krepšininkai šį sezoną žaidžia keturiuose Italijos „Serie A“ klubuose. Trys iš šių klubų skambių pergalių savo gerbėjams nežada, bet viena komanda, pasitelkusi į pagalbą du ilgamečius Lietuvos rinktinės žaidėjus, nedrąsiai pasvajoja net ir apie aukščiausią vietą.

Italijoje šį sezoną žais penki lietuviai.
Italijoje šį sezoną žais penki lietuviai.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Oct 6, 2015, 12:37 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 6:06 PM

„Serie A“ pirmojo turo rungtynėse keturi klubai registravo penkis Lietuvos krepšininkus. Emilijos Redžo „Grissin Bon“, kaip ir praėjusį sezoną, atstovauja Rimantas Kaukėnas (38, 192) ir Darjušas Lavrinovičius (35, 212), o dar trys lietuviai debiutuoja Italijos pirmenybėse.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Varėzės „Openjobmetis“ aprangą šiais metais apsivilko Ovidijus Varanauskas (24, 187), Avelino „Sidigas“ – Benas Veikalas (32, 193), Kapo d‘Orlando „Betaland“ – Simas Jasaitis (33, 202).

Iš šių keturių komandų praėjusį sezoną tik „Grissin Bon“ pateko į atkrintamąsias varžybas. Emilijos Redžo krepšininkai reguliariajame sezone užėmė trečiąją vietą, pusfinalyje, neturėdami aikštės pranašumo, įveikė Venecijos „Umana“ ekipą ir tik dramatiškoje finalo serijoje, jau turėdami aikštės pranašumą, nusileido čempione tapusiai Sasario „Banco di Sardegna“ komandai.

Kitos trys ekipos pavasarį rikiavosi apatinėje lentelės pusėje. Varėzės komanda užėmė 11-ąją vietą, Avelino – 13-ąją, Kapo d‘Orlando – 14-ąją.

Šį sezoną irgi geriausiai vertinamos „Grissin Bon“ galimybės. Italijos krepšinio apžvalgininkų manymu, Emilijos Redžo ekipos sudėtis yra silpnesnė negu pagrindinės favoritės Milano „Emporio Armani“ komandos, bet palankiai susiklosčius aplinkybėms R.Kaukėnas, D.Lavrinovičius bei jų komandos draugai gali pagerinti praėjusio sezono rezultatą.

„Milano klubui sezonas bus sudėtingas. Dėl to padidės konkurentų pasitikėjimas savimi. Emilijos Redžo komanda startuoja suvokdama savo vertę ir siekdama patvirtinti praėjusio sezono rezultatus.

Tarti žodį „auksas“ baugu, bet ši komanda, pasak jos vadovo Stafano Landi, yra pajėgi pakelti šalies krepšinio vėliavą. Jei favoritai kluptelės, „Grissin Bon“ bus pasirengusi perimti iniciatyvą“, – prieš čempionato startą rašė Milane leidžiamas įtakingiausias Italijos sporto dienraštis „La Gazzetta dello Sport“.

„Grissin Bon“ šio sezono pradžioje sykį jau perėmė iniciatyvą. Italijos supertaurės finale Emilijos Redžo krepšininkai įveikė Milano komandą 80:68.

Iš „Openjobmetis“, „Sidigas“ ir „Betaland“ klubų žygdarbių nesitikima. Jiems geras rezultatas būtų vieta pirmajame aštuonete ir teisė kovoti atkrintamosiose varžybose. Apie tokius tikslus kalba ir šių klubų vadovai.

Italijos lyga. 1-asis turas.

Turino „Manital“ – Emilijos Redžo „Grissin Bon“ (R.Kaukėnas 15, 27 min., D.Lavrinovičius 13, 23 min., 5 atk.kam.) 72:96.

Kapo d‘Orlando „Betaland“ (S.Jasaitis 17, 30 min., 6 atk.kam.) – Kantu „Acqua Vitasnella“ 73:65.

Avelino „Sidigas“ (B.Veikalas 0, 18 min., 0/5 metimų) – Pėzaro „Consultivest“ 77:73.

Varėzės „Openjobmetis“ (O.Varanauskas nežaidė) – Kazertos „Pasta Reggia“ 51:58.

Pistojos „Giorgio Tesi“ – Brindizio „Enel“ 85:78.

Bolonijos „Obiettivo Lavoro“ – Venecijos „Umana“ 69:65.

Sasario „Banco di Sardegna“ – Kremonos „Vanoli“ 97:90.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.