EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ trenerio patarimas A. Kavaliauskui: „Užsičiaupk“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Marcelo Nicola prieš pirmąją Europos taurės turnyro dvikovą kalbėjo apie pergalę, tačiau tos mintys Turkijos Stambulo „Besiktas“ klubui buvo nė motais – varžovų komanda paneigė galimas prognozes ir sostinės „Siemens“ arenoje įveikė vilniečius 91:87.

M.Nicola<br>M.Kulbio nuotr.
M.Nicola<br>M.Kulbio nuotr.
M.Nicola<br>M.Kulbio nuotr.
M.Nicola<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 14, 2015, 9:10 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 12:41 AM

Visus keturis kėlinius varžovus besiviję „Lietuvos ryto“ krepšininkai galiausiai sugebėjo akistatos pabaigoje priartėti prie „Besiktas“ 82:86, tačiau stebuklui pritrūko laiko ir pastangų. Likus kovoti 13 sek. skirtumas dar buvo 88:85, bet galiausiai jis pašoko iki 90:85 ir „Lietuvos rytas“ nusileido oponentams.

Vilniečiai „pramiegojo“ pirmuosius du kėlinius – leido šėlti Stambulo komandos atstovams, kurie iki didžiosios pertraukos susikrovė 19 taškų persvarą – 49:30.

Tai buvo pirmoji „Lietuvos ryto“ ekipos nesėkmė šiame sezone – iki šios dienos kontroliniuose mačuose ir LKL dvikovose vilniečių klubas skynė pergales.

„Prasta susitikimo pradžia mus lydėjo visas rungtynes. Gaila, bet atidavėme visos energijos bei jėgų ir leido leidome varžovams įsibėgėti, įgyti pasitikėjimą savo jėgomis ir pataikyti metimus.

Kelis kartus bandėme vytis ir priartėjome iki vienženklio skaičiaus, tačiau vėl klydome, o „Besiktas“ nutoldavo. Susitikimo pabaigoje vėl priėmėme blogus sprendimus. Turesime toliau aktyviai dirbti treniruočių metu.

Dauguma žaidėjų turi aukšto lygio rungtynių patirtį ir privalo būti pasirengę tokiems mačams ir tokioms akistatų pabaigoms. Paskutines dvejas rungtynes LKL pradėdavome susikaupę, tačiau šiandien žengėme žingsnį atgal“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ treneris Marcelo Nicola.

Jis taip pat papasakojo, kad ketvirtame kėlinyje jo žaidėjai netvardė savo emocijų ir pyko – vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas, užsidirbęs varžovo bloką, aplinkiniams ir teisėjams pažėrė litaniją ne iš pačių gražiausių žodžių.

M.Nicola sakė, jog po šio epizodo liepė komandos kapitonui prikąsti liežuvį, kad neužsidirbtų techninės pražangos. „Pasakiau jam užsičiaupti ir žaisti toliau“, – atskleidė M.Nicola.

 Tuo tarpu svečių treneris Henrikas Dettmannas džiaugėsi pergale, kuri buvo nelengva: “Žinojome, kad laukia sunkios rungtynės. „Lietuvos rytas“ pajėgus klubas – kaip ir visos Lietuvos komandos. Gerai sužaidėme pirmoje susitikimo pusėje ir galiausiai ketvirtame kėlinyje pasiekėme pergale. Žinoma, dar tik sezono pradžia ir mums dar reikia tobulėti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.