EUROLYGA 2023

Žymiausias šalies krepšinio teisėjas vėl paėmė švilpuką į rankas

Bene garsiausias Lietuvos krepšinio teisėjas Romualdas Brazauskas ir vėl paėmė švilpuką į rankas. Tačiau žaidėjų pražangas 55-erių biržietis sekretoriatui rodė ne Lietuvos ar Europos krepšinio salėse, o net už Atlanto. „Taip, buvo toks įvykis prieš porą dienų – per porą metų gal tik antrą kartą „švilpiau“ rungtynėms. Buvo jau keista. Ne, dabar reikėtų sakyti – šventiška“, – juokėsi Lietuvos krepšinio lygos generalinio direktoriaus pareigas einantis R.Brazauskas.

R.Brazauskas teisėjo karjerą baigė 51-erių – pagal FIBA reikalavimą vyresniems teisėjauti negalima.<br>P.Mantautas
R.Brazauskas teisėjo karjerą baigė 51-erių – pagal FIBA reikalavimą vyresniems teisėjauti negalima.<br>P.Mantautas
ČLKL sezono plakatas<br>G.Laužiko nuotr.
ČLKL sezono plakatas<br>G.Laužiko nuotr.
R.Brazauskas teisėjavo ČLKL kovai.<br>G.Laužiko nuotr.
R.Brazauskas teisėjavo ČLKL kovai.<br>G.Laužiko nuotr.
LKL direktorius R.Brazauskas ir LKL prezidentas R.Milašius.<br>facebook.com
LKL direktorius R.Brazauskas ir LKL prezidentas R.Milašius.<br>facebook.com
Daugiau nuotraukų (4)

Modestas Krukauskas

Oct 15, 2015, 10:19 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 11:19 PM

Eurolygos dvikovose, Europos čempionatuose ar olimpiadose anksčiau ypač paklausus Lietuvos krepšinio teisėjas A.Brazauskas savo meistriškumą praėjusią savaitę demonstravo Čikagos lietuvių krepšinio lygos (ČLKL) sezono atidarymo metu: tik kviestiniu svečiu ČLKL turėjęs būti biržiškis galiausiai Čikagoje darė tai, kas jį išgarsino ir buvo gyvenimo kelrode žvaigžde – teisėjavo krepšinio rungtynėms.

„Žinote, nežinai kaip gyvenime būna. Per Europos krepšinio čempionato pirmojo etapo kovas Rygoje sutikau Čikagos krepšinio lygos idėjinius vadovus Aurimą Matulevičių ir Svajūną Matulionį. Jie susitiko ir su LKL prezidentu Remigijumi Millašiumi. Pakvietė mus atvykti į jų lygos atidarymą, juolab, kad buvo visiškai gražių sutapimų – mūsų LKL čempionatui šiemet yra 23-ias sezonas, jų lygai – 13-as. Skirtumas tik vienas skaičius. Tad pažadėjome ir savo pažadą įvykdėme“, – dėstė R.Brazauskas.

Jau 13 metų gyvuojančioje Čikagoje lietuvių krepšinio lygoje pastaruoju metu kovoja 11 komandų Elito grupėje, tačiau vyksta ir veteranų čempionatas.

Likus dienai iki išvykos į JAV, R.Brazauskui paskambino ir „mįslingai“ paprašė į lagaminą įsidėti švilpuką, teisėjo kelnes ir sportbačius.

„Tuomet supratau, kad niekaip neišsisuksiu. Ir nelabai norėjau išsisukinėti“, – pasakojo buvęs garsus teisėjas.

LKL direktorius R.Brazauskas tikina, kad su lygos prezidentu į Čikagą vyko su dovanomis ir be jokios pagalbos.

„Patys apsimokėjome už gyvenimą. Gal net ir patys pabuvome kalėdiniais seneliais – nuvykome su lygos dovanomis, pasižiūrėjome, kaip toli nuo namų atrodo lietuvių įkurta krepšinio lyga“, – nestokojantis geros nuotaikos lrytas.lt pasakojo LKL direktorius.

- Ir kaip atrodo ta Čikagos krepšinio lyga?, – buvo paklaustas R.Brazauskas.

– Ji turi savyje labai daug entuziazmo. A.Matulevičių tikrai gerai pažįstu, žinau jo užsidegimą – prieš septynetą metų jis dar buvo Panevėžio „“Techaso“ekipos treneriu, tai ir tuomet skyrė visą laiką krepšiniui. Ir dabar jis nenuilsta, kuria, treniruoja vaikus... Plačiąja prasme, ČLKL yra tikra lietuvybės palaikymo Amerikoje oazė. Juk emigrantų keliai pastaruoju metu veda į Skandinaviją ir Didžiąją Britaniją, o ne Ameriką. Paskutinė banga į JAV iš Lietuvos, kiek žinau, buvo prieš 15 metų, tad ir komandų mažėja ir žaidėjų amžius didėja, tačiau entuziazmo iš šios lygos tikrai neatimsi.

- Per lygos atidarymą teisėjavote. Patiko prisiminti anuos gerus laikus?

– Taip. Buvo malonu padirbėti. Net ir toli nuo Lietuvos. Prieš keletą metų savo malonumui miesto lygoje teisėjavau, veteranams parėjusią vasarą „švilpiau“, tad tikrai buvo įdomu dabar ir Čikagoje padirbėti.

- Nuvykote ne tik pasižiūrėti ČLKL atidarymo kovų. Greičiausiai, buvo kalbėta ir apie kokį bendrą projektą tarp LKL ir Čikagos lygos...

– Taip. Yra minčių, kad kitą rudenį dvi mūsų LKL komandos vyktų parodomųjų rungtynių į Čikagą – klausimas, ar mūsiškiai žaistų su ČLKL rinktine ar stipriausiomis šios organizacijos komandomis. Bet tai detalės – esmė, kad toks projektas yra svarstomas. Kas iš LKL ekipų galėtų važiuoti – tai ateities klausimas, bet kaip visada, visų pirma, reikėtų pagalvoti apie šio įvykio finansavimą.

Iki lapkričio pabaigos mes lygoje galvosime apie šio projekto realizavimo galimybes ir tuomet bus galutinis sprendimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.