EUROLYGA 2023

D. Maskoliūno žinia „Žalgiriui“: „Reikia bijoti lenkų tritaškių“

Autsaideris ar tamsusis arkliukas – su tokia dilema penktadienio pavakare susidurs Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, stosiantys į startinį Eurolygos C grupės mačą su Lenkijos Zelionos Guros „Stelmet“ ekipa. „Vienareikšmiškai – šį komanda nėra lengvas grobis ir su ja tikrai nebus paprasta“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Darius Maskoliūnas, vadinamas vienu didžiausiu Lenkijos krepšinio ekspertu.

Darius Maskoliūnas tikina, kad „Žalgiris“ yra favoritas akistatoje su „Stelmet“.<br>G.Šiupario nuotr.
Darius Maskoliūnas tikina, kad „Žalgiris“ yra favoritas akistatoje su „Stelmet“.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

Oct 16, 2015, 11:13 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 4:52 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Ne vienerius metus Lenkijoje žaidęs, o pastaruoju metu Sopoto „Trefl“ ekipą treniravęs D.Maskoliūnas mano, kad „Žalgiris“ pirmame šio sezono Eurolygos mače Zelionoje Guroje privalės būti itin susikaupęs.

„Žinoma, aš galvoju, kad kauniečiai jokiais būdais nenuvertina varžovo – vyrai yra profesionalai ir supranta, jog Eurolygoje pasivaikščiojimų nebūna – tačiau lenkai turi ir savo kozirių: žais nedidelėje salytėje, savų sirgalių palaikomi. O namie „Stelmet“ kovoja ypač gerai, nes ekipos branduolys išlikęs, jie jaučia vienas kitą“, – pasakojo D.Maskoliūnas.

Šios dienos žalgiriečių varžovai – ne naujokai Eurolygoje. Prieš porą metų jie jau apšilo kojas stipriausiame Europos klubiniame turnyre, tačiau ką nors rimto nuveikti jiems nepasisekė. „Stelmet“ grupės kovos iškovojo dvi pergales – abi namie ir baigė pasirodymą varžybose.

Šiemet Lenkijos čempionas neatrodo itin galingai: atsisveikinę su Lenkijos lygos finalo geriausiu krepšininku Quintonu Hosley ir Lenkijos rinktinės puolėju Aaronu Celiu, klubo vadovai juos pakeitė „kuklesniais“ pirkiniais.

Stelmet“ šį sezoną remsis Przemyslawu Zamojski, Lukaszu Koszarekui, Adamu Hrycaniuku bei iš Belgijos sugrįžusiu gabiausiu jaunesnės kartos lenkų žaidėju Mateuszu Ponitka. Šiems žaidėjams padės Lenkijos rinktinės kapitonas Szymonas Szewczykas, buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ aukštaūgis Dejanas Borovnjakas, ir JAV studijas baigęs juodkalnietis Nemanja Džurišičius, ir Europoje ypatingai nepasižymėję amerikiečiai Demarquisas Bostas bei J.R.Reynoldsas.

„Komanda tikrai neblogai pradėjo šį sezoną – iškovojo taurę, įtikinamai startavo čempioante, todėl nenusiteikus šimtu procentų kovai, galima sulaukti ir netikėtumų. Jie yra motyvuoti“, – apie antrus metus slovėno Sašos Filipovski treniruojamą komandą pasakojo Lietuvos rinktinės trenerių štabo narys.

Didžiausias Lenkijos čempiono minusas – ekipoje tik vienas aiškus vidurio puolėjas – 209 cm ūgio Szymonas Szewczykas.

„Todėl natūralu, kad didžiausia grėmė „Žalgiriui“ kils ne iš priekinės linijos žaidėjų, o „mažiukų“ – neaukštas penketas bėgs greitai ir mes negalvodamas. Reikia bijoti tritaškininkų, nes jei jie pajus metimą, supras, kad tai jų diena – lauk problemų. Kai jie pradeda mesti taikliai tolimus metimus, nesustabdysi, o „mažu“ penketu „Stelmet“ tikrai žais“, – pasakojo dar šiemet Lenkijos čempionate su „Trefl“ ekipa kovojęs D.Maskoliūnas.

– Ar galima sakyti, kad šioje ekipoje pirmaisiais smuikais griežia legionieriai?, – lrytas.lt paklausė D.Maskoliūno.

– Jei kalbėtume apie Lenkijos krepšinio lygą, mes sakytume, kad JAV krepšininkai dominuoja komandose ir yra varomoji jų jėga – dažniausiai du amerikiečiai kuria visą ekipos žaidimo modelį. Tačiau ne „Stelmet“ komandoje – joje nėra ryškių legionerių. Pagal žaidimo brandą ir patirtį „Žalgiris“ yra daug galingesnė komanda ir yra aiškus šio mačo favoritas. Bet, kaip sakiau, jis turi kovoti visu šimtu procentu.

– Kam iš „Žalgirio“ ekipos krepšininkų turėtų geriausiai sektis mače su lenkais?

– Atsakymas aiškus – visiems aukštiems žaidėjams, nes pasipriešinimo iš varžovų pusės bus nedaug. Kauniečiai turės aiškų pranašumą po krepšiais ir bandys išnaudoti, o gynėjai... Kauniečių „maži“ yra tirk patyrę žaidėjai, tiek matę šilto-šalto, kad patys susikurs progas. Tuo aš neabejoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.