EUROLYGA 2023

Krepšinio ekspertas: kuo toliau, tuo „Žalgiris“ žais geriau

„Žalgiriečių žaidimas pirmosiose Eurolygos rungtynėse man labai priminė Lietuvos rinktinės pirmuosius mačus Europos čempionate“, – šypsojosi krepšinio ekspertas, buvęs garsus krepšininkas Sergejus Jovaiša vertindamas LKL čempionų startą ir sunkią pergalę 66:62 penktadienį vakare Zeliona Guroje prieš „Stelmet“ ekipą.

Stringant „Žalgirio“ lietuviams, legionieriai nenuvylė.<br>P.Mantauto nuotr.
Stringant „Žalgirio“ lietuviams, legionieriai nenuvylė.<br>P.Mantauto nuotr.
S.Jovaišos nuomone, „Stelmet“ komanda yra viena silpnesnių C grupėje.<br>P.Jędzuros/basketzg.pl
S.Jovaišos nuomone, „Stelmet“ komanda yra viena silpnesnių C grupėje.<br>P.Jędzuros/basketzg.pl
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 17, 2015, 12:27 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 12:45 PM

Tačiau S.Jovaiša įsitikinęs, kad kuo toliau, tuo „Žalgiris“ žais geriau, nes šį sezoną subūrė tikrai pajėgią sudėtį.

„Šįkart buvo taip, kaip yra sakęs treneris Jonas Kazlauskas: geriau žaisti blogai, bet laimėti, negu gerai žaidžiant pralaimėti. Bet ateityje laukiu žymiai geresnės kokybės mačų. Starto rungtynėse visada yra papildomos įtampos. Tai tikrai turėjo įtakos, nes varžovas buvo vienas iš silpnesnių šioje C grupėje. Laukia kovos su žymiai geresnėmis komandomis“, – lrytas.lt sakė krepšinio ekspertas.

S.Jovaiša pasidžiaugė, kad lietuviams stringant gelbėjo užsieniečiai, ypač Brockas Motumas ir Olivier Hanlanas.

„Nežinau, kiek komandai ateityje bus naudingas Ianas Vougiuokas, bet B.Motumas ir O.Hanlanas jau įrodė, kad gali sudėtingu momentu imtis iniciatyvos. Jei jie taip rungtyniaus visada, o lietuviams geriau seksis, „Žalgiris“ gali atrodyti labai gerai“, – teigė buvęs krepšininkas.

Kokios „Žalgirio“ galimybės Eurolygoje šį sezoną, kai komandoje yra daugiau patyrusių žaidėjų?

„Šiemet tikslai yra visa kitokie nei buvo pernai. Psichologiškai spaudimas bus didesnis, nes lūkesčiai didesni. Pernai buvo viskas paprasta: kaip bus, taip bus su jaunais žaidėjais. O sezonas buvo geras. Šiemet iš anksto tikimasi geresnių rezultatų“, – sakė S.Jovaiša.

Kokį įspūdi krepšinio ekspertui padarė pirmojo turo rezultatai, kurie negali negali nestebinti – keturios Turkijos komandos iškovojo 4 pergales, trys Rusijos klubai irgi laimėjo visas rungtynes, o Ispanijos ekipos patyrė net tris pralaimėjimus.

„Labai stebėtis nereikėtų, nes pirmosiose rungtynėse komandos dar yra supančiotos. Nors turbūt niekas negalėjo numatyti, kad „Barcelona“ pralaimės naujokams, o „Real“ visai nepasipriešins Rimo Kurtinaičio komandai. Pirmosiose rungtynėse labai svarbus ir namų sienų faktorius, paskui viskas apsilygins. Kiek stebėjau rungtynių, tai matau, kad tos komandos, kurios turi labai daug pinigų, vasarą laiko veltui neleido, tik joms reikės laiko įsibėgėti“, – kalbėjo S.Jovaiša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.