EUROLYGA 2023

J. Kazlauskas apie derybas su legendiniu klubu: „Nekomentuosiu“

51 kartą Izraelio ir 6 sykius Eurolygos čempionu tapęs Tel Avivo „Maccabi“ domisi Jonu Kazlausku.

J.Kazlauskas kol kas nekomentuoja derybų su Tel Avivo „Maccabi“.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Kazlauskas kol kas nekomentuoja derybų su Tel Avivo „Maccabi“.<br>G.Šiupario nuotr.
„Maccabi“ treneriui G.Goodesui praėjęs sezonas nebuvo sėkmingas. Šio sezono pradžia taip pat nėra paprasta.<br>AFP nuotr.
„Maccabi“ treneriui G.Goodesui praėjęs sezonas nebuvo sėkmingas. Šio sezono pradžia taip pat nėra paprasta.<br>AFP nuotr.
2014 m. Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkai tapo Eurolygos čempionais.<br>AFP nuotr.
2014 m. Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkai tapo Eurolygos čempionais.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Kęstutis Rimkus

Oct 28, 2015, 11:02 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 8:27 AM

Portalo lrytas.lt šaltinių teigimu, „Maccabi“ dairosi, kuo pakeisti trenerį Guy Goodesą, o tarp kandidatų yra Lietuvos rinktinės treneris.

„Jūs gi žinote mano nuostatą nieko nekomentuoti, kol nėra įvykę“, – sakė šiuo metu atostogaujantis J.Kazlauskas.

Kad 60-metis vilnietis yra 2014 metų Eurolygos čempionų radare, nepaneigė ir Lietuvos nacionalinės komandos trenerio agentas.

„Atsiprašau, dabar negaliu to pasakyti“, – paklaustas, ar J.Kazlauskas turi pasiūlymą iš Tel Avivo klubo, sakė agentas Tomas Angelakis.

Šiuo metu „Maccabi“ klubui vadovauja G.Goodesas.

Šis Izraelio krepšinio specialistas peršoko iš asistento į trenerio kėdę po 2013–2014 m. sezono, kai po „Maccabi“ dvigubo triumfo Eurolygoje ir Izraelio pirmenybėse Davidas Blattas persikėlė į NBA klubą „Cleveland Cavaliers“.

Praėjęs sezonas nebuvo paprastas G.Goodesui ir „Maccabi“ komandai.

Eurolygoje Tel Avivo krepšininkų žygis baigėsi ketvirtfinalyje, bet kur kas didesnės bėdos laukė nacionalinėse pirmenybėse.

„Maccabi“ pirmą kartą per 22 pastaruosius metus nepateko į Izraelio lygos finalą, pusfinalio serijoje 2:3 nusileidusi Elijato „Hapoel“.

Ir šis sezonas legendiniam Izraelio klubui prasidėjo blankiai.

G.Goodeso treniruojami krepšininkai pralaimėjo pirmąsias dvejas Eurolygos rungtynes – išvykoje CSKA (69:100) ir namie Malagos „Unicaja“ (82:93) klubams.

Izraelio pirmenybėse Tel Avivo klubas startavo dviem pergalėmis, bet praėjusį savaitgalį namie 82:89 nusileido Jeruzalės „Hapoel“.

60-metis J.Kazlauskas per du dešimtmečius trunkančią karjerą yra treniravęs 5 klubus: Kauno „Žalgirį“, Vilniaus „Lietuvos rytą“, Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija), Maskvos CSKA (Rusija) ir Gvangdungo „Southern Tigers“ (Kinija).

2014 ir 2015 metų vasaromis J.Kazlauską aktyviai viliojo Krasnodaro „Lokomotiv“, bet derybos užstrigo, ir Rusijos klubas pakvietė kitus trenerius.

J.Kazlauskas taip pat yra treniravęs Kinijos ir Graikijos rinktines, o šiuo metu žengia per antrąjį etapą Lietuvos rinktinės trenerio poste.

2013 m. į nacionalinę komandą sugrįžęs strategas laimėjo 2013 ir 2015 metų Europos pirmenybių sidabro medalius ir turėtų vadovauti Lietuvos krepšininkams per 2016 metų olimpines žaidynes Rio de Žaneire.

Po šių metų Europos čempionato finalo Lilyje J.Kazlauskas nepatvirtino, jog tikrai liks prie rinktinės vairo, ir paprašė neskubinti jo.

Lietuvos krepšinio federacijos vadovai trenerio abejones įvertino, kaip susikaupusį emocinį nuovargį, ir teigė, jog pokalbius dėl rinktinės planų su J.Kazlausku atnaujins po jo atostogų.

„Federacija su treneriu yra sutarusi dėl ketverių metų ciklo“, – J.Kazlausko sugrįžimu neabejojo LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Šiuo metu J.Kazlauskas ilsisi Graikijoje.

„Dabar negaliu pasakyti, ką jam pasiūlys ateitis,“ – paklaustas, ar šį sezoną J.Kazlauskas gali imtis darbo kuriame nors klube, sakė trenerio agentas T.Angelakis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.