EUROLYGA 2023

Istorija: Vilniaus klubo treniruotėje – krepšininkų muštynės

Nėra šventų, visų žmonių nervai – ne geležiniai. Ne išimtis – ir krepšininkai. Kai kada būna, kad ir bendraklubiai ne tik susikivirčija, bet ir susimuša.

M.N'Diaye atsisėsti R.Safronovui nebūtų siūlęs. Afrikiečio tikslai buvo aiškūs – gerai užtvoti savo konkurentui.
M.N'Diaye atsisėsti R.Safronovui nebūtų siūlęs. Afrikiečio tikslai buvo aiškūs – gerai užtvoti savo konkurentui.
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Kunigėlis (Žurnalas „Krepšinis“)

Oct 29, 2015, 11:34 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 2:40 AM

Lrytas.lt primena įvykį, kuris buvo nutikęs 1998 metais, kai po sunkių treniruočių, kovų aikštėje vienas kito vos nesumušė du Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai. Vienam iš jų noras pamojuoti kumščiais baigėsi atleidimu. Apie tai rašė žurnalas „Krepšinis“. ---------------

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Jei treneris Šarūnas Sakalauskas tikėjosi, kad pirmoji jo treniruotė suVilniaus „Lietuvos rytu“ bus netradicinė – neapsiriko.

Per pratybas buvusiam „Sakalų“ treneriui iš pradžių teko krūtine uždengti komandos vidurio puolėją Romaną Safronovą nuo įsisiautėjusio senegaliečio Makhtaro N'Diaye, o vėliau pašalinti abu aukštaūgius iš treniruotės.

„Kai atbėgau į konflikto centrą nuo kito krepšio, įvykis buvo pasiekęs kulminaciją, – pasakojo „Krepšiniui“ „Lietuvos ryto“ komandos treneris Š.Sakalauskas. – Pamačiau baltas juodaodžio akis ir kėdę rankose, su kuria jis artėjo prie Safronovo“.

M.N'Diaye atsisėsti R.Safronovui nebūtų siūlęs. Afrikiečio tikslai buvo aiškūs – gerai užtvoti savo konkurentui.

„Spėjau tik pagalvoti: jeigu jis trinktelės rusui, geriausiu atveju bus stipriai sumušta ranka, o gali ir sulaužyti. Teko šokti į vidurį tarp dviejų aukštaūgių“, – pasakojo treneris.

Baldą iš legionieriaus atėmė laiku į pagalbą atskubėję kiti ekipos žaidėjai.

Konfliktas tarp 213 cm ūgio R.Safronovo ir 206 cm M.N'Diaye kilo jiems žaidžiant vienas prieš vieną. Po keleto žaidiminių susirėmimų R.Safronovas varžovą angliškai perspėjo: „Trenksi man kartą, atgal trenksiu du“.

Toliau įvykiai rutuliojosi labai greitai: senegalietis alkūne kirto R.Safronovui ir, kol pastarasis ieškojo iškritusio kontaktinio lęšio, afrikietis čiupo netoliese buvusią kėdę.

„Gal manė, kad plikom rankom aukštesnio priešininko neįveiks“, - juokais svarstė Š.Sakalauskas.

Treneris liko patenkintas tuo, kad priešingai sudarytam įvaizdžiui R.Safronovas nėra minkštas žmogus: „Jeigu jis davė „grąžos“, vadinasi, turi kietą charakterį, nėra pastumdėlis“.

Per trenerio karjerą Š.Sakalauskui toks incidentas – jau antras. „Prieš dvejus ar trejus metus „Sakaluose“ buvo panašiai susiėmę Andrius Giedraitis ir Erikas Kučiauskas. Beje, atlikdami tokį pat pratimą, – prisiminė treneris. – Bet pratimas, aišku, niekuo dėtas – šalia tą patį darę A.Kazlauskas ir D.Dimavičius nepuolė muštis“.

Bokso mačo nugalėtojo laurais afrikiečiui neteko džiaugtis. Nors ir turėjo iniciatyvą, kovą M.N'Diaye pralaimėjo – už šį incidentą jis atleistas iš „Lietuvos ryto“ komandos ir išvyko į JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.