EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinio rinktinėms jau gaminamos naujos aprangos

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Rio de Žaneiro olimpiadoje ir toliau vilkės „Nike“ kompanijos sportinę aprangą. Iš Amsterdamo sugrįžęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas tikino, kad daugelis mūsų šalies įvairių amžiaus grupių nacionalinių rinktinių dėvės ne tik šios firmos aprangą, bet ir avalynę. „Su „Nike“ turime ilgalaikę sutartį ir mūsų rinktines ši firma rengs iki 2021 metų“, – kalbėjo vienas iš LKF vadovų.

Lietuvos krepšinio rinktinė jau daugiau kaip 18 metų vilki „Nike“ firmos aprangą.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė jau daugiau kaip 18 metų vilki „Nike“ firmos aprangą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

Nov 2, 2015, 11:44 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 6:08 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Į Nyderlandus M.Špokas nuvyko susipažinti su būsima Lietuvos krepšininkų apranga, kurią vilkės ne tik vyrų, bet ir moterų ekipos, septyniolikmečių komanda.

„Yra tam tikrų naujos aprangos subtilybių – audinys, inovacijos, bet tai labiau supras tik patys krepšininkai ar audinių specialistai. Kol kas negaliu nieko pasakoti apie būsimą aprangą, tai padarys patys firmos atstovai, tačiau mes ir toliau išlaikome turimą liniją, pagal kurią mus visi atpažįsta – Lietuvos rinktinės žais su žalia arba baltai žalia apranga. Apie jokias kitas spalvas ne tik mes nekalbame, bet ir garsi sportinės aprangos kompanija nesiūlo kitų atspalvių“, – pasakojo M.Špokas.

LKF vadovas sakė, kad Amsterdame su „Nike“ teko kalbėtis ne tik apie tai, kokia bus vyrų nacionalinės komandos apranga, tačiau apie aktualius šių dienų dalykus – kokią sportinę formą dėvės moterų komanda.

Mat ji jau šio mėnesio pabaigoje startuos Europos moterų krepšinio čempionato atrankoje – A grupėje kovos su Latvijos ir Slovėnijos komandomis.

„Dėliojomės įvairius variantus, nes prasideda atranka ir mums reikia naujų aprangų. „Nike“ yra mūsų komandų rėmėja, tad moterys jau šiemet gaus visa ekipiruotę“, – sakė M.Špokas.

LKF atstovo teigimu, „Nike“ prieš kitų metų Rio de Žameiro olimpiadą turės nemažai paplušėti, ypač su krepšininkais. Į olimpiados krepšinio turnyrą pateko net šešios vyrų komandos, kurias remia ši sportinės aprangos gamintoja.

Be Lietuvos, su „Nike“ marškinėliais ir avalyne Rio de Žaneire bėgios JAV, Kinijos, Ispanijos, Brazilijos ir Nigerijos ekipos.

„Nike“ Lietuvos nacionalinės vyrų rinktinės aprangą kuria nuo 1997 metų. Nuo to laiko prekių gamintoja sukūrė 10 autentiškų krepšinio rinktinės aprangų kolekcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.