EUROLYGA 2023

Klibančios kėdės „Lietuvos ryto“ treneris nejaučia: „Žaisime“

M.Nicola.<br>M.Kulbio nuotr.
M.Nicola.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2015, 8:29 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 6:31 PM

Net ir po trijų pralaimėjimų Europos taurės varžybose Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos treneris argentinietis Marcelo Nicola jaučiasi ramiai – jo manymu, po trečiadienio dvikovos su Rusijos Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipa jam ir jo kariaunai reikia rengtis Lietuvos krepšinio lygos dvikovai su Prienų klubu.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

„Lietuvos rytas“ šio sezono Europos taurės turnyre jau pralaimėjo trečią kartą – ir trečią kartą Vilniuje, savo sirgalių akivaizdoje. Prieš savaitę nusileidę Saratovo „Avtodor“, vilniečiai šiandien pralaimėjo Sankt Peterburgo „Zenit“ 65:70.

Į spaudos konferenciją atėjęs „Lietuvos ryto“ treneris M.Nicola buvo ramus, kai jo paklausė ir apie nesėkmes turnyre.

„Ar jums neatrodo, kad po trijų pralaimėjimų kliba jūsų kėdė komandoje. Nebijote, kad būsite atleistas?“, – išgirdo klausimą argentinietis.

„Mes rengiamės šeštadienio mačui LKL čempionate. Tai tiek galiu pasakyti“, – dėstė M.Nicola.

Į klausimą, ar jis po pralaimėjimo kalbėjosi su „Lietuvos ryto“ klubo prezidentu, argentinietis ramiai pasakė „ne“.

Šnekėdamas apie nėsekmę ir žaidėjus, kurie galėjo būti pralaimėjimo priežastis, M.Nicola buvo nelinkęs kalbėti apie pavardes.

 “Kartais psichologiškai esame užsiblokavę. Esame komanda, visi kartu ir laimime, ir pralaimime, todėl atskirų žaidėjų bėdų įvardini negaliu“, – sakė M.Nicola.

„Tai buvo aiškus portretas, kad esame dvilypė komanda, – sakė M.Nicola. – Pirmajame pusėje nesigynėme ir praleidome daug taškų. Po pertraukos pradėjome gintis. Atsilikus 20 taškų reikėjo rizikuoti, bandyti spausti. Bet tada rungtynių pabaigoje trūksta energijos ir negalime priimti teisingų sprendimų.“  

M.Nicola teigė, kad prastą pradžią, kai antrajame kėlinyje „Lietuvos rytas“ prasmego duobėje ir atsiliko 24 taškais, lėmė prasta asmeninė gynyba.

„Žaidimas vienas prieš vieną, – prastos gynybos priežastis vardino treneris iš Argentinos. – Jie daug įmetė po to, kai ginamės vienas prieš vieną. Tai nėra taktika. Tereikia atsilaikyti prieš savo varžovą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.