EUROLYGA 2023

Prieš Eurolygos mūšį – „Žalgirio“ viltys dėl Roberto Javtoko

Kauno „Žalgiris“ turi planą, kaip įveikti varžovus, bet dar turės patikrinti, ar jis suveiks. O tam reikėtų ir Roberto Javtoko, kuris dar nesitreniravo visu šimtu procentų. Penktadienį Eurolygoje žalgiriečių laukia neeilinis varžovas – „Barcelona“ ekipa, kurią savo laiku į pergales vedė Šarūnas Jasikevičius.

„Žalgiris“ dar nežino, kiek laiko galės žaisti R.Javtokas.<br>P.Mantauto nuotr.
„Žalgiris“ dar nežino, kiek laiko galės žaisti R.Javtokas.<br>P.Mantauto nuotr.
G.Krapikas tikisi, kad R.Javtokas galės žaisti.<br>P.Mantauto nuotr.
G.Krapikas tikisi, kad R.Javtokas galės žaisti.<br>P.Mantauto nuotr.
G.Krapikas tikisi, kad R.Javtokas galės žaisti.<br>P.Mantauto nuotr.
G.Krapikas tikisi, kad R.Javtokas galės žaisti.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

2015-11-05 10:52, atnaujinta 2017-10-05 17:02

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE

Su šia komanda jis 2003 metais tapo Eurolygos čempionu, bet šiandieną pernelyg daug sentimentų nejaučia.

O ir nėra kada.

Kauno „Žalgiris“ prieš sezoną paskelbė, kad turi rimtų ambicijų patekti tarp aštuonių geriausių Eurolygos komandų, tad pergalė penktadienį prieš „Barcelona“ galėtų tapti svariu argumentu kritikams.

„Taip ir jie, taip ir mes turime savų ginklų. Tie ginklai suveiks. Gali būti, kad arena bus užpildyta, o toks didžiulis palaikymas prideda daug emocijų bei stumia žaidėjus į priekį, pamirštant nuovargį ar nedideles traumas. Bendromis jėgomis planuojam varžovams pasiūlyti rimtą mūšį „, – sakė Gintaras Krapikas.

Kol krepšininkai grumsis aikštėje, jis mėgins minčių žaidimuose pranokti Xavierą Pascualį. Visi žino, kad šis strategas bus parengęs rimtą planą.

„Nė viena komanda į Eurolygos rungtynes neina be numatyto plano ar netgi ir plano „B“. Tai – logiška, tad planą turime ir mes. Tik reikia jį įgyvendinti, – sakė G.Krapikas. – „Barcelona“ nuo praėjusio sezono labai pasikeitė, tačiau liko tas pats treneris, todėl ekipa žaidžia labai panašiai. Jie žaidžia greitai, bet ir poziciniame krepšinyje derinius atlieka staigiai. Tai veikia ypač su gynėjais. Jie eina ilgus kelius, kad galėtų laisvi mesti. Mūsų vyrų laukia rimta užduotis, norint tai sustabdyti.“

Kauno „Žalgiris“ C grupėje yra iškovojęs dvi pergales. „Barcelona“ stovykloje – tokia pat situacija, tad abi komandos trokšta prisivyti be pralaimėjimų žengiančią Krasnodaro „Lokomotiv“ klubą.

„Barcelona“ sezoną pradėjo pralaimėjimu 62:71 Izmyro „Pinar Karsiyaka“ krepšininkams, o „Žalgiris“ trečiajame ture Turkijoje būtent ir žaidė su šia komanda. Žalgiriečiai šventė pergalę 68:66.

„Barcelona“ ekipai tai buvo pirmosios Eurolygos rungtynės, tad naujai surinkta komanda dar nebuvo suradusi tarpusavio supratimo taškų. Kitas rungtynes laimėjo, nors jos nebuvo lengvos, o štai su Atėnų „Panathinaikos“ (77:52) parodė savo jėgą ir labai lengvai įveikė varžovus. Atrodo, kad jie palengva randa žaidimą, kokio tikisi treneris, krepšininkai ir sirgaliai“, – kalbėjo G.Krapikas.

Kol kas G.Krapiko komanda yra suklupusi tik prieš C grupės lyderius. „Žalgiris“ namuose turėjo šansų laimėti, bet „Lokomotiv“ ekipai nusileido vos 74:76.

Visus šiuos rezultatus „Žalgiris“ laiko užmarštyje.

„Vytenis Lipkevičius dar porą savaičių nebus su komanda, o R.Javtokas paskutines dvi dienas treniravosi, nors ir neturėjo viso krūvio. Aš labai tikiuosi jo pagalbos. „Barcelona“ turi labai aukštų ir galingų vyrų, todėl mums prireiks kiekvieno mūsų aukštaūgio. Labiau tikėtina, kad Robertas padės, bet kiek, pamatysime iš savijautos. Kažkokį minučių skaičių jis turės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.