EUROLYGA 2023

Virginijus Šeškus: „Lietuvos rytas“ pradžioje buvo žvėris“

V.Šeškus.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 7, 2015, 6:56 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 8:54 AM

Lietuvos krepšinio lygos čempionate šeštadienio kovą dėl antros vietos turnyro lentelėje laimėjo „Lietuvos ryto“ krepšininkai. Vilniečiai namuose po atkaklios akistatos 81:74 (25:19, 20:13, 21:21, 15:21) įveikė Prienų-Birštono „Vytauto“ ekipą.

Po dviejų kėlinių neatrodė, kad šiame LKL mače bus intriga, mat vilniečiai pirmavo 17 taškų skirtumu ir net po trijų kėlinių turėjo gan saugią 11 taškų persvarą. Tačiau likus žaisti kelias minutes svečiai tritaškiais sumažino skirtumą iki vieno taško 74:75 ir tik didelėmis pastangomis „Lietuvos rytas“ iškovojo pergalę.

„Noriu padėkoti vyrams, nes šią savaitę dvi dienas iš eilės žaidėme mačus Estijoje ir tik ketvirtadienį ryte, septintą valandą, grįžome. Pasiruošti turėjome tik penktadienio rytą ir vakarą. Tikrai nebuvo visavertis pasirengimas. Bet tikrai vyrams galiu pasakyti „ačiū“. Manėme, kad „Lietuvos ryto“ spaudimas bus didelis, bet matėte, mes kovojome... Labai malonu, kad atsitiesėme, nors turėjome 17 taškų deficitą. Sėkmės faktorius yra didelis – pabaigoje mes metėme du tritaškius ir nepataikėme, o jie metė du – pataikė. Paskutinis faktorius – baudų metimai – prametėme jų net 11. Juk mes pralaimėjome tik septyniais... Paskaičiuokite... Turime dar iš ko mokytis ir eiti į priekį“, – sakė „Vytauto“ ekipos treneris Virginijus Šeškus.

– Iš šių rungtynių pasiėmėte daugiau teigiamų ar neigiamų emocijų?

– Maniau, kad bus dar sunkiau, nes „Lietuvos rytas“ yra įtemptoje situacijoje. Man tas dalykas puikiai žinomas. Žaidėjai mačo pradžios parodė, jog yra nusiteikę tinkamai, – buvo kaip žvėrys. Mes pakeitėme gynybos sistemą ir viskas pagerėjo. Mes įrodėme, kad galime kovoti su elitinėmis ekipomis. Manau, žiūrovams patiko šis mačas. - Paskutiniu perdavimu jūsų sūnus sudaužė žurnalisto kompiuterį. Liepsite jam nupirkti naują?

– Rimtai? Gal tas žmogus buvo apsidraudęs? Na, va – Domantas velnių gavo ir dar žmogui blogo pridarė.

– Priekinėje linijoje nenorėtumėte pastiprinimo – gero vidurio puolėjo?

– Sunku mums. Pagal „Lietuvos ryto“ sudėtį, tai man daug ko reikia savo ekipai. Man reikia ir antrojo ir trečiojo žaidėjų. Mūsų pagrindiniai žaidėjai rungtyniavo po 35 minutes. Sakiau klubo prezidentui, kad mums būtinai reikia dar vieno žaidėjo. Manau, daugiau klausimų nebus, nes viską papasakojau..

„Lietuvos ryto“ strategas Marcelo Nicola buvo lakoniškas ir dar kartą teigė, kad ekipai būtina tobulėti.

„Sunki pergalė. „Vytautas“ yra gera komanda. Mes buvome nusiteikę ir tai parodėme nuo pat pradžios. Po pertraukos priėmėme nemažai blogų sprendimų, juos lėmė ne varžovai, o mes patys, – tikino Vilniaus ekipos treneris iš Argentinos. – Žaidėme be Artūro Gudaičio ir Antano Kavaliausko, bet puikiai padirbėjo tie žaidėjai, kurie iki šiol rungtyniavo mažiau. Turime toliau dirbti, augti ir tobulėti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.