EUROLYGA 2023

Virginijus Šeškus su kompanija Vilniuje žada įmesti daugiau

LKL čempionate – koja kojon žengiančių komandų akistata: Europos taurės turnyre stringantis Vilniaus „Lietuvos rytas“ šiandien priims buvusio trenerio atgaivintą Prienų-Birštono „Vytautą“. Virginijus Šeškus grįžta į Vilnių – čia jis pirmą kartą stos prieš „Lietuvos ryto“ komandą, kurią treniravo praėjusio sezono pirmoje pusėje.

V.Šeškus mano, kad „Lietuvos ryto“ komandos žaidimas nelabai pasikeitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Šeškus mano, kad „Lietuvos ryto“ komandos žaidimas nelabai pasikeitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mažvydas Laurinaitis

Nov 7, 2015, 12:04 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 10:08 AM

Nors daug kalbama apie 48 metų prieniškio akistatą su buvusiu klubu, pats treneris to nesureikšmina. “Man tai bus tokios pat rungtynės, kokių važiuojame žaisti su visais“, – teigė „Vytauto“ treneris.

Po septynių mačų vilniečiai ir prieniškai turi po 6 pergales ir dalijasi 2–3 vietomis.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Nori sužaisti garbingai

V.Šeškus praėjusiame sezone neteko posto dėl klubo netenkinančių rezultatų, bet šį sezoną vilniečiai irgi pradėjo sunkiai. Buvęs treneris nenorėjo ieškoti priežasčių, kodėl taip nutiko, tačiau pastebėjo vieną esminį trūkumą.

„Praėjusiais metais buvo labai gerai veikiantis Antano Kavaliausko ir Martyno Gecevičiaus duetas žaidžiant du prieš du. Gal dabar to trūksta“, – teigė V.Šeškus.

Nepaisant banguojančio vilniečių žaidimo, „Vytauto“ komandos strategas nuversti kalnų Vilniuje nežadėjo.

„Mūsų tikslas – garbingai sužaisti. Bus tikrai labai sunku – „Lietuvos rytas“ turi gerų žaidėjų visose pozicijose“, – kalbėjo prieniškis.

Daug lems tritaškiai

V.Šeškus puikiai žino, ko galima laukti iš „Lietuvos ryto“ – jam išėjus klubo žaidimo braižas smarkiai nesikeitė, beveik visi ekipos lyderiai liko klube.

„Jeigu jie pataiko, žaisti tampa labai sunku. Bet „Lietuvos rytas“ leidžia atlikti daug laisvų metimų varžovams. Jei ir pats pataikysi, tai gali išderinti ir vilniečius“, – vertino jis.

Nors V.Šeškus pagarbiai atsiliepė apie vilniečius, „Lietuvos rytas“ neturėtų nusiraminti. Šį sezoną „Vytautas“ jau paguldė dvi iš keturių stipriausių šalies ekipų – svečiuose įveikė Klaipėdos „Neptūną“ (87:82), Utenos „Juventus“ (79:58), o nusileido tik Kauno „Žalgiriui“ (70:82).

Net keturias iš šešių pergalių „Vytautas“ iškovojo dideliu skirtumu – 19 ir daugiau taškų.

Stebina gera gynyba

„Mums sezono pradžia tikrai puiki, bet išvadų dar nereikia daryti. Kai žaidi prieš „Žalgirį“ ar „Neptūną“, žaidėjų uždegti tikrai nereikia, jie atiduoda visas jėgas. Neabejoju, kad toliau bus sunkiau – laukia dar daug išvykų. Gali bet kur gauti į kailį ir parvažiuoti nuliūdęs“, – juokėsi V.Šeškus.

„Vytautas“ stebina gynyba – po 71 tašką varžovams leidžianti įmesti ekipa LKL yra trečia pagal šį rodiklį. Anksčiau trenerio komandos garsėjo tik galingu puolimu.

„Vieni sako, kad laimėsi praleidęs mažiau, o aš galiu pasakyti taip: jei daugiau įmesi – laimėsi“, – juokiasi „Vytauto“ vedlys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.