EUROLYGA 2023

A. Kirilenkos akibrokštas dėl dopingo: „Sportas Rusijoje serga“

Garsiausias Rusijos krepšininkas ir dabartinis šios šalies krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka rėžė ne itin tarp Rusijos valdžios palaikomą nuomonę – niekas kitas, išskyrus Rusiją, yra nekaltas dėl praėjusį penktadienį paskelbtų draudimų lengvaatlečiams dalyvauti tarptautinėse varžybose.“Negalima sakyti, kad Rusija nekalta“, – pareiškė dar neseniai NBA žaidęs A.Kirilenka.

Andrejus Kirilenka nuo 2015-ųjų išrinktas Rusijos krepšinio federacijos prezidentu.<br>APF nuotr.
Andrejus Kirilenka nuo 2015-ųjų išrinktas Rusijos krepšinio federacijos prezidentu.<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2015, 3:54 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 2:34 AM

Penktadienį Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) pasinaudojo Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) rekomendacijomis ir smogė Rusijai. IAAF sustabdė Rusijos lengvosios atletikos federacijos (RAAF) narystę, o tai reiškia, kad rusų lengvaatlečiai negalės dalyvauti jokiose tarptautinėse varžybose. Sąraše – ne tik pasaulio uždarų patalpų čempionatas, įvairūs maratonai, Deimantinės lygos kovos, bet ir Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės.

Rusijos sportas serga ir reikia ieškoti išeičių – tokią mintį viešai išreiškė daugiau kaip 14 metų NBA lygoje krepšinį žaidusi Rusijos sporto žvaigždė A.Kirilenka.

„Situacija Rusijos sporte pastaruoju metu yra tragiška, sunki ir dopingo skandalai ne tik nervina, bet ir gniuždo. Rusijos sportas šiek tiek serga – ir krepšinis, ir lengvoji atletika. Ką čia sakyti – daugelis sporto šakų Rusijoje serga. Tai liūdina. Dabar norėtųsi gauti pagalbą iš visų – sirgalių, žurnalistų, kad jie palaikytų mūsų sportą“, – karčią tiesą sakė garsus Rusijos krepšininkas.

A.Kirilenkos manymu, visi „švarūs“ Rusijos sportininkai neturėtų nukentėti nuo kilusio tarptautinio dopingo skandalo su Rusijos sportu.

WADA nepriklausoma komisija išsiaiškino, kad Rusijoje buvo sukurtas dopingo vartojimo tinklas. Jį tiekė treneriai, o sportininkai noriai vartojo dopingą ir netgi mokėjo pinigus, kad laboratorijos nerastų draudžiamų preparatų organizmuose. Skandalas nuvertė dabar jau buvusį IAAF prezidentą, nes šis kaltinamas sukčiavimu ir pinigų plovimu – esą ėmė pinigus iš sportininkų, kad nuslėptų teigiamus dopingo tyrimus.

Tyrimų rezultatus klastojo ir Rusijos antidopingo agentūra (RUSADA), kuri iškart prarado licenciją.

Britų lengvosios atletikos federacijos prezidentas Edas Warneris siūlė neleisti rusams dalyvauti Rio olimpiadoje, kad būtų užtikrintos švarios 2020 metų Tokijo žaidynės.

„Jeigu reikia sukelti skausmą Rio žaidynėse tam, kad Tokijuje viskas vyktų švariai, tada taip ir turėtų būti“, – sakė E.Warneris.

„Bet juk buvo ir ir yra tokių sportininkų, kurie neprisilietė prie dopingo. Tokie atletai tikrai neturėtų nukentėti dėl kitų klaidų. Dopingo skandalai vyksta ne tik Rusijoje, bet ir JAV bei kitose valstybėse. Tačiau dabar tenka tik apgailestauti, kad Rusija pateko į tokią nemalonią istoriją“, – rusų naujienų agentūrai TASS aiškino A.Kirilenka.

Baigdamas dabartinis Rusijos krepšinio federacijos vadovas aiškino: „Negalima sakyti, kad Rusija yra nekalta. Reikia dabar kažką daryti, kažkaip iš šios situacijos išsinarplioti. Noriu pasakyti, kad ir aš esu panašioje situacijoje – ne, ne dopingo, o finansų prasme. Visi puikiai žino, kad Rusijos krepšinį slegia milžiniškos skolos. Tai yra labai sunku, labai blogai, bet dirbti reikia. Nesigauna tik tiems, kas nieko nedaro“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.