EUROLYGA 2023

Likimas pasigailėjo greitkeliu lėkusio Ramūno Šiškausko

Ramūnas Šiškauskas dar atstovaudamas Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai prieš 14 metų buvo per plauką nuo didelės nelaimės vairuodamas automobilį greitkelyje į Klaipėdą.

R.Šiškauskas.<br>P.Lileikio nuotr.
R.Šiškauskas.<br>P.Lileikio nuotr.
R.Šiškauskas su žmona Edita.<br>T.Bauro nuotr.
R.Šiškauskas su žmona Edita.<br>T.Bauro nuotr.
R.Šiškauskas.<br>M.Kulbio nuotr.
R.Šiškauskas.<br>M.Kulbio nuotr.
R.Šiškausko visureigio ratas nulėkė į šalikelę.<br>P.Lileikio nuotr.
R.Šiškausko visureigio ratas nulėkė į šalikelę.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Nov 20, 2015, 6:04 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 3:43 PM

Apie tai – rašinys iš 2001-ųjų žurnalo „Krepšinis“.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos krepšininkui Ramūnui Šiškauskui ilgai sapnuosis kelionė į Palangą. Naudingiausiam 2000-2001-ųjų LKL sezono žaidėjui ši išvyka vos nesibaigė tragiškai.

Naujuoju visureigiu „Nissan Patrol“ greitkeliu Kaunas-Klaipėda su draugais į Palangą ilsėtis važiavęs R.Šiškauskas pametė automobilio ratą.

Netoli Kryžkalnio krepšininko visureigį ėmė mėtyti. Maždaug 140 km per valandą greičiu važiavęs puolėjas pradėjo stabdyti, tik staiga pajuto, jog nulėkė galinis dešinysis automobilio ratas.

Mašina iš inercijos dar kurį laiką judėjo į priekį, po to apsisuko aplink savo ašį ir sustojo. Nei vairuotojas, nei drauge važiavę penki keleiviai nesusižeidė, tik buvo šokiruoti.

„Laimė, jog nei paskui mus, nei prieš mus nevažiavo nė vienas automobilis“, – džiaugėsi nelaimės išvengęs R.Šiškauskas.

Maždaug pusvalandį krepšininkas su draugais ieškojo pamesto rato, kurį gulintį griovyje rado maždaug už pusantro šimto metrų nuo automobilio.

Vėliau iš Kauno puolėjas išsikvietė ir avarinę tarnybą. Pristatęs „Nissan Patrol“ į dirbtuves, krepšininkas nusigavo iki Kaišiadorių, kur pas tėvus buvo palikęs senąjį savo automobilį „Audi 100“. Juo krepšininkas su draugais ir pasiekė Palangą.

Neseniai pirktas „Nissan Patrol“ nelabai nukentėjo. „Iš išorės net nematyti, kad patyriau avariją. Šiek tiek pažeistas stabdžių diskas, o ar daugiau kas sugedo – nežinau. Tai nustatys mechanikai“, – aiškino krepšininkas.

Kaip nutiko, kad nukrito naujo automobilio ratas? Gal prie krepšininko automobilio jam nežinant kas nors pasidarbavo?

„Taip nemanau“, – atkirto R.Šiškauskas. Vos prieš kelias dienas iki kelionės puolėjas buvo pakeitęs visus automobilio ratus. Tačiau kol ekspertai nenustatė, dėl kokios priežasties nukrito galinis ratas, R.Šiškauskas nespėlioja, kas nutiko.

Gal po įvykio greitkelyje krepšininkas nevažinėja dideliu greičiu?

„Niekada ir nevažinėjau“, – nusijuokė puolėjas. Bet 140 km per valandą – didesnis už leistiną greitis. „Autostradoje leidžiama važiuoti 130 km per valandą, todėl tie 10 km nesiskaito“, – sakė R.Šiškauskas.

Iki tol „Lietuvos ryto“ puolėjas nebuvo patyręs rimtų avarijų. Tik kartą, maždaug 1998-aisiais, kol dar vairavo „Audi 80“, žaidėjas yra įvažiavęs į kitą automobilį.

„Atrodė, kad prieš mane buvusios mašinos vairuotojas važiuos per sankryžą, nors žalias šviesoforo signalas jau mirksėjo. Kai jis staiga sustojo, mano stabdomas automobilis dar kurį laiką čiuožė, ir aš nesmarkiai jam stuktelėjau. Tos mašinos net neapgadinau – šiek tiek nukentėjo tik mano „Audi“, – įvykį prisiminė R.Šiškauskas.

Šis rašinys -  iš 2001-ųjų žurnalo „Krepšinis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.