EUROLYGA 2023

Jono Valančiūno trauma – tragedija „Raptors“ klubui

„Jonas Valančiūnas rodė geriausią žaidimą per savo karjerą ir jo praradimas lengvas nebus“, – teigė „Yahoo Sports“ žurnalistas Israelis Fehras. Pasak jo, „Toronto Raptors“ aukštaūgio trauma sukūrė itin sudėtingą galvosūkį trenerių štabui.

J.Valančiūno trauma „Raptors“ klubui – rimta problema.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Valančiūno trauma „Raptors“ klubui – rimta problema.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 24, 2015, 6:55 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 1:18 AM

J.Valančiūnas per rungtynes su „Los Angeles Lakers“ susidūrė su Kobe Bryantu ir susilaužė pirštą. 23 metų lietuvis atsisakė operacijos ir gyja natūraliai. Manoma, kad jis nežais šešias savaites.

„Tai – didžiulis laiko tarpas, o „Raptors“ neturi savo sudėtyje nė vieno žaidėjo, kuris prilygtų J.Valančiūnui. Jis – vienintelis tradicinis „centras“, kuris užtikrintai žaidžia puolime. Nėra abejonių, kad jo trūkumas pakeis „Raptors“ žaidimą. Savaime supranta ir tai, kad daugiau metimų ir atsakomybės atiteks DeMarui DeRozanui ir Kyle'ui Lowry“, – rašė I.Fehras.

„Raptors“ be J.Valančiūno spėjo nugalėti „Los Angeles Clippers“ krepšininkus, tačiau I.Fehras mano, kad gali greitai prasidėti tragiška ekipos kelionė Vakarų pakrante.

J.Valančiūną per mačą su „Clippers“ pakeitė Bismackas Biyombo, kuris pirmą kartą šį sezoną sužaidė 31 minutę ir atkovojo 14 kamuolių. Tačiau jis pelnė vos šešis taškus.

„B.Biyombo pasirinkimas – paprasčiausias J.Valančiūno pakeitimas, tačiau jis yra vienas labiausiai puolime apribotų krepšininkų NBA. Jis negali puolime atlikti J.Valančūno vaidmens“, – rašė „Yahoo Sports“ žurnalistas.

Pasak jo, „Raptors“ teks griebtis kūrybingų penketų. Esą „centru“ žaisti galėtų Luisas Scola, o Patrickas Pattersonas ar DeMarre'as Carrollas užimtų sunkiojo krašto poziciją.

Pasirinkti būtų galima ir P.Pattersono bei Jameso Johnsono porą. Laiko gauti galėtų Lucasas Nogueira ar Anthony Bennettas.

Tačiau I.Fehras pabrėžė – komandai bus labai sunku.

„Praėjusį sezoną „Raptors“ šešias savaites vertėsi be D.DeRozano ir tada už jį dirbo K.Lowry. J.Valančiūnas dabar žaidė geriausią savo krepšinį. B.Biyombo gaus J.Valančiūno minutes, bet jo trūkumai puolime turėtų priversti klubą mėginti įdomesnes sudėtis“, – rašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo