EUROLYGA 2023

Eurolygos „Top 16“: kas jau pateko ir kas laukia „Žalgirio“?

„Žalgirio“ laukia kone svarbiausias mūšis.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
„Žalgirio“ laukia kone svarbiausias mūšis.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Nov 28, 2015, 7:44 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 10:28 AM

Šią savaitę įvyko Eurolygos septintojo turo rungtynės. Po jų kelialapius į antrąjį etapą užsitikrino septynios komandos. Tuo tarpu Kauno „Žalgirio“ kitą savaitę lauks kone svarbiausias mūšis.

Teisę po Naujųjų metų stipriausiame žemyno turnyre žaisti dar 14 rungtynių užsitikrino Stambulo „Fenerbahce“ (A grupė), Pirėjo „Olympiakos“ (B grupė), „Barcelona“, Krasnodaro „Lokomotiv“ (C grupė), Maskvos CSKA, Malagos „Unicaja“ ir Bambergo „Brose“ (D grupė).

Šešios pirmosios ekipos per septynerias rungtynes iškovojo po šešias pergales, o „Brose“ užteko penkių laimėjimų.

Taip pat paaiškėjo pirmoji komanda, praradusi galimybes patekti į „Top 16“. Tai – visas septynerias rungtynes pralaimėjusi Sasario „Banco di Sardegna“ (D grupė).

„Žalgiris“ per septynis turus laimėjo tris kartus ir C grupėje užima ketvirtąją vietą. Kauniečiai kitą trečiadienį (gruodžio 2 d.) namie susitiks su dvi pergales turinčia ir penktojoje pozicijoje esančia Izmyro „Karsiyaka“.

Jei „Žalgiris“ nugalės, jis užsitikrins kelialapį į „Top 16“. Tačiau jei Lietuvos čempionai pralaimės didesniu skirtumu negu laimėjo Izmyre (Turkijoje Kauno komanda buvo stipresnė 68:66), atsidurs labai sudėtingoje padėtyje. Nesėkmės rungtynėse su „Karsiyaka“ atveju, „Žalgiriui“ duris į „Top 16“ etapą greičiausiai atvertų tik pergalės per abejas paskutiniąsias reguliariojo sezono rungtynes su „Barcelona“ (svečiuose) ir Atėnų „Panathinaikos“ (namie).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.