EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ varžovas – galingiausiai puolantis klubas

Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir jo šios savaitės varžovas Europos taurės turnyre Saratovo „Avtodor“ klubas turi daug bendrų bruožų. Abu rudenį jau pakeitė trenerį, abu yra vieni rezultatyviausių ir dalijasi pelnytų taškų rekordą, o jų žaidėjai Kšištofas Lavrinovičius ir Paulas Stollas buvo pripažinti dviejų praėjusių turų naudingiausiais krepšininkais.

„Avtodor“ vilniečius jau buvo įveikę Vilniuje.<br>M.Kulbio nuotr.
„Avtodor“ vilniečius jau buvo įveikę Vilniuje.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Dec 2, 2015, 11:23 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 6:01 PM

Puolimas. Šio sezono Europos taurės rezultatyvumo rekordas yra 103 taškai. Po tiek pelnė net trys komandos, o tarp rekordo bendraautorių yra ir „Lietuvos rytas“, ir „Avtodor“.

Maža to, ir „Lietuvos rytas“ ir „Avtodor“ įmetė po 103 taškus žaisdami išvykoje su Stambulo „Besiktas“ klubu: Vilniaus komanda Turkijoje laimėjo 103:92, Saratovo ekipa nugalėjo 103:79. Tiek pat taškų yra įmetusi Las Palmaso „Herbalife“, kuri namie sutriuškino Brindizio „Enel“ krepšininkus 103:76.

Pulti mėgstantys ir mokantys „Avtodor“ amerikiečiai savo komandą pakėlė į pirmąją vietą pagal rezultatyvumą. Europos taurės turnyre Saratovo ekipa pelno vidutiniškai 90,7 taško. „Lietuvos rytas“ atsilieka nedaug (vid. 85,6 tšk.) ir yra ketvirtas.

Lyderiai. Nors „Avtodor“ pelno labai daug taškų, krepšininkai yra pasiskirstę puolimo vaidmenis ir nė vienas jų nepatenka į turnyro rezultatyviausių žaidėjų dvidešimtuką. Aukščiausias vietas (24-ąją, 25-ąją ir 29-ąją) užima Jeremy Chappellas (vid. 15,1 tšk.), Travisas Petersonas (15 tšk.) ir Jeffas Brooksas (14,5 tšk.).

Tiesa, šiuo metu komandoje pirmas pagal rezultatyvumą yra Paulas Stollas. Jo vidurkis – 19 taškų, tačiau Meksikos rinktinei atstovaujantis amerikietis Europos taurės turnyre žaidė dar tik dvejas rungtynes.

„Avtodor“ pakvietė P.Stollą tik lapkričio pradžioje, kai atleido kitą amerikietį Malcolmą Armsteadą (vid. 13 tšk.).

Naujokas. Gruodžio viduryje 30-metį pažymėsiantis P.Stollas didžiąją karjeros dalį žaidė Meksikos klubuose (todėl ir priėmė kvietimą rinktinių varžybose atstovauti šiai šaliai), o Europos taurės turnyre debiutavo tik prieš porą savaičių.

Tačiau 180 cm ūgio mažyliui nereikėjo daug laiko, kad parodytų, jog jis vertas vietos tarp Europos krepšinio milžinų. Praėjusią savaitę per rungtynes su „Besiktas“ komanda P.Stollas pelnė 21 tašką, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 9 pražangas ir surinko 36 naudingumo balus.

Ši statistika naujokui užtikrino septintojo turo naudingiausio krepšininko vardą. P.Stollas estafetę perėmė iš „Lietuvos ryto“ puolėjo Kšištofo Lavrinovičiaus, kuris buvo pripažintas šeštojo turo naudingiausiu krepšininku. Beje, tada K.Lavrinovičius irgi surinko 36 naudingumo balus.

Treneris. Per pirmąsias „Lietuvos ryto“ ir „Avtodor“ rungtynes, kurios spalio pabaigoje vyko Vilniuje, Saratovo komandai vadovavo amerikietis Bradas Grinbergas.

Tačiau lapkričio viduryje „Avtodor“ savininkas Vladimiras Rodionovas atliko rokiruotę ir perkėlė B.Grinbergą į trenerio padėjėjo pareigas, o vyriausiuoju paskyrė sezono pradžioje amerikiečiui talkinusį rusą Aleksejų Vasiljevą.

Naujasis strategas iki tol niekada nedirbo vyrų komandos vyriausiuoju treneriu, bet turi nemenką trenerio padėjėjo patirtį. Šias pareigas 38 metų A.Vasiljevas ėjo net ir Rusijos vyrų rinktinėje.

V.Rodionovas tvirtino, kad nušalino B.Grinbergą dėl nesutapusio požiūrio į žaidimo stilių. Klubo savininkas yra greito krepšinio šalininkas ir, pasak jo paties, komplektuodamas komandą rinkosi tokiam stiliui tinkamus žaidėjus. Tačiau vadovaujant amerikiečiui komanda nežaidė taip, kaip norėjo svarbiausias „Avtodor“ asmuo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.