EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ komandos bėdos: kas už jas turi atsakyti?

Vilniaus „Lietuvos rytas“ trečiadienį dar kartą privertė griebtis visus aistruolius už galvos – Saratove mūsiškiai „Avtodor“ klubui leido įmesti net 109 taškus ir patyrė jau šeštąją nesėkmę Europos taurės turnyro E grupėje.

Ypač daug kritikos dėl gynybos sulaukia N.Laprovittola.<br>D.Umbraso nuotr.
Ypač daug kritikos dėl gynybos sulaukia N.Laprovittola.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2015, 4:45 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 11:46 AM

Buvęs krepšinio treneris ir žaidėjas Rimantas Endrijaitis vilniečių žaidimą stebi atidžiai – nepraleidžia Lietuvos vicečempionų rungtynių ir išskiria kelias didžiausias problemas.

Svarbiausias aspektas, lėmęs visišką žaidimo griūtį grumiantis su „Avtodor“, – dviejų aukštaūgių – Antano Kavaliausko ir Artūro Gudaičio – trūkumas.

„Komanda lyg ir viską turi, bet gynyba pakiša koją. Kartais atrodo, kad ji labai prasta. Aišku, pastarosiose rungtynėse nebuvo aukštaūgių, todėl buvo sudėtinga žaisti su Saratovo komanda.

Be to, išskirčiau argentiniečio N.Laprovittolos gynybą priekyje atliekant komandinį spaudimą.

Tas spaudimas veikia, jeigu pradžioje perimi kamuolį, bet kyla problemų, kai varžovai, įveikę spaudimą, įgauna kiekybinę persvarą. Kai kuriais momentais tai tampa netikėtumu, bet kartu „Lietuvos rytas“ praleidžia labai daug taškų iš po krepšio“, – pastebėjo REndrijaitis.

Vilniečiai ne be reikalo šį sezoną skalpuojami už labai prastą gynybą. Ypač akis bado gynyba žaidžiant vienas prieš vieną – vilniečius itin lengvai apibėgdavo net kuklūs Solnoko „Olaj“ žaidėjai.

„Geriausia gynyba yra vienas prieš vieną. Kaip organizuoti komandinę gynybą, jei pas tave stovi medžiai?

Pirmiausia tokius žaidėjus surinkę treneriai turi duoti žaisti vienas prieš vieną treniruotėse – kad šie išmoktų judinti kojas ir apsigintų. Matyt, didesnėje dalyje treniruočių žaidžiama penki prieš penkis, daromi deriniai.

Tegul dirba papildomai tie, kurie nesugeba gintis, kad galėtų bent kiek judėti. O rungtynėse su „Avtodor“ matėme, kaip vienas žaidėjas apeina visus ir įmeta. Kad jie gali ir turi talento – tikrai taip“, – sakė R.Endrijaitis.

Kas turėtų būti atsakingas už tokius prastus vilniečių rezultatus? Vieno trenerio galva jau lėkė – su komanda atsisveikino Marcelo Nicola. Jį laikinai pakeitęs Aurimas Jasilionis taip pat nesugeba sustyguoti gynybos ir rasti rakto į pergales.

Ar tik treneris turi atsakyti už tai, ką matome? R.Endrijaitis mano, kad teisingiausia būtų bausti ir žaidėjus.

„Turi visi pagalvoti – kiekvienas žaidėjas. Kaip jis apsigynė, atidirbo. Viską suversti treneriams negali. Visi turi prisiimti atsakomybę.

„Panathinaikos“ sumažino atlyginimus žaidėjams ir treneriams. Galėjo išmesti trenerį, bet tiesiog nubaudė visus. Tai yra efektyviausia. Visi turi prisiimti kaltę – žaidėjai juk ne kvailesni už trenerį, irgi daug matę, patyrę“, – į žaidėjus bedė specialistas.

Jis pastebėjo dar vieną vilniečių bėdą – kuriančių, o ne tik nurodymus atliekančių žaidėjų trūkumą.

„Su nekuriančiais žaidėjais kalnų nenuversi. Komandoje turi būti bent 2–3 kūrėjai“, – sakė jis.

R.Endrijaitis aikštėje pasigenda ir A.Gudaičio. Jo manymu, vilniečiai turėdami sveiką puolėją žaistų geriau.

„Jam nesiseka su traumomis, bet kiek jis žaidė, tai darė puikiai. Gavęs kamuolį arčiau krepšio Artūras užtikrintai susitvarko su užduotimis.

Tokiu atveju varžovai turi dvigubinti gynybą. Tada kamuolį galima atmesti laisvam komandos draugui prie tritaškio. O ten  „Lietuvos rytas“ turi taikliarankių“, – pabrėžė R.Endrijaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.