EUROLYGA 2023

Šeši buvę čempionai, palikę didžiuosius klubus, bet ne LKL

Šie krepšininkai geriausiu karjeros laikotarpiu rungtyniavo Kauno „Žalgiryje“ arba Vilniaus „Lietuvos ryte“ ir dalyvavo ne viename LKL milžinų mūšyje. Šiuo metu jie vis dar žaidžia LKL, bet per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikovas yra tik žiūrovai, o prieš abu stipriausius šalies klubus kovoja vilkėdami kitų komandų aprangą.

D.Šalenga.<br>P.Mantauto nuotr.
D.Šalenga.<br>P.Mantauto nuotr.
G.Gustas.<br>M.Kulbio nuotr.
G.Gustas.<br>M.Kulbio nuotr.
S.Babrauskas.<br>M.Kulbio nuitr.
S.Babrauskas.<br>M.Kulbio nuitr.
A.Jomantas.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Jomantas.<br>G.Šiupario nuotr.
D.Zavackas.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Zavackas.<br>M.Kulbio nuotr.
S.Buterlevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
S.Buterlevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Rolandas V.Eidvilas

Dec 7, 2015, 8:23 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 11:19 PM

D.Šalenga

(10 sezonų „Žalgiryje“, 6 čempiono žiedai, šį sezoną – „Vytaute“)

Nors žaisti krepšinį Dainius Šalenga pradėjo vėlai, buvęs rankininkas yra vienas labiausiai tituluotų LKL krepšininkų. Visas didžiausias pergales D.Šalenga iškovojo atstovaudamas „Žalgiriui“, kuriame su nedidelėmis pertraukomis žaidė net dešimt sezonų. Per juos varėniškio pirštus papuošė šeši LKL čempiono žiedai (2001, 2003, 2004, 2005, 2008 ir 2012 m.).

Kai Kauno komandai D.Šalengos pagalbos nebereikėjo, jis perėjo į Prienų klubą. Pirmą kartą tai padarė 2011 m. rudenį, antrą kartą – 2013 m. rudenį, o šių metų lapkritį 38-erių D.Šalenga jau trečią kartą tapo Prienų-Birštono „Vytauto“ žaidėju.

G.Gustas

(5 sezonai „Žalgiryje“, 4 čempiono žiedai, šį sezoną – „Dzūkijoje“)

Giedrius Gustas niekada nebuvo svarbus „Žalgirio“ žaidėjas, bet atstovaudamas Kauno klubui keturis kartus tapo LKL čempionu (1999, 2001, 2003 ir 2004 m.). Po penkių „Žalgiryje“ praleistų sezonų (su pertrauka) Europos ir Eurolygos čempionas ilgai žaidė užsienyje ir į tėvynę grįžo tik 2012 m., kai vienam sezonui tapo Klaipėdos „Neptūno“ nariu.

Nuo 2014 m. jis vėl rungtyniauja LKL. 35 metų kaunietis prieš „Žalgirį“ ir kitus Lietuvos klubus kovoja vilkėdamas Alytaus „Dzūkijos“ aprangą.

S.Babrauskas

(8 sezonai „Lietuvos ryte“, 2 čempiono žiedai, šį sezoną – „Pieno žvaigždėse“)

Steponas Babrauskas į „Lietuvos rytą“ pirmą kartą buvo pakviestas 2003 m., tačiau Vilniaus komandoje įsitvirtino tik trečiuoju bandymu. Užtat atėjęs trečią kartą S.Babrauskas žaidė „Lietuvos ryte“ aštuonis sezonus (2008-2014 m.), tapo ne tik vienu didžiausių sirgalių numylėtinių, bet ir komandos kapitonu, iškovojo du LKL čempiono žiedus (2009 ir 2010 m.).

Išsiskyręs su „Lietuvos rytu“ S.Babrauskas praėjusį sezoną trumpai žaidė Turkijoje, o prieš šį sezoną 31 metų gynėjas sukirto rankomis su Pasvalio „Pieno Žvaigždėmis“.

A.Jomantas

(7 sezonai „Lietuvos ryte“, 2 čempiono žiedai, šį sezoną – „Šiauliuose“)

Artūras Jomantas „Lietuvos rytui“ atidavė septynis sezonus. Mažeikių krepšinio auklėtinis į Vilniaus komandą atėjo 2006-aisiais ir joje žaidė iki 2013-ųjų. Per šį laikotarpį A.Jomanto kolekcijoje atsidūrė du LKL čempiono žiedai, iškovoti 2009 ir 2010 m.

Pastaruosius tris sezonus A.Jomantas bando sugadinti nuotaiką vilniečiams gindamas kitų LKL komandų garbę. Jis nebandė legionieriaus duonos, o nuo 2013 m. po vieną sezoną atstovavo „Pieno Žvaigždėms“ ir „Dzūkijai“. Prieš šį sezoną 30-metis puolėjas perėjo į „Šiaulius, iš kurių prieš daug metų atėjo į „Lietuvos rytą“.

D.Zavackas

(2 sezonai „Lietuvos ryte“, 2 čempiono žiedai, šį sezoną – „Neptūne“)

Donatas Zavackas tik du sezonus žaidė „Lietuvos ryte“, bet į komandą pateko labai tinkamu metu ir dukart iš eilės tapo LKL čempionu (2009 ir 2010 m.).

Po antrojo sezono čempioniškoje ekipoje D.Zavackas patraukė į užsienį ir ketverius metus rungtyniavo kitų šalių komandose. Į LKL arenas puolėjas grįžo tik 2014 m., kai apsivilko „Neptūno“ aprangą. 35 metų klaipėdietis gimtojo miesto klubui atstovauja ir šį sezoną.

S.Buterlevičius

(5 sezonai „Lietuvos ryte“, 1 čempiono žiedas, šį sezoną – „Lietkabelyje“)

Simas Buterlevičius, kaip ir S.Babrauskas, į „Lietuvos rytą“ buvo pakviestas tris kartus, bet svarbia komandos dalimi netapo.

Pirmasis bandynas įsitvirtinti buvo visai trumpas, antruoju puolėjui pavyko įgyti didesnį trenerių pasitikėjimą ir jis Vilniaus ekipoje liko du sezonus iš eilės (2009-2011 m.), o 2010 m. tapo LKL čempionu.

Po to, kai 2013 m. paskutinį kartą atsisveikino su „Lietuvos rytu“, S.Buterlevičius iš Lietuvos neišvyko. Jis po vieną sezoną žaidė Kėdainių „Nevėžyje“ ir Utenos „Juventus“, o šį rudenį 26 metų vilnietis, po nesėkmingos peržiūros „Ventspils“ klube, sustiprino Panevėžio „Lietkabelį“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.