EUROLYGA 2023

Po ilgų derybų D. Redikas už tūkstančius eurų įsiropštė į LKL

Šakių „Vyčio“ komanda, žaidžianti Nacionalinėje krepšinio lygoje, atsisveikino su pagrindiniu savo vedliu Dovydu Rediku. Sutarus dėl gan solidžios išpirkos NKL klubui, 22 metų 193 cm ūgio gynėjas grįžta į Lietuvos krepšinio lygą (LKL) ir apsivilks Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ aprangą.

Dovydas Redikas ir vėl žais LKL.
Dovydas Redikas ir vėl žais LKL.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2015, 12:13 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 10:48 AM

Šakių klubo vadovybė džiaugiasi, kad unikalus sirgalių valdomos komandos projektas įvykdė savo misiją ir leido poryt gimtadienį švęsiančiam D.Redikui sugrįžti į pajėgiausią šalies lygą. “Pieno žvaigždžių“ gretose debiutuoti jis turėtų jau šeštadienio rungtynėse su Utenos „Juventus“.

Neoficialiai teigta, kad už perėjimą „Vyčiui“ galėjo būti sumokėta 5 tūkst. eurų išpirka.

Šį sezoną „Vyčio“ ekipoje pradėjęs D.Redikas neturėjo lygių visoje NKL tiek pagal rezultatyvumą, tiek pagal naudingumą.

Gynėjo statistika – per vidutiniškai žaidžiamas 29 minutes jis įmesdavo po 21,1 tašką, atkovodavo 4,4 kamuolio, atlikdavo 3,1 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 22,5 naudingumo balo.

Pasvalio ekipos aprangą D.Redikas yra vilkėjęs ir anksčiau – 2013–2014 metų sezone. Krepšininkas gan ilgai dėliojosi šių metų sutartį su Pasvaliu.

„Pieno žvaigždžių“ klubo vadovas Arūnas Burkevičius Lrytas.lt sakė, kad iš jo ekipos pusės viskas buvo suderinta dar praėjusį penktadienį, tačiau atsirado įvairių niuansų, kurių jie patys nelabai supranta.

„Nežinau, išpirkos dydį lyg ir sutarėme, bet jie turi kažkokių papildomų niuansų – lyg Dovydas ir kuro per daug kažkiek į mašiną įsipylė, kažkokią licenciją jie nori pridėti. Nežinau.

Faktiškai tai ne mūsų klubo problema buvo derėtis – Dovydas norėjo ateiti, mes su juo esame suderinę sąlygas iki galo. Tuo turėtų dabar užsiimti pats D.Redikas su savo agentu ir susitvarkyti reikalus su „Vyčiu“, tada jau žiūrėti, ar mes galime mokėti jų norimą sumą“, – praėjusią savaitę sakė A.Burkevičius.

Pasvalio ekipos vadovas neatskleidė tikslios sumos, tačiau pripažino, kad krepšinio pasaulyje ji nėra didelė.

„Suma jau buvo aptarta daug kartų – vieną kartą jie pasakė vieną sumą, antrą kartą jau kitą, trečią dieną jau vėl pakėlė kainą, o dabar viskas vėl iš naujo. Iš jų pusės nėra jokio konkretumo. Negaliu suprasti jų savininkų“, – stebėjosi jis.

Galiausiai, derybos buvo baigtos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: gaisras Vilniaus daugiabutyje