EUROLYGA 2023

R. Kurtinaitis atviras: „Jei ėjai į restoraną, vadinasi, gėrei“

Rimo Kurtinaičio ranka – griežta. Tai žino visi krepšininkai. Maskvos srities „Chimki“ treniruojantis 55-erių lietuvis visiems ekipos naujokams perduoda nerašytas klubo taisykles.

R.Kurtinaitis turi savo taisykles.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Kurtinaitis turi savo taisykles.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2015, 1:08 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 5:45 AM

Jokių restoranų, kino teatrų ir vėlyvų vakarų – taip griežtai skamba R.Kurtinaičio žodžiai.

Tačiau treneris – daug paprastesnis, negu atrodo, ir teigia, kad jo reikalavimų nereikia suprasti pažodžiui.

Kalbėdamas su sovsport.ru portalu R.Kurtinaitis papasakojo apie savo metodiką ir santykius su ekipos žvaigžde Aleksejumi Švedu.

– Jūs visiems ekipos naujokams sakote: „Mes po restoranus ir koncertus nevaikštome, tik dirbame.“ Bet juk negalima visą laiką tik dirbti, kartais reikia pailsėti.

– Nereikia pažodžiui suprasti mano pasakymo. Tiesiog noriu iškelti prioritetus: visi turime bendrą tikslą. Nėra kada atsipalaiduoti, treniruojamės du kartus per dieną. Todėl visi likę užsiėmimai sezono metu pasitraukia į antrą planą.

– Su Aleksejumi Švedu apie tai kalbėjote?

– Aš visiems tai sakau. Ir ne tik akis į akį, bet ir komandos susibūrimuose. Žaidėjų sutartyse parašyta, kaip reikia elgtis, kokių taisyklių laikytis. Likus parai iki rungtynių žaidėjai privalo eiti miegoti ne vėliau kaip 23 valandą.

Ir nesvarbu, kur yra – namie ar viešbutyje. Gaila, ne visi žaidėjai tai perskaito.

Visiems tiesiog reikia naudotis galva. Praėjusiais metais dažnai su visa komanda eidavome į restoranus. Toks neformalus bendravimas labai svarbus. Ir nereikėjo nieko kontroliuoti. Jeigu kas nors sau leidžia daugiau, tai iš karto matau treniruotėse.

Ir jeigu ką nors pamatau su šeima restorane, nieko tokio, tai normalu. Aš prieš tai, kad būtų kaip Sovietų Sąjungos laikais – tada sporto bazėse mus uždarydavo savaitėmis. O jeigu tik kuris nueidavo į restoraną – viskas, vadinasi, gėrė. Bet mes juk ne visada gėrėme, bet taip jau buvo manoma.

– Internete buvo vaizdo siužetas, kaip A.Švedas linksminasi su futbolininkais, kai Rusijos rinktinė užsitikrino vietą Europos čempionate.

– Aš žinau apie tai. Jis nuėjo su žmona pavakarieniauti ir ten sutiko futbolininkus. Mačiau, kad kitą rytą treniruotėje jis puikiai dirbo, todėl jokių pretenzijų neturėjau.

– Įdomu – kas jums ruošia valgį, kas tvarko jūsų namus?

– Tai ne problema. Pietauju restoranuose, kurie yra pakeliui link treniruočių salės. Suvalgau sriubos ar šašlyko – to užtenka. Po treniruotės vakare grįžtu vėlai ir valgyti nenoriu – dažniausiai išgeriu kefyro su sumuštiniu.

Per atostogas leidžiu sau išgerti alaus, priaugu svorio. O dėl tvarkymosi – kas du mėnesius tai padaro samdomi žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.