EUROLYGA 2023

Brolių Macių šauksmas – padėkite grąžinti skolą „Žalgiriui“

Broliai Nauris ir Normundas Maciai žūtbūt siekia šiemet bent pradėti atsiskaityti su Kauno „Žalgiriu“ dėl prieš beveik trejetą metų patirtos skriaudos – Eurolygos skirtos 25 tūkst. eurų baudos. „Pažadėjome prieš Europos krepšinio čempionatą, kad surinksime tą baudą, tačiau sunkiai sekasi tai daryti. Bandysime su prašymu padėti prisibelsti iki viso pasaulio lietuvių – turime palaikymą ir Čikagoje, ir Londone“, – kalbėjo Normundas Macius, sugalvojęs kreiptis į lietuvius tiek Europoje, tiek ir už Atlanto.

Broliai Normundas ir Nauris Maciai norėtų dar šiemet sugrąžinti bent nedidelę skolą „Žalgiriui“.<br>D.Umbraso nuotr.
Broliai Normundas ir Nauris Maciai norėtų dar šiemet sugrąžinti bent nedidelę skolą „Žalgiriui“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 11, 2015, 3:49 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 12:03 AM

Kaip sakė broliai Maciai, dar prieš 2015-ųjų Europos krepšinio čempionato kovas Rygoje, daugelis krepšinio aistruolių žinomiems vyrams siūlė lietuvių sirgalių susibūrimo vietose statyti aukų dėžes ir parašyti, kad visi pinigai bus skiriami „Žalgirio“ baudai padengti.

„Mes buvome nieko prieš, tačiau tuoj pat mus užgriuvo teisiniai ir mokestiniai klausimai – žodžiu, mes tuomet negalėjome paimti aukojamų pinigų, nors mums jų siūlė ne vienas. Kaip mes įteisintume tas lėšas? Kaip sugebėtume atsiskaityti?“, – aiškino vieni garsesnių Lietuvos krepšinio aistruolių, gyvenančių Latvijos sostinėje.

Lietuvos pilietybę turintys broliai per Europos pirmenybes su latvių verslininku atidarė „Lietuvos palapinę“, kuri talpino apie tūkstantį lankytojų ir iš pelno siekė grąžinti nelemtus 25 tūkst. eurų, pardavinėjant „Braliukų“ sūrį ir alų.

Tačiau bent didesnio pelno savaitę Rygoje ūžusiame Europos krepšinio čempionato pirmąjame etape broliai nesukrapštė.

„Taip jau yra. Kartu su verslininku iš Latvijos mokėjome už palapinės nuomą apie 40 tūkst. eurų, darbuotojų algos, žaliavos – žodžiu, mažiausiai dar trejus metus turėtume dirbti, kad sukrapštytume tą sumą. O juk pažadėjome dar šiemet kažką grąžinti „Žalgiriui“, – aiškino N.Macius.

Ilgai dirbę su teisininkais, broliai galiausiai gavo leidimus, kad fondas „Braliukai“ galėtų rinkti aukas. Tad dabar N. ir N. Maciai bando prisibelsti ne tik į Lietuvos, tačiau ir į Didžiosios Britanijos ar JAV lietuvių širdis, kad jie padėtų sumokėti nelemtą skolą.

Bent pirmąją dali pinigų jie žada pervesti kauniečių ekipai dar iki Naujųjų metų.

„Kad būtų aišku, iš fondo sąskaitos negalime paimti nė cento – galime tik pervesti pinigus pagal tikslinę nuorodą. Renkame padengti skolą „Žalgiriui“, todėl visų mūsų draugų ar Kauno klubo sirgalių pinigai eis tik į Kauno „Žalgirio“ sąskaitą. Prie akcijos sumokėti skolą jau pažadėjo prisijungti ne tik Londono „Britanijos lietuvių krepšinio lyga“, bet ir Čikagos lietuvių krepšinio lyga. Šiose lygose kovojantys lietuviai labai entuziastingai kalba apie paramą – gal jie labiau linkę dalintis su kitais? Atsakingai rinksime pinigus ir metų pabaigoje „Žalgiriui“ pervesime bent tiek, kiek bus sąskaitoje – bus vienas euras, pervesime vieną. Tačiau tikiu, kad bus mus palaikančių“, – kalbėjo Normundas Macius.

Krepšinio sirgaliai broliai Maciai į pusiau kriminalinę situaciją pateko 2013 metų kovą, kai po Eurolygos rungtynių tarp „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ užsipuolė ispanų žvaigždę Rudy Fernandezą. Abu vyrai tik ką buvo gavę Lietuvos pilietybę.

Žiežirba tarp ispano ir Macių įsiliepsnojo po to, kad neva R.Fernandezas įžeidė Lietuvą, sakydamas, kad tai vis ta pati sovietinė valstybė: vienas iš dvynių – Nauris – sudavė krepšininkui į veidą.

Incidentas kirto ne tik per vyrus – šiems uždrausta stebėti Eurolygos mačus iki gyvenimo pabaigos.“Žalgirio“ klubui, kuris neužtikrino saugumo Eurolygos mače, varžybų rengėjai „įrašė“ 25 tūkst. eurų baudą.

Nors ir neprivalėjo, broliai pažadėjo šią sumą „Žalgiriui“ kompensuoti, o šių metų rugsėjį per spaudos konferenciją tikino, kad galiausiai bandys atsiskaityti su komanda dėl patirtos finansinės skriaudos iki gruodžio 31-osios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.