EUROLYGA 2023

Gintaras Krapikas: „Norėjome parodyti kitą „Žalgirio“ veidą“

Kauno „Žalgirio“ komanda po vienuolikos metų pertraukos galiausiai laimėjo Barselonoje, kai ketvirtadienį Eurolygos C grupės mače 92:88 palaužė akistatos favorite vadintą „Barcelona“ ekipą. Be jokios nervinės įtampos žaidę žalgiriečiai beveik keturis kėlinius pirmavo „Palau Blaugrana“ arenoje ir pelnytai iš ten išsivežė įskaitinį tašką. Tad po šių rungtynių bendras komandų akistatų balansas šiek tiek pasikeitė: per visą priešpriešos laiką „Žalgiris“ dabar yra laimėjęs 2 mačus, „Barcelona“ – 19.

Gintaras Krapikas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Gintaras Krapikas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-11 00:05, atnaujinta 2017-09-30 03:44

Kauniečių treneris Gintaras Krapikas po pergalės neslėpė džiaugsmo: „Vis dėlto, noriu pasveikinti savo žaidėjus su gražia pergale. Po dviejų blankių pasirodymų išvykose prieš „Lokomotiv“ ir „Panathinaikos“ mes visiems parodėme, kad galime kovoti ne namų sienose ir galime siekti pergalių. Norėjome parodyti kitą „Žalgirio“ veidą. Manau, kad padarėme tai, ką buvome sutarę prieš rungtynes: žaidėme labai agresyviai. Buvome nusiteikę atakuoti „Barcelona“ jos aikštelėje ir mums tai pavyko padaryti. Prieš „Top 16“ startą norėjome pasimokyti iš savo klaidų.“

Kalbėdamas apie žaidėjus, treneris neišskyrė nė vieno krepšininko: „Norėčiau, kad taip kovotume visada. Bet suprantu, kad tai neįmanoma. Mano ekipoje nebuvo vieno žaidėjo, kuris pelnytų 30 taškų. Tai ir gerai – daugelis prisidėjo prie pergalės dviženkle statistika. Tai reiškia, kad mes visi kartu galime siekti pergalės ir tik kartu mes galime būti konkurencingi „Top 16“ etape“.

Puikias rungtynes sužaidė ir pagrindinis atakų organizatorius Mantas Kalnietis, kuris pelnė 16 taškų, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 18 naudingumo balų.

„Mes buvome patekę į „Top 16“ etapą, todėl čia atvykome siekdami pagerinti savo žaidimą, kadangi nebuvo juo patenkinti. Sužaidėme geriausias šio sezono rungtynes. Esame labai laimingi, nes nugalėjome varžovus po ilgos pralaimėjimų serijos“, – sakė įžaidėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.