EUROLYGA 2023

Ispanijos čempionate – M.Grigonio ir M.Kuzminsko lenktynės

Malagos „Unicaja“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas sezono pradžioje džiugino puikiu žaidimu tiek Ispanijos lygoje, tiek Eurolygoje. Tačiau vėliau M.Kuzminskas aprimo, o šiuo metu net nėra rezultatyviausias tarp penkių Ispanijos lygoje žaidžiančių lietuvių. Po praėjusio savaitgalio dvikovų Europos vicečempioną aplenkė 21 metų Marius Grigonis iš Manresos ICL klubo.

M.Kuzminskas šiuo metu net nėra rezultatyviausias tarp penkių Ispanijos lygoje žaidžiančių lietuvių.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
M.Kuzminskas šiuo metu net nėra rezultatyviausias tarp penkių Ispanijos lygoje žaidžiančių lietuvių.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Dec 14, 2015, 12:49 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 12:43 PM

Ispanijos lygoje M.Grigonis žaidžia vidutiniškai 24 min., pelno 10,2 taško ir atkovoja 3 kamuolius. Jaunasis puolėjas pasižymi labai taiklia ranka ir pataikė 53,1 proc. dvitaškių bei 51,6 proc. tritaškių, o pagal tolimų metimų taiklumą ACB lygoje užima penktąją vietą. Jaunasis ICL žaidėjas patenka į dar vieną asmeninės statistikos lyderių sąrašą. Jis išprovokuoja 4,2 pražangos ir pagal šį rodiklį yra dvyliktas.

M.Grigonis yra vienintelis lietuvis, kurio pavardę po 10 turų galima pamatyti asmeninės statistikos lyderių penkioliktukuose.

Viename sąraše yra ir M.Kuzminskas. Tačiau „Unicaja“ puolėjas atsidūrė ten, kur nenori patekti nė vienas krepšininkas – jo metimai yra blokuojami dažniausiai (vid. 0,7).

M.Kuzminskas žaidžia vidutiniškai 18,8 min., pelno 10,1 taško, atkovoja 2,5 kamuolio ir pataiko 62,5 proc. dvitaškių, bet tik 28 proc. tritaškių.

ACB lygos sezoną solidžiai pradėjo ir Kompostelos Santjago „Rio Natura“ aprangą apsivilkęs Eimantas Bendžius. Tačiau pastarosiomis savaitėmis jo taikiklis išsiderino ir vis mažiau metimų pasiekia tikslą (dvitaškių taiklumas krito iki 38,5 proc., tritaškių – 27,6 proc.). E.Bendžius žaidžia 21,2 min., pelno 8 taškus ir atkovoja 2,8 kamuolio.

Šių trijų Lietuvos krepšininkų statistika yra gana panaši, o jų komandos rikiuojasi greta. „Unicaja“, „Rio Natura“ ir ICL laimėjo po 5 iš 10 rungtynių ir dalijasi šeštąją vietą. Tarp komandų, kuriose žaidžia lietuviai, aukščiausiai yra 9 pergales iškovojusi ir antrąją vietą užimanti Madrido „Real“. Tačiau vos prieš tris mėnesius į Europos čempionato geriausių krepšininkų penketą išrinktas madridiečių puolėjas Jonas Mačiulis gauna nesvarbiausias užduotis. Jis žaidžia 17,3 min., pelno 4,6 taško ir atkovoja 3 kamuolius.

Kol kas labai mažai galimybių turėjo Las Palmaso „Herbelife“ vidurio puolėjas Ovidijus Galdikas. Jis sezono pradžią praleido dėl traumos, o pasveikęs dar neįrodė treneriui Aito Garcia Renesesui, kad gali padėti komandai. O.Galdikas žaidė tik 2 rungtynes, per kurias aikštėje praleido 9 min. ir pelnė 2 taškus.

„Herbalife“ iškovojo 6 pergales ir yra penkta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.