EUROLYGA 2023

Keisčiausia rusų išmonė: šių dienų SSRS rinktinėje – 5 lietuviai

Didelis noras sugrįžti į istoriją, į tuos laikus, kai dar buvo didžioji SSRS imperija – tai aliuzijos, kurios vis dar neduoda ramybės Rusijos žiniasklaidai. Rusų portalas sports.ru nutarė sudaryti šių dienų krepšinio rinktinę, kuri būtų suburta, jei dar egzistuotų komunistinė SSRS valstybė.

J.Valančiūnas priskirtas prie SSRS rinktinės – komandos, kurios niekada nebus.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Valančiūnas priskirtas prie SSRS rinktinės – komandos, kurios niekada nebus.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-15 11:52, atnaujinta 2017-09-29 07:34

SSRS imperiją sudarė 15 respublikų, tad rinktinės sudarytojai peržvelgė visus galimus variantus ir iš visų buvusių Respublikų krepšininkų pabandė sulipdyti rinktinę.

Pagal šios rinktinės sumanytojų planus, dabar SSRS komandoje kovotų rusai, ukrainiečiai, latviai, gruzinai ir lietuviai. Didžiausią dalį tokios neva rinktinės sudarytų Lietuvos krepšininkai – į ją portalo „krepšinio specialistai“ įtraukė Europoje kovojančius Joną Mačiulį ir Mindaugą Kuzminską, Lietuvoje vėl žaidžiantį Mantą Kalnietį ir NBA klubams atstovaujančius Joną Valančiūną ir Donatą Motiejūną.

Apibūdindami mūsų šalies krepšininkus, portalas rašo: J.Mačiulis – vienas iš „Eurobasket 2015“ herojų, kuris vienas laimėjo kelis atkrintamuosius pirmenybių mačus; J.Valančiūnas – vienas iš techniškiausių šių dienų vidurio puolėjų, jam dar trūksta jėgos ir gynybinių įgūdžių, tačiau, jei gauna kamuolį baudos aikštėje, būtinai krauna į krepšį; M.Kalnietis – praleido sezoną ir nesugebėjo sugrįžti į kosminę krepšinio viršūnę, tačiau išliko rinktinės lyderiu ir buvo bene svarbiausiu Lietuvos komandos sėkmės faktoriumi „Eurobasket 2015“, žaisdamas po 35 minutes; M.Kuzminskas – kuklus ir garbanotais plaukais „Kuzia“ netikėtai išaugo ir tapo geriausiu lengvuoju puolėju Eurolygoje ir „Unicaja“ lyderiu; D.Motiejūnas – gavo pravardę „baltasis Hakeemas“.

Be jų ekipoje vietos atsirastų rusams Dmitrijui Chvostovui, Sergejui Karasiovui, Sergejui Moniai, Andrejui Voroncevičiui, Vitalijui Fridzonui, Timofejui Mozgovui ir Aleksejui Švedui. Dar į „rinktinę“ būtų pakviesti gruzinas Zaza Pachulia, latviai Janis Strelniekas ir Kristapas Porzingis.

Sporto portalo žurnalistams neduoda ramybės faktas, kad SSRS rinktinė iširo tuomet, kai ji buvo 1988-ųjų Seulo olimpinė čempionė – jos niekas nenuvainikavo. 1992 metais, kai žaidynėse buvo leista dalyvauti NBA krepšininkams, JAV rinktinė be vargo iškovojo olimpinį auksą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.