EUROLYGA 2023

Arvydas Sabonis – apie LKF prezidento postą ir rinktinės planus

Po dienos 51-ąjį gimtadienį švęsiantis šalies sporto legenda ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis nėra dar apsisprendęs – liks vadovauti valstybės krepšinio reikalams ar trauksis. Jau kitų metų gegužę krepšinio visuomenė rinksis į LKF konferenciją, kurioje naujai ketverių metų kadencijai bus patvirtintas organizacijos vadovas.

A.Sabonis vis dar nesako, ar kandidatuos kitąmet į LKF prezidento postą.<br>T.Bauro nuotr.
A.Sabonis vis dar nesako, ar kandidatuos kitąmet į LKF prezidento postą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2015, 11:31 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 4:40 PM

„Tai rinkimai tik 2016-aisiais. Reikia iki tų rinkimų nugyventi tiek mėnesių“, – aptakiai lrytas.lt teigė dabartinis LKF vadovas. Trečiadienį su kitais LKF vadovais A.Sabonis Vilniuje, kino teatre „Forum Cinema Vingis“, žiūrėjo dokumentinio filmo apie kitą krepšinio žvaigždę premjerą „Modestas Paulauskas. Krepšinio švyturys“.

A.Sabonis šalies krepšinio vairą perėmė 2011-ųjų spalį – už jį tuomet pasisakė visi 98 balso teisę turintys LKF konferencijos dalyviai.

Žymiausias Lietuvos krepšininkas prezidento poste pakeitė aštuonerius metus federacijai vadovavusį legendinį trenerį Vladą Garastą, kuriam iškart buvo skirtos LKF garbės prezidento pareigos.

„Įdomūs tie likimo vingiai. 1982-aisiais, kai šis vyrukas atėjo į Kauno „Žalgirį“ ir jį treniravau, net negalėjau pamanyti, kad po tiek metų jis vadovaus Krepšinio federacijai, o aš jį sveikinsiu su šiuo išrinkimu“, – perleisdamas šalies krepšinio vedlio postą A.Saboniui tuomet sakė V.Garastas.

Tiesa, po 2013-ųjų Europos krepšinio čempionato Slovėnijoje dėl neva žiniasklaidos puolimo A.Sabonis su nacionalinės ekipos strategu Jonu Kazlausku nutarė pasitraukti iš pareigų, tačiau abu buvo perkalbėti, tad naujų LKF vadovo rinkimų nereikėjo.

Gruodžio 9 dieną LKF Vykdomasis komitetas nutarė sujungti kitąmet vyksiančią LKF ataskaitinę konferenciją su naujos vadovybės rinkimais. Ataskaitinė-rinkiminė konferencija vyks gegužės 31-ąją, nors pagal planus LKF prezidentas turėjo būti renkamas po Rio de Žaneiro olimpiados.

– Prezidente, juk jau artėja laikas, kai teks apsispręsti dėl kandidatūros. Ar žadate pakovoti dėl turimo posto?lrytas.lt paklausė A.Sabonio.

– Jei gyvensiu iki rinkimų, tuomet ir spręsiu. Juk rinkimai bus tik gegužės 31 dieną. Pagal įstatus, kandidatūras vieni ar kiti žmonės turi pateikti likus mėnesiui iki konferencijos. Tai ir viskas – apsisprendimui turiu dar mažiausiai keturis mėnesius.

– Tačiau dažniausiai būsimi kandidatai leidžia suprasti, kad kovos dėl posto arba nekovos. Reikia ir galimą bendraminčių komandą formuoti. Vis tiek, matyt, turite atsakymą. Bent mintyse... – Mano mintyse dabar yra ne rinkimai, o Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasirengimas Rio de Žaneiro olimpiadai. Tai labai rimtas klausimas. Jau prasideda momentas, kai laukti ar žiūrėti į šonus nelieka laiko. Privalome rinktinės reikalus sudėlioti jau kovą.

– Kada galėtų nuskambėti žinia apie jūsų apsisprendimą?

– Nieko šiuo klausimu dabar negaliu pasakyti. Kai artės konferencijos data, tuomet bus aišku, bet negreitai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.