EUROLYGA 2023

Virginijus Šeškus: „Visi žino, kad Prienuose reikės kovoti“

Galingai LKL sezoną pradėjęs Prienų-Birštono „Vytautas“ ilgai mynė ant kulnų „Žalgiriui“ ir „Lietuvos rytui“, bet sezonui įsibėgėjus tempo neišlaikė. Po nesėkmingos atkarpos Virginijaus Šeškaus auklėtiniai į trečiąją poziciją užleido Utenos „Juventus“.

V.Šeškaus treniruojamas „Vytautas“ sulėtino tempą.<br>G.Šiupario nuotr.
V.Šeškaus treniruojamas „Vytautas“ sulėtino tempą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lkl.lt ir lrytas.lt inf.

Dec 20, 2015, 2:19 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 8:05 AM

Tačiau V.Šeškus situacijos nedramatizuoja. Natūralu, kad komanda negali žaisti ant bangos viso sezono metu.

„Tie pralaimėjimai yra normalus dalykas. Nesame kažkokie išskirtiniai, kurie negalėtų pralaimėti. „Neptūnas“ turi šešis pralaimėjimus, bet negirdėjau, kad kažkas sakytų, jog jie duobėje“, – LKL.lt sakė V.Šeškus.

„Vytauto“ treneris teigia, kad į nesėkmių ruožą susidėjo daug faktorių: traumos, ligos, pilnaverčių treniruočių trūkumas ir stiprūs priešininkai.

Sekmadienį 17 val. „Vytautą“ Prienuose egzaminuos Kauno „Žalgiris“. Šventinio žalgiriečių atsipalaidavimo V.Šeškus nesitiki.

„Su „Žalgiriu“ reikia kovoti ir viskas. Prieš savo žiūrovus turime atiduoti visas jėgas“, – tikino V.Šeškus.

– Ar iki mačo su „Žalgiriu“ „Vytautas“ apsilaižė visas žaizdas? – LKL.lt paklausė „Vytauto“ trenerio.

– Dar prieš rungtynes su „Lietkabeliu“ turėjome vieną kitą normalią treniruotę. Tik Paulius Ivanauskas negalėjo žaisti. O dabar, pavyzdžiui, Gyčiui Sirutavičiui skauda koją. Vienas išgyja, o kitas atkrenta. Toks gyvenimas.

Tik tai, kad pas mus visi dažniausiai iškrenta vienu metu. Nėra laikotarpio, per kurį galėtume išsigydyti. Ir nesame ta komanda, kaip, pavyzdžiui, „Lietuvos rytas“, kuri galėtų tausoti žaidėjus.

– Kaip ieškosite intrigos mače su „Žalgiriu“?

– Ten galima stabdyti daug ką: Jankūną, Kalnietį, aukštaūgius. Bet manau, kad svarbiausia pradžioje gerai pataikyti, o žalgiriečius kaip tik sulaikyti ant perimetro. Žaidžiant prieš Eurolygos „Top 16“ komandą taip pat reikia daug sėkmės, gero pataikymo ir mažai klaidų.

– „Žalgiris“ pateko į „Top 16“, yra rungtynių favoritas, artėja šventės… Gal varžovus galima pagauti dėl atsipalaidavimo?

– Nemanau. Jei 1-2 žaidėjai bus atsipalaidavę, jų sudėtis tokia, kad vis tiek juos kažkas pakeis. Ten yra 12 gerų žaidėjų. Taip, „Žalgiriui“ pasitaikė keletas prastų rungtynių, bet Prienams lyg tyčia būna taip, kad čia visi favoritai sužaidžia gerai. Visi atvažiuojantys į Prienus žino, kad ten turi žaisti (Juokiasi.).

– Tai, kad „Žalgiris“ yra favoritas, gal psichologiškai bus į naudą komandai? O tai galbūt žaidėjai pavargo nuo tų rungtynių, kurias visas privalo laimėti.

– Matote, vieniems gerai susiklosto sezono pradžia, kitiems vidurys, o kitiems galbūt galas. Yra daug faktorių – traumos, sėkmė. Pradžioje tikrai gerai žaidėme, bet iš vėžių išmušė traumos.

Ir, pavyzdžiui, nemanau, kad Šiauliuose mes buvome favoritai. Panevėžyje – taip. Galėjome laimėti tą mačą. Bet tas pats „Lietkabelis“ buvo ant bangelės su nauju treneriu. O išvykoje visada žaisti sunku – tuose pačiuose Kėdainiuose ar Alytuje. Nebėra komandų, su kuriomis gali lengvai pasitreniruoti. Baigėsi tie gražumai (Juokiasi.).

LKL sustiprėjo. Komandos stiprinasi. Visi mūsų varžovai dabar stiprinasi: Pasvalys, „Lietkabelis“, „Neptūnas“ ieško pagalbos. Žinote, sunku. Kadangi turime įsipareigojimų žaidėjams iš praėjusio sezono, stiprintis negalime. Bandome savo jėgomis.

– Kita vertus, prieš mėnesį į „Vytautą“ atvyko Dainius Šalenga. Kaip jam sekasi įsilieti į komandą?

– Tai patyręs žaidėjas. Netekome Lekavičiaus, bet tai, kad Dainius užima antrą-trečią poziciją, labai daug padeda. Kiekvienam žaidėjui numeta bent po 15 minučių. O jo patirtis mums labai praverčia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.