EUROLYGA 2023

Jaunoji „Kibirkšties“ gynėja nori žaisti moterų NBA lygoje

Vilniaus „Kibirkšties“ gynėjai Daliai Donskichytei tik 15 metų, tačiau 168 cm ūgio įžaidėja jau kaunasi su daug labiau patyrusiomis varžovėmis Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL), tapo Europos šešiolikmečių merginų B diviziono čempione ir yra viena didžiausių Moksleivių krepšinio lygos (MKL) žvaigždžių.

D.Donskichytei – vos penkiolika metų.<br>bckibirkstis.lt nuotr.
D.Donskichytei – vos penkiolika metų.<br>bckibirkstis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

bckibirkstis.lt

Dec 22, 2015, 9:54 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 12:26 AM

„Žinoma, moterų lygoje kovoti tikrai sunku, – atsiduso D.Donskichytė. – Tačiau LMKL gaunu daug patirties, išmokstu naujų dalykų, taip galiu tobulėti ir eiti į priekį. Prieš sezoną baimės šiek tiek buvo. Sunkiausia buvo persilaužti ir pereiti iš moksleivių krepšinio į moterų. Norėjau tobulėti aikštėje ir rungtyniauti“.

Jaunoji „Kibirkšties“ komandos atakų organizatorė sulaukia daug krepšinio specialistų dėmesio. Ji su vyresnėmis krepšininkėmis buvo pakviesta į šalies U16 rinktinę, pateko į Lietuvos krepšinio federacijos organizuojamą projektą „U15 Talentų karta“ ir kitą vasarą sieks dar kartą prasimušti į savo amžiaus rinktinę.

„Manau, kad mano stipriosios pusės yra didelis noras siekti aukštumų ir charakteris. Labiausiai man reikia patobulinti savo kairę ranką, kamuolio varymą ja, metimą“, – pasakojo D.Donskichytė.

Penkiolikmetė save šalies krepšinio gerbėjams pristatė vasarą, kai Daliaus Ubarto vadovaujama Lietuvos jaunučių merginų rinktinė Makedonijoje iškovojo B diviziono aukso medalius, o D.Donskichytė buvo viena iš pagrindinių pergalės kalvių. Įžaidėja per 8 rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 16 taškų, atkovodavo po 3 ir perimdavo po 6 kamuolius bei atlikdavo 2 rezultatyvius perdavimus.

„Manau, jog tai lėmė puikus fizinis pasirengimas, – prisiminusi vasarą kalbėjo gynėja. – Per kiekvienas rungtynes atiduodavau visas jėgas. Savo pasirodymo per daug nesureikšminu, labiau vertinu visos komandos darbą, susižaidimą ir medalį.“

D.Donskichytė yra viena iš kandidačių ir kitų metų vasarą vilkėti Lietuvos U16 rinktinės aprangą. Gynėja gruodžio pradžioje su šalies rinktine jau dalyvavo draugiškame turnyre Baltarusijoje, kur lietuvės užėmė antrąją vietą, o D.Donskichytė buvo pripažinta geriausia komandos žaidėja.

„Viskas priklausys nuo mano žaidimo, – kalbėjo gynėja. – Nesu įsitikinusi, kad tikrai mane paims į galutinę sudėtį, todėl stengsiuosi ir bandysiu vėl patekti. Dar sunku kalbėti apie šią rinktinę, priklauso nuo komandos sudėties, bendro žaidimo. Žmonės privalo pakeisti savo požiūrį į moterų krepšinį, o žaidėjos turi stengtis parodyti, ką jos sugeba.“

Be žaidimo „Kibirkšties“ komandoje, D.Donskichytė rungtyniauja ir Moksleivių krepšinio lygoje, kur vilki Vilniaus krepšinio mokyklos aprangą jaunių U18 merginų čempionate. Su 2 metais vyresnėmis varžovėmis besikaunanti įžaidėja pelno po 24 taškus, atlieka 5 rezultatyvius perdavimus, atkovoja 2 ir perima 6 kamuolius.

„Kur žaidžiu, ten stengiuosi atiduoti visas jėgas, – savo požiūrį atskleidė vilnietė. – Žaidžiant moterų lygoje jaučiasi, kad varžovės turi daugiau patirties. Tačiau nėra lengva ir moksleivių lygoje. Pati savęs nemėgstu vertinti, visada yra kur tobulėti. Su Vilniaus KM komanda siekiame pergalių ir aukso medalių.“

D.Donskichytė šį sezoną LMKL aikštėje pasirodė 10 rungtynių, vidutiniškai aikštėje praleidžia po 14 minučių ir renka po 5 taškus, atlieka 2 rezultatyvius perdavimus ir perima 2 kamuolius. Jau šį antradienį „Kibirkšties“ komanda 18 valandą žais paskutines šalies čempionato rungtynes šiais metais su Klaipėdos „Fortūnos“ komanda. Tai puiki galimybė pamatyti vieną perspektyviausių Lietuvos krepšininkių ir palaikyti sostinės klubą. Susitikimas, kuris vyks Mykolo Romerio universitete, yra nemokamas.

„Tikimės tik pergalės, – užtikrintai kalbėjo gynėja. – „Fortūna“ pajėgi komanda, tačiau ją tikrai galime įveikti.“

Pati D.Donskichytė svajoja ir apie pajėgiausią pasaulio moterų krepšinio lygą – WNBA. „Svajonių turiu nemažų, – šypsojosi krepšininkė. – Noriu sunkiai dirbti, treniruotis ir ateityje praverti moterų NBA duris. Mano tikslai visada yra patys aukščiausi. Noriu laimėti visus titulus ir patekti į U16 rinktinę.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.