EUROLYGA 2023

Smūgį patyręs Gintaras Krapikas veja blogas mintis šalin

Kauno „Žalgiris“ neapsunko nuo švenčių ir užtikrintai planuoja Naujuosius metus pasitikti sėkmingu žingsniu Eurolygos „Top 16“ etape, nors jau sulaukė blogo ženklo. Gintaras Krapikas kartu su savo komanda trečiadienį 19 valandą 45 minutės namuose susitiks su Vitorijos „Laboral Kutxa“ krepšininkais.

G.Krapikas stengiasi apie R.Javtoko traumą dabar daug negalvoti.<br>P.Mantauto nuotr.
G.Krapikas stengiasi apie R.Javtoko traumą dabar daug negalvoti.<br>P.Mantauto nuotr.
G.Krapikas stengiasi apie R.Javtoko traumą dabar daug negalvoti.<br>P.Mantauto nuotr.
G.Krapikas stengiasi apie R.Javtoko traumą dabar daug negalvoti.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 29, 2015, 10:56 AM, atnaujinta Sep 26, 2017, 8:42 PM

Pastarieji – specialiame varžovų, kuriuos būtina įveikti, sąraše. Tačiau „Žalgiris“ antradienį prieš spaudos konferenciją paskelbė, kad Robertas Javtokas, kuriam nustatytas stresinis kojos lūžis, guls ant operacinės stalo, tad neaišku, kiek ilgai ekipa turės verstis be vidurio puolėjo.

„Labai nesmagi situacija, nes atrodo, kad sportininkui reikės daug praleisti. Vėliau išgirsite išsamesnį medikų komentarą, nes po pietų bus nuspręsta, kada vyks operacija, bus planuojamas reabilitacijos periodas. Jau dabar aišku, kad Roberto neturėsime keletą mėnesių, – antradienį kalbėjo G.Krapikas. – Labai gaila, kad laiko pasistiprinti prieš pirmąjį ratą nėra, nes pirmadienį baigėsi registracijos periodas. Džiugu, kad klubas spėjo užregistruoti iš jaunimo ekipos atėjusį Martyną Sajų, kuris dabar padės.“

„Žalgiris“ Eurolygos „Top 16“ etapą pradeda turėdamas ir daugiau problemų. Dėl traumos nežaidžia Renaldas Seibutis bei Vytenis Lipkevičius.

Dėl R.Seibučio traumos daugiau minučių atiteko Martynui Pociui.

„Stengiuosi daryti tai, ko reikia komandai, žaisti aktyviai“, – sakė krepšininkas.

„Žalgiris“ reguliarųjį sezoną C grupėje baigė ketvirtojoje vietoje. Žalgiriečiai turėjo progą užimti trečią poziciją, bet paskutinėse rungtynėse namuose 72:75 nusileido Atėnų „Panathinaikos“ komandai. „Žalgiris“ per 10 rungtynių iškovojo penkias pergales ir patyrė tiek pat pralaimėjimų.

„Labai gaila. Žinant Robio indėlį ir svarbą komandai tiek aikštėje, tiek už jos ribų..., – apie R.Javtoko traumą prieš keletą minučių sužinojęs sakė M.Pocius. – Turėsime visi kompensuoti praradimą.“

Vitorijos „Laboral Kutxa“ krepšininkai grūmėsi B grupėje ir užėmė trečiąją vietą. Ši komanda iškovojo 6 pergales.

F grupėje „Žalgiris“ dar susitiks su Pirėjo „Olympiakos“, Maskvos srities „Chimki“, Maskvos CSKA, „Barcelona“, Bambergo „Brose Baskets“ ir Madrido „Real“.

„Komanda atėjo iš trečios pozicijos ir turi labai gerai žaidžiantį Ioannį Bourousį, kuris truputėlį stebina savo žaidimo kokybe ir rezultatais. Jis komandoje – rezultatyviausias ir atkovoja daugiausia kamuolių. Jo rezultatai – labai aukšti, nors greitą ir agresyvų „Laboral Kutxa“ žaidimą formuoja kiti krepšininkai. Visi pirmos ar antros pozicijos žaidėjai bet kada gali įmesti tritaškį, nutraukti derinį ir individualiai užbaigti. Komanda aktyvi ir turi po krepšiu gerai žaidžianti I.Bourousį. Visos mūsų grandys turės daug darbo, bet mūsų tikslas – etapą pradėti pergale“, – kalbėjo G.Krapikas.

– Treneri, kaip „Žalgiris“ turėtų žaisti, kad pasiektų pergalę?

– Turime tikėti. Į „Top 16“ etapą patekome ne tam, kad pasižaistume, užpildytume areną, paimti žiūrovų pinigus. Šiame etape norime būti konkurencinga komanda. Kiekvienas krepšininkas turi suprasti, kad pasiekėme etapą, kai jie turi žaisti ant savo meistriškumo ribų. Kiekvieno žaidėjo indėlis, kad ir kiek jis žaistų, reikalingas komandos rezultatui.

– Ar R.Javtokas turėjo būti tas žmogus, kuriam ketinote skirti daugiausia užduočių, stabdant I.Bourousį?

– Be abejo, kad vienas iš tų. I.Bourousis individualiai žaidžia labai stipriai. Jam ir bus skiriamas pagrindinis dėmesys. Robertas būtų buvęs vienas iš jų, bet dabar jo nėra ir negrįžkime prie to. Reikia naujų žmonių ar sistemos, kuri jį sustabdytų.

– „Laboral Kutxa“ atakuoja labai efektyviai. Kas svarbiausia gynyboje, stabdant jų puolimą?

– Labai svarbu pažeisti jų įprastą greitą ritmą, kuomet jie lengvai iš gynybos pereina į puolimą. Jie labai mėgsta taip lengvai pelnyti taškus. Turime sulėtinti jų žaidimą, bet tai nereiškia, kad aš noriu, jog žaistume lėtai.

Tempą palaikyti svarbu.

– Kokia R.Seibučio situacija?

– Dar užtruks. Pirmadienį buvo padaryta kontrolinė nuotrauka ir medikai leido nuimti įtvarą, kad būtų galima pradėti pradinę reabilitaciją ir palengva pradėti treniruoti sustingusią plaštaką. Manau, kad po kelių dienų bus galima leisti po truputėlį įsilieti į treniruotes.

Ianas Vougioukas turėjo įvairių pasiūlymų, tačiau atsisakė netgi pelningesnių sutarčių. Kaip vertinate jo sprendimą likti?

– Pagarba žaidėjui, kuris parodė pagarbą klubui, komandai ir treneriui. Jis atėjo priminti, kad yra gero lygio žaidėjas, siekdamas sugrįžti ne tik į tą krepšinio ritmą, bet pasiekti ir atlygio lygį. Jis tai galėjo turėti, bet komandos nepaliko, o tai – mūsų klubo atmosferos įvertinimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?